Kuuma lista 1986–2005

Mistä kaupunki puhui todella?

1986

 1. Mikkelin pommikaappari
  Ryöstäjä sai sittenkin rahat mukaansa. -Pankkiryöstäjä, ihmisiä pakomatkalleen kaapannut mies räjäytti itsensä Mikkelin torilla ryöstösaalis sylissään.
 2. Sinkut
  Vihdoinkin löytyi se oikea. Minä. -City kirjoitti yksinelävistä nuorista kaupunkilaisista ja risti heidät Sinkuiksi.
 3. Kim Il Sung
  "Isällinen johtaja", "suuri johtaja", "rakastettu johtaja"... Tuttua kamaa, vai mitä Tamminiemen pesänjakajat?" -Pohjois-Koreassa oli taas juhlittu näyttävästi maan isää, missä oli hieman tuttuja piirteitä.

1987

 1. Rauli Badding Somerjoki
  Baddingkö muka kuollut? Valetta! Sehän lauloi juuri radiossa. Näin se käy; vasta kuolema todistaa kuolemattomuuden. -Suuri suomalainen laulaja oli mennyt pois.
 2. Naiset armeijaan
  Jos olis naisia intissä, sivaritkin vähenisivät. -Keskustelu naisten ottamisesta armeijaan otti ensiaskeliaan – samoin pääesikunnan huoli siviilipalvelusmiesten määrän kasvusta.
 3. Rust Punaiselle torille
  "Ei se koko, vaan miten sitä käytetään." -Nuori saksalainen Matias Rust lensi pikkukoneellaan Moskovan Punaiselle torille ohi Neuvostoliiton tutkien.

1988

 1. SKP:n sijoitukset
  Kommunistit osoittivat käytännön esimerkillä, ettei kapitalistinen järjestelmä toimi. -Suomen Kommunistinen Puolue hävitti omaisuutensa pörssissä.
 2. Eddie Edwards
  Loistava idea. Eikö Sakari Kuosmasta voisi lähettää seuraaviin olympialaisiin Suomen edustajaksi taitoluisteluun? -Englannin mäkikotka Eddie Edwards herätti mielipiteitä puolesta ja vastaan.
 3. Kaupungin ilmiantopalkkiot
  Hyvä bisnes ilkiöille: jos sotkee bussin penkin, menee sakkoihin ja korvauksiin 300 mk. Oman itsensä ilmiantopalkkiosta jää käteen vielä 200 mk.-Heslingin kaupunginjohtaja Raimo Ilaskivi lanseerasi ilkivaltaa vastaan 500 mk:n ilmiantopalkkion, joka epäonnistui täysin. Yksi syy oli Kuuma Lista, joka paljasti sakon ja palkkion erotuksen.

Samaan aikaan toimituksessa: Cityn työntekijöiden viihtyvyyttä parannetaan flipperillä, vuokrataiteella ja työsuhdesolarium-huoneella.

1989

 1. Roy Orbison
  Jos törmäätte enkeliin, jolla on mustat lasit, tiedätte kuka se on. -Roy Orbison teki mahtavan Mystery Girl –levyn ja poistui yllättäen keskuudestamme.
 2. Salman Rushdie
  Rush-die? Nimi on enne, mutta näytä Salman Ahmed Ahneelle Taivaan Merkit! -Kiihkomuslimit jahtasivat Ajatollah Khomeinin kuolemaan tuomitsemaa kirjailijaa Salman Rushdieta.
 3. Berliinin muuri murtui
  Olisikohan siellä kaavamuutos tekeillä, kun niin nopeasti rykäistiin, kysyi Vantaan demari. -DDR:ssä meno muuttui, Vantaalla ei.

1990

 1. Irakin ydinase?
  Länsimaiset perusarvot: vapaa seksi, nautintoaineet, jytämusiikki ja piirretyt filmit varmaan vähän laukaisisivat paineita sielläkin. -Huhut uhittelevan Irakin ydinaseesta alkoivat.
 2. Väyrynen & Väittelyn SM
  Paavosta tuli Väittelyn ylivoimainen Suomen Mestari (vastustaja oli jo nujertunut, yleisö poistunut ja siivoojat tulleet saliin, kun Paavo vielä intti).-Paavo Väyrynen voitti – ihan virallisesti – Väittelyn Suomenmestaruuden.
 3. Madonna
  Hyödyntää tunnetusti osana uraansa kaikkea vanhaa. Myös Warren Beattya? -Vuoden Hollywood-pommi oli Madonnan ja Warren Beattyn suhde.

Samaan aikaan toimituksessa: Ei vähä mitään. Tampereen aluetoimituksessa irtaimisto on jalkalistoja myöten muodikkaasti liisattu.

1991

 1. EY-keskustelu
  Herran pelko on herran alku, sanoi eräskin pienilippaisempi paasikiviseuralainen, kun Holkeria kuunteli. -Pääministeri Harri Holkeri esitti, ettei Euroopan Yhteisöstä puhuttaisi ääneen ja julkisesti. Pääministerin puheenvuoro otettiin hyväksyen vastaan.
 2. Maradona jäi kiinni kokaiinista
  Siksikö maalivainukin oli ollut tukossa? -Maailman parhaan jalkapalloilijan ja parhaiten ansaitsevan urheilijan alamäki Italiassa alkoi.
 3. Wash & Go
  "Mitä? Kossu ja Vissy eri laseissa? Ei käy! Minä haluan juoda pääni täyteen ja mennä. Kossuvissy, kiitos. Nyt minä vain juon ja menen." -Vuoden mainostetuin tuote: Wash & Go –hiustenpesu- ja hoitoaine irrotti monen moista versiota kaupungin baareissa.

Samaan aikaan toimituksessa: Lamaakin harjoiteltiin etuajassa, kun työntekijöiden piti tuoda toilettikäyttöön omat vessapaperirullansa.

1992

 1. Tom Of Finland
  "Ei taida tyttö tietää, että seinän takana olisi patukkaa tarjolla." -Homotaiteen suurimman kuuluisuuden, suomalaisen Tom of Finlandin elämänkerta ja elokuva ilmestyivät. Samaan aikaan kulttuuriministeri Tytti Isohookana-Asunmaa käynnisteli kulttuurivienti-projektia.
 2. Markus Ketterer
  Kettererin jälkeen maalivahdin paikka on kunniassa. Uudet sukupolvet eivät sysää enää maaliin lihavinta, kilteintä ja tyhmintä. -Suomi voitti jääkiekon MM-kisoissa sensaatiomaisesti hopeaa, suurimpana sankarinaan maalivahti Markus Ketterer.
 3. Elisabeth Rehn
  Sanokaan mun sanoneen: lempeä isoäiti, joka hankki hävittäjätkin sieltä, mistä miehet eivät uskaltaneet, on hiipimässä pressaskaban todelliseksi ässäksi. -Suomi sai Hornetit ja aina hymyilevä, äidillinen puolustusministeri alkoi tulla hyvin suosituksi. Kuuma Lista oli kerrankin oikeassa...

1993

 1. Salmiakkikossu
  "Yhdet vielä ja sitten ambulanssi", hoetaan Suomen kapakoissa. -Salmiakkikossusta tuli hitti ja huppeli. Ja lopuksi kielto.
 2. Uusyrittäjyys
  Oulussa avasi topless-karaoke. Todella kovien aikojen konsepti. Mitä seuraavaksi? Kirpputori-solarium? -Lama-Suomeen alkoi ilmestyä kiihtyvällä tahdilla uusia elinkeinoideoita.
 3. Elvytys
  Ensin ei ollut järkeä elvyttää, sitten ei ollut varaa elvyttää ja nyt on pakko elvyttää?!? Ei ole tavallisella järjen juoksulla mitään käyttöä talouspolitiikassa. -Vuoden kiistoja oli, elvyttääkö vaiko eikö.

1994

 1. Mediapeli
  On se median voima ihmeellinen. Pressaehdokas Pekka Tiaisellakin oli aikanaan 25 000 kannattajakorttia, mutta kun mies pääsi mediaan, ääniä tulikin vain 7 500. -Paavo Väyrynen väitti tiedotusvälineiden mediapelin pudottaneen hänet presidentinvaalien toiselta kierrokselta.
 2. Leukaparrat
  Nuorten miesten laajalle levinnyttä katumuotia, joka kuitenkin edellyttäisi kohtuullista hormonituotantoa. -Leukaparrat tulivat
 3. Kurt Cobain
  Markkinat reagoivat heti järkyttävään uutiseen. Saatavilla on nyt T-paita, jossa Kurt poseeraa pyssyn piippu suussa. -Nirvanan Kurt Cobain lopetti päivänsä. Viihdeteollisuus oli heti haaskalla.

Samaan aikaan toimituksessa: Cityn ensimmäinen sähköinen versio SurfCity (nykyään City.fi) ilmestyy. "Eihän me tarvita sähköpostia, kun meillä on nyt tämä kotisivu", toimituksessa mietitään.

1995

 1. Internet
  "Makeeta! Puhuin eilen verkossa yhden muslimimimmin kanssa siitä, että jos lehmän kuvan skannaa verkkoon, niin siirtyykö sen sielu mukana, eli voiks sitä luoda pyhiä verkkoja", kertoi nettifani Compu Cafessa. -Internet oli kova sana. Sillä pääsi myös ympäri maapalloa.
 2. Pulp Fiction
  Närhi se osasi pukea tämänkin leffan sanoiksi: "Manalan Tikun ja Takun Kriminaalitwist." -Leffamaailman puheenaihe oli Tarantinon gangsterikuva Pulp Fiction, jonka Cityn leffakriitikko Harri Närhi arvioi osuvasti. Samaan aikaan paljastui Suomessa Tiku ja Taku -nimillä esiintyneiden liikemiesten röyhkeät pankkihuijaukset.
 3. Ruotsi
  Ensin itänaapuri vei lätkän maailmanmestaruuden, sitten länsinaapuri iskelmän Euroopan mestaruuden. Välissä jäi saamatta pingiksen maailmanmestaruus. Ja lama on saavuttanut infernaalisen tason. Joko hymy hyytyy? Ei suinkaan. Ruotsalaiset vain hymyilevät ja onnittelevat naapureitaan. Perkele, vievät pienimmätkin vahingonilon rippeet. -Ruotsikin iloitsi Suomen lätkämestaruudesta.

1996

 1. Uusi Bond
  Sanovat, että Bond on muuttunut ja uudistunut. Okei, mutta jos tätä halutaan niin kohta se on perheenisä, yksinhuoltaja ja asuntosäästäjä. -Pierce Brosnan teki ensiesiintymisensä James Bondina ja valtioneuvosto täsmensi toimeentulotuen määräytymisperusteita:korkeimpaan perusosaan olivat oikeutettuja vain tosiasiallisesti yksinasuvat ja yksinhuoltajat.
 2. Hullun lehmä tauti
  Koko Eurooppa on sekaisin. Silti 50 miljoonan väestöstä tautiin on kymmenessä vuodessa kuollut sama määrä ihmisiä kuin kymmenen kertaa pienemmässä väestössä kuolee joka juhannus "hullun käärmeen tautiin". Sen saa avonaisesta vetoketjusta veneessä. -Ilmeni, että hullun lehmän tauti eli BSE-tauti voi olla yhteydessä ihmisten Creutzfeldt-Jakobin tautiin. Brittiläinen naudanliha vientikiellossa ja kanaa lautasella.
 3. EU-vaalit
  Kaikkien aikojen mahdollisuus päästä monesta poliitikosta äänestämällä eroon. -Suomessa järjestettiin ensimmäiset europarlamenttivaalit. Äänestysaktiivisuus jäi 60 prosenttiin ja moni huono poliitikko Suomeen.

1997

 1. 1 Kauppojen aukiolo
  Jos kirkko katsoo, että se kilpailee kauppojen kanssa pyhäpäivistä, on sillä halpa käsitys itsestään. -Kauppojen aukioloaikoja vapautettiin sallimalla aukiolo maanantaista perjantaihin kello 21:een sekä kesäsunnuntaisin.
 2. Paparazzit
  Suuressa suomalaisessa mediakeskustelussa Dianan kuoleman jälkeen paparazzien syyksi pantiin vielä Kekkosen dementiakin. -Paparazzi-kuvaajien takaa-ajama prinsessa Diana kuoli elokuun lopussa rajussa auto-onnettomuudessa Pariisissa. Ja syypää oli tietenkin media.
 3. Hong Kong Kiinalle
  Kiina lupaa, että jokaisella hongkonglaisella on oikeus hyväksyä kiinalainen järjestelmä. -Iso-Britannia luovutti Hong Kongin alueen takaisin Kiinalle, kun 99 vuoden vuokrasopimus päättyi 1.7. Alivuokralaiset saivat jäädä.

Samaan aikaan toimituksessa: Kling! Cityn toimituksen ikkunan läpi heitetään polttopullo. Tekijäksi paljastuu helluntailainen mies, jonka mukaan City-lehti turmelee Suomen nuorison. Pullottelija jää kiinni Stadionilla yrittäessään polttaa maailman nuorisoa turmelevan Michael Jacksonin esiintymislavan.

1998

 1. Lipponen ja Hertzberg kihloihin
  Mikä hääyö odotettavissa. Päivi saa takuuvarmasti tämän maan jäykintä miestä. -Paavo Lipponen ja Päivi Hertzberg kihlautuivat vuoden 1997 lopussa. Hidas puhumaan, nopea toimimaan.
 2. Monica Lewinsky
  Monica oli selvästi ollut varomaton suustaan. -Monicagate, USA:n presidentti Bill Clintonin ja Monica Lewinskyn seksiskandaali kuohutti. Lewinsky-tietokonevirus leviää.
 3. George Michael & WC-seksi
  Ilkeä poliisisetä ei suostunut puhumaan pop-tähden mikrofoniin. -George Michael tuomittiin 80 päivän yhdyskuntapalveluun, kun hän yritti houkutella siviilipukuisen poliisin harrastamaan seksiä kanssaan yleisessä vessassa. Homot alkoivat olla yhtä aggressiivisia kuin heterot.

Samaan aikaan toimituksessa: Toimittaja Kim Finn soluttautuu skientologeihin useaksi kuukaudeksi ja saa uhkarohkeasta tempauksestaan tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon.

1999

 1. Euro
  "Poika, kun isä oli pieni, kioskeissa myytiin 0,0016666 euron nallekarkkeja." -Euro otettiin käyttöön virallisena valuuttana 1.1.1999 ja 5,94573:n kertotaulu tekee uuden tulemisen.
 2. Salatut elämät
  Toistaiseksi Maikkarin suursarjasta on puuttunut kaksi asiaa; 1)salaisuudet, 2) elämä. -Kotimainen saippusarja sai päivänvalon MTV3:lla. Kun Jasper Pääkkönen oli pelkkä Saku vaan.
 3. Neekerinsuukko
  Epäkorrekti makeisen nimi muutetaan muotoon Tummaihoisen afrikkalaisen tai vastaavaa ihopigmenttigeeniperimää kantavan henkilön oraalinen (vaan ei seksuaalinen) hellyydenosoitus. -Brunbergin makeistehdas suunnitteli Neekerinpusujen nimen muuttamista ja poliittinen korrektius saavutti yhden lakipisteensä.

Samaan aikaan toimituksessa: Suomalaiset lehdet jahtaavat poliisitappaja Steen Christensenin haastattelua vankilasta. Christensen päättää myöntää haastattelun vain Citylle. Suomen vihatuin mies perustelee puhelimessa päätöstään: "Satuin lukemaan City In English -lehdestä kuvauksenne mämmistä ja se sai minut hyvälle tuulelle."

2000

 1. Halonen ja Ahtisaari
  Suomalaiset rakastavat muumeja niin paljon, että valitsevat kerta toisensa jälkeen sellaisen myös presidentiksi. -Tarja Halosesta tuli Suomen ensimmäinen naispresidentti. Virallisesti Muumimamma-tittelin hän sai Ruotsin lehdistöltä, kiitos suuren käsilaukkunsa.
 2. Fuck FM
  Kuuma vihje Henkka: Jordanialainen radioasema kutsui lampaan ja paimenen äänitarkkailuhuoneeseen. -Kiss FM:n aamuohjelmassa kuultiin suorana lähetyksenä ryhmäseksiä suoraan radion äänitysstudiosta. Eikä kukaan ollut vielä kuullutkaan tosi-tv:stä.
 3. Yhdysvaltain presidentinvaalit
  Uudelleenlaskenta on luvattu lopettaa heti, kun sormet ja varpaat loppuvat. -George W. Bush saa demokratian mallivaltion presidentinvaaleissa vähemmän ääniä kuin Al Gore ja tulee valituksi presidentiksi.

2001

 1. Tosikon Testamentti
  Mika Myllylän testamentin rinnalla Vanha testamenttikin on silkkaa pulp-kirjallisuutta. Jäämme odottamaan Mika Myllylän virsikirjaa. -Lahden MM-kisoissa kärynnyt Mika Myllylä katosi julkisuudesta, mutta julkaisi tiedotteen, joka alkoi sanoilla Testamenttini Suomen kansalle. Suuruudenhulluus oli asettunut pysyvästi suomalaiseen maastohiihtoon.
 2. Osama bin Laden
  Lentoyhtiöt kärsivät miljarditappiot, mutta maailman tekopartateollisuuden terrori-iskut tuhosivat täysin. -Syyskuun 11. päivän WTC-iskujen jälkeen USA aloitti kiivaan jahdin terrori-iskujen suunnittelijaksi ilmoittautuneen al-Qaida-järjestön Osama bin Ladenin löytämiseksi.
 3. Pulverikirjeet
  Tähän ei Jyrki Sukula pysty. 50 grammasta vehnäjauhoja voi kylähullu saada yllättävän pitkän kakun. -Pernaruttobakteerikirjeet kuohuttivat USA:ssa. Myös muualla levisi epäilyttävää jauhetta sisältäviä kirjeitä. Suomen noin 300 epäilyttävästä kirjeestä ei löytynyt vehnäjauhoa vaarallisempaa. Pulverikirjeistä voi saada kaksi vuotta vankeutta.

2002

 1. Katumuspilleri
  Käyttöä olisi myös katumuspillerille, jolla saisi yhden yön hoidon häipymään heti tämän herättyä. -Lääkelaitos poisti jälkiehkäisyvalmisteen reseptipakon. Katumuspillereitä sai ilman reseptiä apteekeista toukokuussa. Ja heti alkoi kaduttaa enemmän kuin koskaan.
 2. Homoliitot
  Hihhulit voivat rauhoittua. Ensimmäiset homoliitot on rekisteröity, mutta silti heteroliitot ovat yhä yhtä pahasti pielessä kuin vielä helmikuussakin. -Samaa sukupuolta olevat henkilöt saivat maaliskuun alusta alkaen rekisteröidä parisuhteensa. Sehän ei kiihkokristityille sopinut.
 3. Popstars
  Tulevan tyttöbändin jäseneksi pääsee vain kyvyillä, joten äänialan pitää olla vähintään c-kuppi
  -Kykyjenetsintäohjelma järjestettiin Suomessa. Ensimmäisen Popstars-bändi Gimmelin esikoislevy Lentoon oli myös vuoden myydyin ja katselluin albumi.

2003

 1. Matti Vanhanen
  Kun tavallisesta keski-ikäisestä suomalaisesta miehestä poistetaan kirurgisesti elämä, jäljelle jää Matti Vanhanen. -Kuivaksi moitittu Matti Vanhanen nimitettiin Keskustan puheenjohtajaksi.
 2. Jussi Ahde
  Näyttelijänura ei alkanut hyvin. Elokuva meni suoraan videolevitykseen, päätyi ennätysvauhtia telkkariin ja keräsi vain moittivia arvosteluita.
  -TV-uutisiin päätyi kotivideo, jossa Jussi Ahde toteaa: "Mä oon Jussi Ahde ja nyt mä aion vetää kokaa nokkaan. Jos tästä tulee fyrkkaa, ni puolet mulle". Syntyi suomalainen tosi-tv-klassikko.
 3. Luonnonmukainen vaihtoehto
  Lisää vihreitä, punamultahallitus ja Tony Halme, joka hoitaa lannoituksen paskapuheillaan.
  -Eduskuntavaalien yllättäjä Tony "Viikinki" Halme keräsi yli 16 000 ääntä Helsingin vaalipiiristä.

Samaan aikaan toimituksessa: Netistä se rakkaus löytyy. Ties kuinka mones onnellinen deitti.net-pari ilmoittautuu toimitukseen. City julkaisee deitti.net-hääpari Sandra-Susannan ja Jukan hääkuvan ja rakkaustarinan. Ensimmäiset deitti.net-lapset saavuttavat kouluiän.

2004

 1. Saddamin tuomio
  Osa vaatii kuolemantuomiota, kun taas todella rankan ja epäinhimillisen linjan vaalijat vaativat Saddamia Suomen hiihtoliiton johtajaksi.
  -Irakin ex-diktaattori saatiin kiinni maakuopasta joulukuussa 2003. Liittoutuma luovutti Saddamin Irakin uudelle hallitukselle oikeudenkäyntinäytelmää varten.
 2. Nico Rosberg
  Ei hätää, vauhti riittää. Enää tarvitaan viikset ja aurinkolasit
  -Nico Rosberg pääsi kokeilemaan Williamsia, ja Kuuma Lista ennusti pikku-Rosbergin tulevaisuutta F1:ssä. Tallipaikka varmistui vasta seuraavana vuonna.
 3. Eduskunnan lisärakennus
  Se on kuin naisen kenkä: ulkoa pieni, sisältä iso ja paljon kalliimpi kuin alunperin sovittin.
  -Eduskunnan lisärakennus valmistui toukokuussa. Hinnaksi tuli kalusteineen 56 miljoonaa euroa. Vuonna 1997 hinta-arvio oli 214 miljoonaa markkaa eli 36 miljoonaa euroa. Toisaalta ylitys ei ollut kuin 100 000 euroa / kansanedustaja.

Samaan aikaan toimituksessa: The Rasmuksen In The Shadows valloittaa Etelä-Eurooppaa ja Laurin kuvalla varustetut City-lehden lööpit häviävät jakelutelineistä sitä mukaa, kun niitä ripustetaan.

2005

 1. Aasian tuho
  Sodan aikaan yksi suomalainen vastasi kymmentä neuvostoliittolaista. Aurinkomatkailussa yksi suomalainen vastaa 1 400 aasialaista.
  -Tapaninpäivänä 2004 Intian valtameren alueita koetellut tsunami tappoi yli 250 000 ihmistä, joukossa 178 suomalaista.
 2. Paavin hautajaiset
  Jos Jumalan rakkaus yltää naisiin ja homoihin saakka, ja luulisi yltävän, Johannes Paavali II:lla on juuri nyt kuumat oltavat.
  -Vuodesta 1978 katolista kirkkoa johtanut paavi Johannes Paavali II menehtyi huhtikuussa, eikä häntä koskaan nähty Gay Pridessa.
 3. Turuselle kenkää
  Nightwishin laulaja vaihtuu. Säveltäjä Holopainen hoitaa homman toistaiseksi. Basistin täytyy vain potkaista häntä munille joka biisin alussa.
  -Tarja Turunen erotettiin yhtyeestä lokakuussa bändin maailmankiertueen päätyttyä. Alkoi arvuuttelu yhtyeen uudesta vokalistista. Antti Tuisku kieltäytyi.

3 kommenttia

sieniaivo

28.4.2006 10:34

1996 Hullun lehmän tauti: vCJD kuolleisuus Iso-Britanniassa kymmenessä vuodessa on likimain yhtä suuri kuin Suomen juhannushukkumakuolleisuus saman aikajakson aikana.

http://www.dh.gov.uk/assetRoot/04/08/35/86/04083586.pdf

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Guuglettaja

28.4.2006 18:49

Miksei netistä löydy enää Jussi Ahteen kotivideota?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kansalaisen vuosikirja

5.5.2006 22:42

City lehden mitä missä milloin - vuosikirja, missä se viipyy? Jos se kirjoitetaan tällä asenteella, tilaan heti itselleni yhden ja parikymmentä extraa, kiusaan sillä kavereita käärimällä sen lahjapakettiin oli juhlaa tai ei. Olipas hauska ote wanhoihin juttuihin.. =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi