Koomikko Iikka Kiven teesit Trumpin ilmastovaikutusten nollaamiseksi

Eikö se ollutkaan kiinalaisten masinoima huijaus?

Kuva: Koomikko Iikka Kivi / Facebook

Vielä löytyy ihmisiä, jotka jääräpäisesti uskovat, ettei ilmastonmuutos olekaan kiinalaisten masinoima huijaus. Yksi heistä on stand up -koomikko Iikka Kivi, joka on tunnettu myös terävistä kannanotoistaan sosiaalisessa mediassa. Kivi kertoo tuoreessa statuksessaan, että koska Donald Trump aikoo “päättäväisesti paskantaa kotiplaneettamme päälle seuraavat neljä vuotta”, hän pyrkii omassa työssään tasapainottamaan “kuoppapersepolitiikan” ympäristövaikutuksia.

Kivi naulasi aiheen tiimoilta Facebook-seinälleen seuraavat teesit:

1. Lopetan matkustamisen kotimaan lennoilla. Suunnittelen kaikki tulevat duuni- ja keikkareissut siten, että niihin pääsee julkisilla kyydeillä, mieluiten junalla. Yksityisautoilen vain niihin keikkapaikkoihin joihin ei muuten pääse.
2. Kaupunkien sisäiset matkat kuljen tästä lähtien jalan tai julkisilla.
3. Pudotan lihankulutukseni aluksi puoleen ja siitä edelleen alas. Tästä lähtien puolet viikonpäivistä ovat lihattomia. Lisään paikallisesti tuotetun ruoan käyttöä ja omavaraisuutta ruokatalouden suhteen.
4. Ostaessani tavaraa kiinnitän enemmän huomiota sen ilmastovaikutukseen.
5. Kritisoin entistä sinnikkäämmin poliitikkoja ja muita päättäjiä ilmaston kannalta huonoista päätöksistä.

Hyvä Iikka! Hieman epäilemme, ettei Kiven mallikas lista riitä kumoamaan sitä hallaa, minkä Trump voi saada aikaiseksi. Siksi toivommekin, että mahdollisimman moni kokee vastaavanlaisen heräämisen, jotta maapallollamme olisi enemmän mahdollisuuksia.

Loppuun vielä toisen hauskan tyypin kannanotto samaan aiheeseen.

Kuva: Sam Elzarian / Facebook

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi