Kuka pelkää lääkäriä?

Cityn terveysnumerossa julkaistaan suuri ja tarpeellinen lääkärin tarkastus. Mielestämme tiedämme yllättävän vähän tuosta ammattikunnasta, joka terveyttämme vaalii ja jonka kanssa olemme tuon tuostakin tekemisissä.

Tai no, tiedämmehän me jotakin: lääkärit kirjoittavat lukukelvottomalla käsialalla reseptejä ja kirjaavat virallisiin dokumentteihin erikoisia taudinmäärityksiä ja – näin epäilemme – naureskelevat potilaskertomuksillemme.

Juttumme ottaa turhat luulot pois ja vahvistaa oikeat. Samalla opit, mitä tarkoittaa dementiamersu ja että opiskelijabileissä ryystetään laimennettua pirtua. Terveydenhoitajan tytär Heini Larros kertoo tässä lehdessä tottavie kaiken sen lääkäreistä, minkä olet aina halunnut tietää, mutta et ole kehdannut kysyä. Ja tämähän on ihan kauheaa: hammasporan terä voi todella irrota kesken operaation.

Toinen terveysartikkelimme on sars-hysteriatesti. Toimittaja Ville Similä käveli hengityssuojain suunsa edessä kansoitetuissa paikoissa. Kas kummaa, aina löytyy Stockan hissistä tilaa yhdelle, joka käyttää hengityssuojainta. Mutta myönnettävä on, että suomalaisen kuolinuutinen Pekingistä veti ilmeet vakavaksi.

Toivottavasti emme ennakoineet kesän traagista katumuotia.

P.S. Ravintola-alan ensimmäinen USA-boikotoija lienee Jyrki Sukula, jonka Via-ravintolasta on turha jenkkiviinejä vähään aikaan kysellä.

1 kommentti

JAB+

21.4.2003 00:27

Yksityisellä puolella saa parempaa sairaanhoitoa, koska siellä pitää koko ajan ajatella, jotta potilas saisi mahdollisimman hyvän kuvan vastaanotosta. Julkisella puolella lääkärit saavat saman palkan; teki työn hyvin vai huonosti. Kyllä raha ratkaisee. Molempia tarvitaan: yksityisiä että julkisia. Julkisella puolella lääkärien pitää ajatella samalla tavalla kuin yksityisellä puolella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi