Liikutu tyylillä

City esittelee vuoden 2010 trendilajit.

Ilmojen halki käy jumppaajan tie, ainakin jos laji on Jukari Fit to Fly.
Ilmojen halki käy jumppaajan tie, ainakin jos laji on Jukari Fit to Fly.

Kaupunkimoniottelu

Metrotunnelisuunnistusta, kerrostalokiipeilyä, aitajuoksua taksien yli. Kaupunkimoniottelu on urbaaniin ympäristöön sijoitettu, perinteisistä urheilulajeista muokattu seikkailukilpailu. Tiimit mittelevät kropan, aivonystyröiden ja kaupunkituntemuksen kuninkuudesta. Suomessa yliopistojen oppilaskunnat ovat järjestäneet kaupunkimoniotteluita, angloamerikkalaisessa maailmassa suosio on räjähtänyt käsiin.
http://www.citychase.com
** + - +++

Jukari Fit to Fly

Jukari Fit to Flex

Cirque du Soleilin ja Reebokin vuosi sitten kehittämä Jukari Fit to Fly -treeni pohjautuu Cirque du Soleilin esitysten liikesarjoihin. Liikkeet tehdään katosta riippuvan trapetsin avulla, joskaan ei katonrajassa. Lentohommat näyttävät hienolta ja treenaavat vetäviä lihaksia. Kokeilu ei Suomessa vielä onnistu, mutta lentelemään pääsee vaikkapa Krakovassa, Münchenissä, Lontoossa ja Madridissa.
Jukari Fit to Flex puolestaan on sirkustempuista, joogasta ja baletista vaikutteita ottanut, kuminauhan kanssa tehtävä jumppa. Se lanseerataan maailmanlaajuisesti helmikuussa.
http://www.reebok.com/women
*** ++
** +

Skikkaus

Skikkaus on rullaluistelun ja rullahiihdon välimuoto, jota voi harrastaa myös maastossa. Skiket muistuttavat typistettyjä rullasuksia ja skikkaus hiihtämistä, sillä menoa avitetaan sauvoilla. Isojen ilmatäytteisten pyörien avulla meno onnistuu myös hiekkatiellä, pururadalla ja nurmikolla.
http://www.skike.com
** +

Pole Dance

Keppijumpan katu-uskottavampi pikkusisko, jota ei pidä sekoittaa tankotanssiin. Bodypump-tunnilta tuttua tankoa pyöritellään ja sen kera tanssitaan ja liikutaan, kuulemma sensuellisti.
** ++

Circus

Sirkushuveja jumppakansalle. Sirkustempuista, kuten nuorallatanssista, akrobatiasta ja jonglöörauksesta muokattu ryhmäliikuntamuoto. Circus kehittää eritoten tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Ei toistaiseksi tarjota sellaisenaan Suomessa, mutta lajeja voi testata vaikkapa Circus Helsingin sirkuskoulussa.
http://www.circushelsinki.fi
* ++

Free Power Dance

AfroPowerDancen kehittäjän, ruotsalaisen Cecilia Gustafssonin uutuus FreePowerDance on yhdistelmä joogaa, afroa ja taistelulajeja. Simppelit koreografiat, isot liikkeet, paljaat jalat. Laji vasta rantautumassa Suomeen, AfroPowerDancea voi testata tanssikouluissa.
*** ++

Hoop Dance

Hulavanne uumalle ja heilumaan. Lapsuudesta tuttu hulavanteen pyöritys nyt aikuiselle sopivassa treenimuodossa. Tanssia ja temppuja vanteen kera, mannaa keskivartalolle.
http://www.hoop-a-trix.com
** +++

Kahvakuula

Itänaapurin hieno keksintö kahvakuula on tutumpi tivolien voimamiesten rekvisiittana. Nimensä mukaisesti kyseessä on rautakuula kahvalla. Kahvakuulalle on suuri määrä omia sarjoja, mutta sillä voi huidella myös samoja liikkeitä kuin käsipainoilla. Mötikät painavat 4-40 kiloa.
http://www.elitra.fi
* +

Zumba

Telkkarista tutulla fitness-tanssitunnilla treenataan intervalliharjoittelulla ja liikkeissä voidaan yhdistää vaikkapa afroa, reggaetonia, salsaa, flamencoa, merengueta ja hip hoppia. 
http://www.zumbafitness.fi
www.etnofitness.com

* +

Nia

1980-luvun alussa kehitetty nia (Neuromuscular Integrative Action) on tehnyt uuden tulemisen ja noussut trendilajiksi New Yorkissa. Niassa yhdistyvät mm. taiji, aikido, taekwondo, jazz-tanssi, nykytanssi, jooga ja Alexander-tekniikka. Lajin luvataan tekevän hyvää myös mielelle.
http://www.niafinland.com
www.finnbody.fi
* +

* = Juoksit viimeksi peruskoulun liikuntatunnilla.
** = Käytät sanoja lenkkipolku ja kuntosali puheessasi viikoittain ilman kieltosanaa.
*** = Hiki virtaa Lasse Virénilläkin.

+ = Kaksi vasenta jalkaa ei ole ongelma.
++ = Osaat liikuttaa neljää raajaa eri suuntaan ja pysyt suunnilleen rytmissä.
+++ = Hei Madonna, annas mä näytän miten se vedetään.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi