Lola Odusoga ja uudet urat

Lola Odusoga (nyk. Wallinkoski) ärsyyntyy siitä, että kaikki laitetaan samaan nippuun vain siksi, että he ovat missejä.

Lola kyllästyi ulkonäkökeskeisyyteen ja juoksi juontajaksi Auran Aaltojen aamuun.
Lola kyllästyi ulkonäkökeskeisyyteen ja juoksi juontajaksi Auran Aaltojen aamuun.

Radio Auran Aaltojen aamussa on kuultu Sami Kurosen parina tunnettuja kaunottaria, ja tammikuussa juontajana aloittaa turkulainen Lola Odusoga.

Kuinka päädyit radion pariin?

"Olen tehnyt töitä, jotka jollain tavalla aina liittyvät ulkoiseen edustamiseen ja olen saanut siitä jo tarpeekseni. On ihana päästä tekemään jotain jossa ulkonäöllä ei ole mitään merkitystä. Olen vuosia vihjaillut Sami Kuroselle, että tällainen homma kiinnostaisi, ja nyt pääsen kokeilemaan taitojani."

Kuinka olet valmistautunut tulevaan pestiisi?

"Olemme vain pitäneet palavereita Samin kanssa, mutta muuten en ole valmistautunut millään tavalla. Yleensä tällaiset hommat menevät minulta paremmin lonkalta."

Mitä uutta tuot Auran Aaltojen aamuun?

"Totta kai haluamme tehdä erilaista ohjelmaa kuin muut radiokanavat. Haluamme tehdä keskusteluohjelmaa päivänpolttavista asioista. Nyt painotamme enemmän mielipidekysymyksiä, ohjelma ei ole enää niin konservatiivinen vaan rohkean virkistävä."

Paljonko ennakkoluuloja sinuun kohdistuu missitaustasi vuoksi?

"Oikeastaan suurimmat ennakkopaineet kohdistuivat minuun, kun olin näyttelijänä kesäteatterissa Lappajärvellä. Luulen, että osa ihmisistä tuli varta vasten katsomaan, kuinka se nyt nolaa itsensä. Näyttelijät ovat kuitenkin todella arvostettuja, ja minulla ei ollut alalta mitään kokemusta. Mutta kun olen tehnyt vaikka TV- hommia, niin vastaavia ennakkoluuloja ei ole ollut."

Radiojuontajan pesti on ensimmäinen pitkäkestoisempi työsi vuosiin. Onko se hyvä vai huono asia?

"Olisi ihanaa tehdä säännöllistä työtä Turussa pitkään! Tässä on todella hyvä tilanne, radiotyön lisäksi voin tehdä iltaisin muita hommia. Olen kymmenen vuotta reissannut eri kaupunkien väliä töiden perässä, ja se alkaa todellakin puuduttaa."

"Myöskään Helsinkiin en halua muuttaa, se on minulla pysynyt ehdoton päätös. Matkustan sitten vaikka vähän kauemmas töihin Turusta."

Mitä työtä haluaisit tehdä tulevaisuudessa?

"Olisi ihanaa päästä jatkossakin kokeilemaan monenlaisia ammatteja. Olen seurannut poliisin työtä, ja sellaista työtä olisi mukavaa päästä koettamaan käytännössä!"

Paljonko sinua muistutetaan missitaustastasi?

"Kuulen siitä edelleen melkoisesti. Silloin kahdeksanvuotiaat, nyt 18-vuotiaat tytöt tulevat kertomaan minulle kuinka kannustivat minua silloin kymmenen vuotta sitten. Mitä sitten? Ihmiset eivät unohda. Monilla on sellainen käsitys, että olen edelleen se sama nuori tyttö, joka on vieläkin samassa pisteessä. Se ajatus ei juuri enempää voisi pielessä olla!"

Onko sinulle ollut enemmän hyötyä vai haittaa missitittelistäsi?

"Sanoisin, että 50-50. En usko, että olisi näissä hommissa ilman missivuottani, ja sain sitä kautta paljon ilmaista mainosta. Missititteli antoi paljon oikoreittejä, olisin joutunut käymään paljon enemmän kouluja ja tekemään enemmän töitä päästäkseni tähän pisteeseen ilman sitä. Mutta onhan se myös taakka, jota ei oikein pääse pakoon."

Tekeekö misseys automaattisesti hyväksi juontajaksi?

"On aivan itsestään kiinni, kuinka hyvin kouluttautuu. On ärsyttävää, kun kaikki laitetaan samaan nippuun vain siksi että he ovat missejä. Olen itse tottunut esiintymään jo tanssiharrastukseni kautta, ja saanut paljon esiintymiskoulutusta alan huippuammattilaisilta."

"Juontamista pidetään helppona hommana jota kaikki voivat tehdä, ja oletetaan, että heti missitittelin jälkeen kaikki saavat hyviä keikkoja."

Mitkä ovat olleet omat mukavimmat juontokeikkasi?

"TV- hommat ovat aivan oma lukunsa, mutta mukavimpia ovat olleet suurten yritysten juhlat. Ne ovat enemmänkin sellaisia tilaisuuksia, joissa pidän hauskaa vieraiden kanssa. On hienoa että suuret yritykset ovat kelpuuttaneet minut vetämään heille tärkeitä tapahtumia."

"Aloitan neljättä vuotta yhteistyötä TPS:n jalkapalloseuran kanssa. Työ on koko vuoden kestävää keikkahommaa aina samalla porukalla. Myös vieraina on usein sama vakioporukka. Tässä hommassa saan melko vapaat kädet, ainoastaan jotkut haastateltavat ja yleinen runko sovitaan etukäteen."

"TV-hommissa on minulle liian tiukat käsikirjoitukset, nautin enemmän töistä jossa saa hieman vapaammat kädet. Esimerkiksi Tepsin jutuissa saan pyytää itse paikalle vieraita ja hoitaa jotain ekstraa silloin tällöin."

Mikä on toteutumaton tulevaisuuden haaveesi?

"Päästä kokeilemaan mahdollisimman paljon uusia mielenkiintoisia asioita. Ja sitten tietysti nämä tyttöjen omat jutut, oma hevonen ja niin edelleen."

1 kommentti

bokotti

26.8.2012 07:55

en kommentoi juttua,mutta upea nainen ja kok ajan kaunistuu. jos jostain löytyisi yhtä naisellisen kurvikas,niin ottaisin jos saisin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi