Lukijat kysyvät, juutalainen vastaa.

Opettaja Daniel Weintraub vastaa juutalaisia koskeviin kysymyksiin.
Opettaja Daniel Weintraub vastaa juutalaisia koskeviin kysymyksiin.

Väitetään, että juutalainen rotu on muita rotuja älykkäämpi. Kuinka monissa tutkimuksissa tämä on todettu? Mistä uskotte sen johtuvan?
Nainen, 29

“En ole törmännyt tutkimukseen, joka todentaisi asiaa suuntaan tai toiseen. Sen sijaan on varmaa, että juutalaisuus uskontona on suosinut luku- ja kirjoitustaitoa. Juutalaisten keskuuteen ei kehittynyt säätyjakoa, vaan yhteisön kannalta oli tärkeää nostaa esille ne, joilla oli kykyjä perhetaustasta riippumatta. Juutalaisuuden ideaan kuului huolehtia myös heikompien hyvinvoinnista. Hyvin pärjäävät takasivat hyvinvointia koko yhteisölle.

Juutalaisen uskonnon opiskeluun on aina liittynyt lupa esittää kysymyksiä. Juutalaiset harjoittivat modernia rationaalista tieteen tekemistä kauan ennen tieteen vallankumousta. Teologia ja muut tieteet eivät juutalaisuuden mukaan ole ristiriidassa.”

Voiko juutalainen mennä naimisiin ainoastaan toisen juutalaisen kanssa?
Kiikunkaakun, 25

“Juutalaisuus jakautuu nykyään kolmeen pääsuuntaukseen. Suuntausten välillä on selkeitä tulkintaeroja. Suuntauksen lisäksi suhtautumiseen vaikuttaa yksilön uskonnollisuuden aste. Juutalaisuus on paitsi uskonto myös kulttuuri, ja huomattava osa juutalaisista pitää itseään juutalaisena vaikka on elämäntavoiltaan varsin sekulaari. Tapauskovaisuudesta ei kuitenkaan ole kyse. Ne, joiden juutalaisuus perustuu enemmän uskonnollisiin kuin kulttuurillisiin arvoihin, suhtautuvat eriuskoisten avioliittoihin kielteisemmin kuin sekulaarit. Suomessa juutalaisten avioliitoista 99 prosenttia on seka-avioliittoja.”

Miten Suomen juutalaisyhteisö suhtautuu homoseksuaalisuuteen? Suhtaudutaanko tyttären tyttöystävään eri tavalla, jos hän on juutalainen, kuin jos hän ei ole?
Tyttöystävä on kiva, 25

“Suhtautuminen homoseksuaalisuuteen vaihtelee juutalaisuudessa suuntauksen mukaan. Uudistusmielisimmät suuntaukset eivät näe siinä ongelmaa, ortodoksijuutalaisuus suhtautuu täysin kielteisesti. Yksilön asenteen määrittää hänen henkilökohtaisen uskonnollisuutensa aste tai suvaitsevaisuutensa määrä. Oleellista ei liene kumppanin uskonto vaan sukupuoli. Suomen juutalaisilta löytyy mielipiteitä puolesta ja vastaan.”

Miten juutalaismies masturboi, kun esinahkaa ei ole?
Vuosia miettinyt, 25

“Neljännes maailman miehistäon ympärileikattu. He eivät koe joutuneensa seksuaalisen tai muunkaan väkivallan kohteeksi, eivätkä aikuisina kyseenalaista vanhempiensa toimia. He eivät myöskään koe menettäneensä mahdollisuutta toteuttaa seksuaalisuuttaan tai nauttia siitä. Ympärileikkaus ei vaikuta miehen seksuaaliseen kykyyn tai kyvykkyyteen. ”

Joudutko perustelemaan ei-juutalaisille Israelin politiikkaa arabikysymyksessä? Suostutko puolustamaan sitä?
Kenen on syy?, 24

“Suomen juutalaiset eivät edusta Israelin valtiota tai ole Israelin äänitorvi Suomessa. Sen asian hoitaa Israelin suurlähetystö. Suomen juutalaisiltakin kysytään usein Israelia koskevista asioista. Mielipiteet vaihtelevat vastaajittain. Monella Suomen juutalaisella on sellaista tietoa, jota suomalaisess a mediassa ei tuoda esille, ja joka muuttaa näkökulmia.”

Kuinka moni juutalaislapsi menettää peniksensä ympärileikkauksesta johtuvien komplikaatioiden vuoksi? Onko tällaista tapahtunut Suomessa?
TärkeäAsia, 21

“Sinkkuelämää-sarjassa ohjelman sankarittaret keskustelivat tapansa mukaan seksistä. Yksi heistä kertoi tavanneensa muuten täydellisen miehen paitsi, että tämä oli ympärileikkaamaton... Ihmisen identiteetti onkin aina sidoksissa yhteisöön ja sen kulttuuriin ja tapoihin. Meillä juutalaisilla ympärileikkaus ymmärretään Jumalan ja juutalaisten välisen liiton merkiksi. Juutalaiseen identiteettiin kuuluu, että mies on ympärileikattu juutalaisen uskon mukaisella tavalla. Tämä merkitsee sitä, että koemme uskonnolliseksi velvollisuudeksemme huolehtia poikalasten ympärileikkauksesta oleellisena osana uskonnonvapauttamme ja ihmisoikeuksiamme.

Ympärileikkauksen heprealainen nimi Brit Mila muodostuu sanoista “liitto” ja “leikkaus”. Pelkkä leikkaus ei ole riittävä toimenpide, vaan vasta sen yhteydessä lausuttavat siunaukset täydellistävät seremonian. Leikkaus suoritetaan kahdeksan päivän ikäiselle poikalapselle, jos pojan terveys sallii. Toimenpide on nopea, turvallinen ja lähes kivuton. Varhaisen suorittamisen hyöty on siinä, että se merkittävästi vähentää esinahan tulehdusten ja sitä seuraavien ahtaumien esiintymistä ja sen korjaamista vaativia leikkauksia. Se vähentää myös pienten poikien virtsatietulehduksia, sekä eliminoi myöhemmällä iällä syntyvää peniksen syöpää. Varhainen leikkausajankohta minimoi operaation haitat, mutta maksimoi sen hyödyt. Ainakaan minun tiedossani ei ole, että kukaan täällä Suomessa, tai maailmallakaan, olisi menettänyt penistänsä juutalaisen ympärileikkauksen takia. Operaatiossa ei kosketa itse penikseen, vaan sen ympärillä olevaan esinahkaan.”

Hyväksyvätkö tai kannattavatko Suomen juutalaiset Israelin politiikkaa Gazassa ja Länsirannalla? Ovatko Suomen juutalaisten näkemykset lähempänä Israelin oikeiston vai vasemmiston näkemyksiä? Monet Israelin vasemmistolaiset ovat sitä mieltä, että juutalaiset sortavat arabeja miltei samalla tavoin kuin natsit juutalaisia.
Oikeus ja kohtuus, 26

“Suomen juutalaisilla ei ole yhteneväistä kantaa Israelin politiikasta. Mielipiteitä on laidasta laitaan niin kuin suomalaisten keskuudessa yleensäkin.

Israelin nykypolitiikan vertaa minen natsien politiikkaan on erittäin epäasiallista ja osoittaa täydellistä tietämättömyyttä historiallisista tosiasioista ja halventaa juutalaisuhrien muistoa. Israelin politiikkaa tulee arvioida ja arvostella samoilla kriteereillä ja argumenteilla kuin muidenkin maiden politiikkaa.”

Olin lomalla New Yorkissa ja näin monia juutalaisia pukeutuneena mustiin pitkiin takkeihin, mustiin hattuihin, kipohin ja näyttävän ns. perinteiseltä juutalaiselta. Miksi Suomessa juutalaiset eivät erotu ollenkaan joukosta, vaan pukeutuvat samalla tavalla kuin muutkin?
Nainen, 16

“Niin sanotuilla hasidijuutalaisilla on tapana pukeutua mustiin pukuihin ja hattuihin. Tapa periytyy hasidiliikkeen perustajilta 1700- ja 1800-lukujen Itä-Euroopasta. Musta puku antoi kantajalleen samanlaista arvokkuutta kuin liituraita nykyisessä bisnesmaailmassa. Toisaalta musta viestitti myös näiden rebejen ja heidän kannattajiensa jumalaa kunnioittavaa ja vaatimatonta elämänasennetta, jossa ei koreiltu väreillä, ja pyritty tuomaan itseään muita enemmän esille. Nykyäänkin mainittuun “uniformuun” pukeutuvat hyvin uskonnolliset juutalaiset. Uskovainen voi toki olla ilman mustaa pukuakin. Suomen juutalaiset eivät moista vaatetusta käytä, sillä olemme yleisesti sopeutuneet pohjoismaiseen tasa-arvoyhteiskuntaan. Meillä on tapana, kuten luterilaisuudessakin, pitää uskon asiat ja arki toisistaan erillään, tai ainakaan emme uskontoamme näkyvillä tunnusmerkeillä korosta.”

Kuka Daniel Weintraub?

Daniel Weintraub, 44, on viidennen polven Suomen juutalainen. Hän toimii juutalaisasioiden hoitajana sekä opettajana Juutalaisessa koulussa. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Ensi kerralla: kysy katoliselta

Onko sinulla jotain kysyttävää roomalaiskatoliselta? Vasenkätisiltä? Venäläisiltä? Saamelaisilta? Lesboilta? Kysy meiltä, me kysymme asiantuntijalta. Kirjoita oma perusteltu kysymyksesi osoitteessa http://www.city.fi/518

44 kommenttia

Julkijumalaton

26.3.2009 15:21

Täh?
"sekä eliminoi myöhemmällä iällä syntyvää peniksen syöpää." MIKÄ IHMEEN PENIKSEN SYÖPÄ?

Muutenkin paistoi läpi "Jumalan valitun kansan" viesti. Muu maailma arvioi Israelia kuten muitakin valtioita, jotka kohdistavat äärimmäisiä voimatoimia etniseen ja/tai uskonnolliseen vähemmistöön (palestiiinalaiset), rajoittuen tiettyyn alueeseen (Gaza), fundamentalistisiin perusteluihin (armeijan rabbien ääriuskonnollinen oikeutus sotarikoksille Gazassa), usko "ennaltaehkäisevien" iskujen oikeutuksiin jne.

Olisiko jossain tietoa, kuinka moni ei-juutalainen on kuollut vuoden -48 jälkeen Israelin toimesta? Mukaanluettuna Libanonin konflikti Israelin vetäytymiseen asti?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

walkkietalkkie

26.3.2009 21:21

Missä tahansa kehon osassa voi olla syöpää - myös peniksessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

anonyymi kommentoija

26.3.2009 23:22

Ei kyllä käynyt ilmi vastaus kysymykseen "miten juutalaismies masturboi, jos esinahkaa ei ole?". Kierreltiin asian tiimoilla, mutta ei siis vastattu kysymykseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Keltainen Jaffa

27.3.2009 01:53

"paistoi läpi "Jumalan valitun kansan" viesti."
Tai tuli aivan avoimesti ilmi Daniel Weintraubin mielipiteet.

"Muu maailma arvioi Israelia kuten muitakin valtioita, jotka kohdistavat äärimmäisiä voimatoimia”
Kaikki valtiot kohdistavat voimatoimia terroristeihin ja muihin rikollisiin. Siksi niillä on poliisi, tiedustelupalvelu ja armeija.

"etniseen ja/tai uskonnolliseen vähemmistöön (palestiiinalaiset)"
Eivät Hamas, Hizbollah yms. ole Israelin toimien kohteena, koska ne ovat arabien/muslimien järjestöjä, vaan koska ne tekevät terrori-iskuja Israelia vastaan.

Palestiinalaiset eivät ole Israelin vähemmistö, koska palestiinalaisalueet eivät kuulu Israelin valtioon. Israelissakin asuu arabeja, heillä on siellä mm. useita puolueita. Montako juutalaispuoluetta on arabimaissa?

"rajoittuen tiettyyn alueeseen (Gaza)"
Israel puolustaa koko aluettaan. Gaza on yksi alue, josta on tehty raketti-iskuja israelilaisiin siviilikohteisiin.

"fundamentalistisiin perusteluihin (armeijan rabbien ääriuskonnollinen oikeutus sotarikoksille"
Suomessakin on sotilaspastoreita. Gazan operaation syy ei ollut uskonnollinen. (Tai sikäli oli, että islamistiterroristeilla on uskonnolliset motiivit.)

"usko "ennaltaehkäisevien" iskujen oikeutuksiin jne."
Terroristijohtajan tappaminen taisteluhelikopterin ampumalla ohjuksella on monin tavoin parempi vaihtoehto kuin pitkäkestoinen kaupunkisota.

"Olisiko jossain tietoa, kuinka moni ei-juutalainen on kuollut vuoden -48 jälkeen Israelin toimesta? Mukaanluettuna Libanonin konflikti Israelin vetäytymiseen asti? "
Arabimaat hyökäsivät Israelin kimppuun 1948, 1956, 1967 ja 1973. Ne hävisivät joka kerran. Niiden sotilaita kuoli n. 36 000-47 500. Nykyään Israelilla on ydinase, joten naapurien kynnys uusiin hyökkäyksiin on huomattavasti korkeampi.

Libanonin sisällissota alkoi 1975. Siinä oli mukana useita osapuolia, libanonilaisten lisäksi mm. PLO ja Syyria. Israel tuli mukaan 1982, koska Libanonin puolelta tehtiin Pohjois-Israeliin terrori-iskuja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

haterhater

27.3.2009 11:04

Lapsen ruumiillinen koskemattomuus on suurempi oikeus kuin vanhempien uskonnollinen vakaumus.

Miten suhtautuisitte asiaan jos kepulaisten lapset polttomerkittäisiin kun heidät liitettäisiin kepuun 8pv:n ikäisinä? Samoin sinun tulisi suhtautua uskonnollisiin ympärileikkauksiin.

Jos et suhtaudu olet 100% varmasti uskovainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Omat aivot

26.1.2016 19:27

Koskeeko tuo peräänkuuluttamasi "lapsen ruumiillinen koskemattomuus" myös tälläkin hetkellä abortti-uhan alla olevia puolustuskyvyttömiä syntymättömiä lapsia, jotka hetken päästä möyhennetään raa'asti lihamössöksi äitinsä kohtuun tämän päivän "sivistyneessä" Suomessakin? Jo satojatuhansia lapsia on murhattu äitiensä kohtuun myös "sivistyneissä" länsimaissa jossa kovaan ääneen vastustetaan harmittomia poikien ympärileikkauksia. Et näytä ymmärtävän sitä että niin luonnollinen ja harmiton asia kuin lapsen synnytys aiheuttaa synnyttävälle äidille 1000 kertaa enemmän verenvuotoa, kipua ja tuskaa kuin kahdeksanpäiväisen pojan nopea ja harmiton ammattitaitoisesti tehty ympärileikkaus. Se on yhtä harmiton ja luonnollinen asia kuin 1000 kovempi ja kivuliaampi kokemus kuin synnytys.

Olen 100% uskovainen ja ylpeä siitä!

Onnekas_

27.3.2009 12:29

Kyllä arjalainen (eurooppalainen, valkoinen) herrarotu lienee älykkäin roduista. Tämä käy helposti ilmi esim. tieteen ja taiteenkin näkökulmista! Lisäksi valkoinen rotu on aina ollut ja on tuleva hallitsemaan maailmaa. Ilman (vaikoista) USA:ta, ja sen tukea Israel olisi samanlainen taantumuksellinen kehitysmaa, kun mitä Palestiinan alue edustaa.

Juutalaiset ja juutalaisuus ovat joka tapauksessa rikkaus ja hieno rotu!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei-arjalainen

27.3.2009 13:08

Onnekas taitaa olla vähän hukassa. Edelleen termi "arjalainen" on virheellinen; arjalaiset ovat intialainen kansanryhmä, jotka erottuvat muista ryhmistä oman kielensä ja "minikulttuurinsa" kanssa. Eli kyseessä on pienikasvuinen, tummatukkainen, ruskeasilmäinen ja tummahkon ihonvärin omaava ryhmä...Aatun opit pitäis julistaa lopullisesti pannaan ja haudata nolojen heittojen hautausmaalle. Syvälle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei-arjalaiselle!

27.3.2009 14:13

Vähättele vain arjalaista rotua saduillasi. En kyllä tarkoittanut arjalaisella rodulla sitä iranilaista-näkemystä arjalaisuudesta. Sinähän muuten itse osoitat melkoista rasistisuuttasi kuvailemiasi tummia yksilöitä kohtaan, pyrkimällä halventamaan valkoista käsitystä arjalaisesta rodusta vähätellen arjalaisuuden koskevan tummia yksilöitä näine kuvailemiesi etnisin ominaisuuksin.

Mutta lue aikaisempi kirjoitukseni uudelleen ignorisoiden tuota "arjalainen"-sanaa, kun se näyttää niin rasittavan herkkyyttäsi. Tällöin toivon mukaan voisit jopa yhtyä käsitykseeni, kunhan vain luovut toiseutta korostavista ja ihannoivista ennakkoluuloistasi. Kyllä valkoinen, eurooppalainen -nimityskin on ihan hyvä kuvaamaan tarkoittamaani, ja Sinun (de facto) ymmärtämää rotua.

Sitä paitsi, tarkoitukseni ei ollut millään lailla loukata juutalaisia. Monet juutalaisnaiset ovat hyvinkin viehättäviä ja kauniita. Lisäksi totean, että varmaankin ainakin ne juutalaiset, jotka hyväksyvät Israelin jatkuvat sotarikokset ihmisyyttä vastaan, kestävät hieman valkoisten itsensä harjoittamaa, oman rotunsa merkityksen korostamista.

Rodut ovat erilaisia, ja erilaisuus on rikkaus. Miksi Sinä et suvaitse erilaisuutta? Meidän on suvaittava erilaisuutta sekä myös suvaitsemattomuutta. Todellinen suvaitsevaisuus suvaitsee myös suvaitsemattomuutta, vaikkakin suvaitsevaisuuteen on hyvä pyrkiä.

Minä ainakin arvostan juutalaisia; he ovat rikkaus! se, että tunnistamme ja tunnustamme eroja eri rotujen välillä osoittaa vain, että me olemme kiinnostuneita asian sisältämästä, rikastuttavasta voimavarasta!

Minä suvaitsen myös Sinun suvaitsemattomuuttasi arjalaisuutta kohtaan, ja toisaalta myös rasistisuuttasi tummia ihmisiä kohtaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei-juutalainen

27.3.2009 16:13

No, jos kattoo noita Nobelin (tiede) voittaneita, niin eiköhän juutalaisilla ole niissä lukumääräänsä nähden aikamoinen yliedustus.
Onko parempaa todistusta jonkun ryhmän vaikutuksesta kansan etenemiseen eri elämänaloilla kuin esimerkiksi Nobelit?
Toisaalta väitänpä, että juutalaisilla on ollut aikamoinen vaikutus Yhdysvaltojen ja sitä myötä muiden länsivaltioiden kehittymiseen. Maailman suurin juutalaisvaltio ei nimittäin ole Israel vaan Yhdysvallat. Jos siis et ymmärtänyt, Usassa asuu enemmän juutalaisia kuin Israelissa.
Joten höpise sinä vaan sen eurooppalaisen rodun puolesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Koriseva arja

27.3.2009 21:43

Iranilaisille/persialaisille sukua oleva kansa valloitti n. 1900 eaa. alkaen Intian niemimaan ja alisti aiemman induslaisen kulttuurin edustajat sekä toi mukanaan kastijärjestelmän. Alkuperäiskansasta tuli alakastillisia ja kastittomia. Valloittajat myös olivat ihonväriltään vaaleampia kuin valloitetut. Arjalaiset siis todellakin olivat vaalea(mpi) herrakansa.

1800-luvulla (jaa.) uskottiin, että vastaava kehitys olisi tapahtunut myös Euroopassa: (länsi)eurooppalaiset kansat valtasivat maat ns. turaaneilta, joista jäänteitä olivat mm. suomalaiset, suomensukuiset kansat sekä mongolit. Näiltä pohjilta Adolf Hitler innostui ottamaan nimityksen uusiokäyttöön. Suunnitelmana oli, että nykyarjalaiset saksalaiset tekevät Itä-Euroopassa saman kuin muinaisarjalaiset (Länsi-)Euroopassa ja Intiassa.

Kielitieteessä käytetään nimitystä indoeurooppalaiset kielet, johon sisältyvät mm. indoarjalaiset kielet. Kreikkalaiset kutsuivat naapuriaan Persiaksi. Persialaiset kutsuivat itseään nimityksellä ”arya”, tarkoittaen (vapaata ja oikeaa) ihmistä. ”Iran” tarkoittaa siis ”oikeiden ihmisten maa”. Muut kansat olivat ali-ihmisiä, joita saa orjuuttaa. Persian valtakunta hyökkäsikin useita kertoja mm. eurooppalaisten kimppuun.

Arya -sana on pohjana myös suomen kielen sanalle ”orja”. Luultavasti suomalais-ugrilaisilla on ollut arjalaiskielisiä sotavankeja tai palvelijoita, joita on kutsuttu samalla sanalla, jota he käyttivät itsestään.

Samaa ”me olemme oikeita ihmisiä, muut ali-ihmisiä” -ajatusta on ollut joka kansalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

John Hotfield

28.3.2009 23:37

Juutalaiset lasketaan kaukaasialaiseen (valkoiseen) rotuun kuuluviksi. Tämä rotuhan on tunnetusti ihmiskunnan pohjasakkaa: historian kaameimpien sotien alullepanijoita ja pahimpia maapallon tuhoajia. Tuollaisten ali-ihmisien vastauksista ei kannata välittää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jousto

29.3.2009 09:18

just näin,mun ihmisoikeuksiin kuuluu saada leikkauttaa poikani munaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Julkijumalaton

29.3.2009 18:43

"paistoi läpi "Jumalan valitun kansan" viesti."
Tai tuli aivan avoimesti ilmi Daniel Weintraubin mielipiteet.
-> Israel tappaa talossa, puutarhassa ja aivan kaikkialla koska se on Jumalan Valitun Kansan maa?

"Muu maailma arvioi Israelia kuten muitakin valtioita, jotka kohdistavat äärimmäisiä voimatoimia”
Kaikki valtiot kohdistavat voimatoimia terroristeihin ja muihin rikollisiin. Siksi niillä on poliisi, tiedustelupalvelu ja armeija.
-> Ja kaikki ei-juutalaiset tai Israelin toimia kriittisesti arvioivat ovat juuri näitä? Toimista päätellen aina.

"etniseen ja/tai uskonnolliseen vähemmistöön (palestiiinalaiset)"
Eivät Hamas, Hizbollah yms. ole Israelin toimien kohteena, koska ne ovat arabien/muslimien järjestöjä, vaan koska ne tekevät terrori-iskuja Israelia vastaan.
-> Ja Israel ei pyri minkäänlaiseen dialogiin näiden kanssa, ei varsinkaan jos vaaleissa sattuu olemaan avoimen rasistinen vaalivoittaja. Ranskakin joutui Algeriassa tekemään rauhan terroristijärjestönä pitämänsä järjestön kanssa.
Palestiinalaiset eivät ole Israelin vähemmistö, koska palestiinalaisalueet eivät kuulu Israelin valtioon. Israelissakin asuu arabeja, heillä on siellä mm. useita puolueita. Montako juutalaispuoluetta on arabimaissa?
-> Ilmeisesti liikaa, sillä Gazan sotarikosten aikaan piti ainakin kahdelta viedä mahdollisuus osallistua vaaleihin. Israel ei ole enää Lähi-Idän ainoa demokraattinen valtio. Ainakaan ei-juutalaisille.

"rajoittuen tiettyyn alueeseen (Gaza)"
Israel puolustaa koko aluettaan. Gaza on yksi alue, josta on tehty raketti-iskuja israelilaisiin siviilikohteisiin.
-> Israel ja sen harrastama rajanveto ovat olleet mm. YK:ssa muutamankin julkilausuman aiheena. Kv-oikeudellisesti laittomilla, fundamentalistijuutalaisilla asukkailla ladatut siirtokunnat sattuvat aika usein olemaan entisillä sotatoimialueilla. Ja Itä-Saksan jälkeen ei ole ollut montaa valtiota, joka harrastaa muurinrakentamista. "Oman kansansa" keskelle.

"fundamentalistisiin perusteluihin (armeijan rabbien ääriuskonnollinen oikeutus sotarikoksille"
Suomessakin on sotilaspastoreita. Gazan operaation syy ei ollut uskonnollinen. (Tai sikäli oli, että islamistiterroristeilla on uskonnolliset motiivit.)
-> Armeijan sotarabit eivät kiihoittaneet äärijuutalaisilla puheillaan Israelin armeijan sotilaita sotarikoksiin = tarkoituksellista väkivaltaa siviiliväestöä kohtaan? Roskaa, joka selviää vaikka lukemalla viimeviikkoisen Hesarin. Ja tämä tieto lähti Israelin armeijan omasta instituutiosta.

"usko "ennaltaehkäisevien" iskujen oikeutuksiin jne."
Terroristijohtajan tappaminen taisteluhelikopterin ampumalla ohjuksella on monin tavoin parempi vaihtoehto kuin pitkäkestoinen kaupunkisota.
-> Münchenin terroristi-iskujen kostoiskuissa kuoli moni muukin kuin ko. terrori-iskun suunnittelijat ja toteuttajat. Jälkeenpäin on ollut hyvin selvää, että Golda Meir halusi PR-myötätuulessa tuhota myös palestiinalaisäänet. Ei Israel mitään täsmäpommeja ole käyttänyt, vai eikö uutisista kerta kaikkiaan tule kaikkia katsottua? Tai luettua? Ja kyllähän Israel muutakin käyttää kaupunkisotaa välttääkseen, esim. valkoista fosforia tarkoituksella tiheästi asutulla kaupunkialueella, vrt. Gaza.

"Olisiko jossain tietoa, kuinka moni ei-juutalainen on kuollut vuoden -48 jälkeen Israelin toimesta? Mukaanluettuna Libanonin konflikti Israelin vetäytymiseen asti? "
Arabimaat hyökäsivät Israelin kimppuun 1948, 1956, 1967 ja 1973. Ne hävisivät joka kerran. Niiden sotilaita kuoli n. 36 000-47 500. Nykyään Israelilla on ydinase, joten naapurien kynnys uusiin hyökkäyksiin on huomattavasti korkeampi.
-> Kuinka moni ei-juutalainen on kuollut vuoden -48 jälkeen?

Libanonin sisällissota alkoi 1975. Siinä oli mukana useita osapuolia, libanonilaisten lisäksi mm. PLO ja Syyria. Israel tuli mukaan 1982, koska Libanonin puolelta tehtiin Pohjois-Israeliin terrori-iskuja.

-> Sabran ja Shatilan joukkomurhat tapahtuivat Israelin avulla, jos ei suoraan niin ei kyllä lainkaan sen estämänä.

Israel ei hae rauhaa. Miksi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nimimerkille "ei-juutalainen"!

30.3.2009 09:43

Ensinnäkään Nobel-palkintojen määrä ei todellakaan kerro välttämättä yhtään mitään siitä, että näiden saajat edustaisivat alallaan tosiasiallisesti tieteentekijöiden huippua. Kyseessä on yksityinen säätiö (Nobel), joka päättää itsenäisesti palkintojensa jakamisesta ties millä syin ja motiivein!

Sitä paitsi, ensimmäiset Nobel-palkinnot jaettiin vasta 1901. Tiedettä on tehty jo "hieman" ennenkin tuota ajankohtaa (esimerkiksi Galileo Galilei (1564–1642), joten jo tässä mielessä Nobel-palkintojen määrä on suorastaan kelvoton mittari osoittamaan jonkin ryhmän menestymistä tieteessä.

Mitä puolestaan tulee juutalaiseen valtioon, niin USA ei ole suurin juutalaisvaltio, koska USA ei ole juutalaisvaltio alkuunkaan. Maailman suurin juutalaisvaltio (ja samalla ainoa) on Israel.

USA:n Vuoden 2007 väestölaskennan perusteella tehdyn arvion mukaan juutalaisten osuus USA:n väestöstä on vaatimaton 0,7 %. Siitä voi jo päätellä, kuinka vähän juutalaisten kontribuutiolla on ylipäänsä ollut mahdollisuus vaikuttaa USA:n kehitykseen! Tämä vähäinen kontribuutiokin lienee valjastettu lähinnä päättäjien tehokkaaseen lobbaamiseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Keltainen Jaffa

31.3.2009 04:47

"Israel tappaa talossa, puutarhassa ja aivan kaikkialla koska se on Jumalan Valitun Kansan maa?”
Israelin armeija tappaa terroristeja, koska nämä tappavat israelilaisia siviilejä mm. raketeilla ja itsemurhapommeilla.

Toki jotkut uskonnolliset juutalaiset saattavat uskoa kirjaimellisesti Tooran kertomukseen, että Jahve lupasi patriarkka Abrahamille ja Israelin kansalle maan Siinailta Eufratille. Niin uskovat monet kristitytkin. Israelin valtio ei ole pyrkinyt laajenemaan Eufratille asti, vaikka pystyisi siihen sotilaallisesti.

("Kaikki valtiot kohdistavat voimatoimia terroristeihin ja muihin rikollisiin.”)
”Ja kaikki ei-juutalaiset tai Israelin toimia kriittisesti arvioivat ovat juuri näitä?”
”kaikki ei-juutalaiset” on aika iso ryhmä: maailman väestö miinus 13 milj. juutalaista. Israelin toimia saa arvostella vaikka Israelissa. Palestiinalaisalueella kriitikot hirtetään lyhtypylväisiin. Tai hirtettäisiin, mutta pylväistä on tehty kuoria Qassam-raketteihin...

(Eivät Hamas, Hizbollah yms. ole Israelin toimien kohteena, koska ne ovat arabien/muslimien järjestöjä, vaan koska ne tekevät terrori-iskuja Israelia vastaan.)
”Ja Israel ei pyri minkäänlaiseen dialogiin näiden kanssa, ei varsinkaan jos vaaleissa sattuu olemaan avoimen rasistinen vaalivoittaja.”
Israel pyrkii jatkuvasti dialogiin, rauhansopimuksia on tehty vaikka kuinka monta. Dialogi on kylläkin vaikeaa, kun vastapuolella on terroristeja, jotka ovat suoraan kertoneet, että niiden tavoite on tuhota Israel. Hamas ”suostuu tulitaukoihin”, kun sen asevarastot alkavat tyhjentyä. Kun varastoihin on saatu salakuljetettua lisää kalustoa Egyptin kautta, tulitauko ”julistetaan loppuneeksi” tulittamalla israelilaista siviilikohdetta.

”Ranskakin joutui Algeriassa tekemään rauhan terroristijärjestönä pitämänsä järjestön kanssa.”
Ranska oli siirtomaaisäntä. Palestiinalaisalueet eivät kuulu Israeliin.

(”Israelissakin asuu arabeja, heillä on siellä mm. useita puolueita. Montako juutalaispuoluetta on arabimaissa?”)
”Gazan sotarikosten aikaan piti ainakin kahdelta viedä mahdollisuus osallistua vaaleihin.”
Ensinnäkin noiden puolueiden osallistumista vaaleihin haluttiin rajoittaa sen takia, että ne ovat tukeneet Israelin valtion vastaista toimintaa. Syy ei siis ollut se, että puolueet ovat arabipuolueita. Toisekseen Israelin oikeuslaitos ei hyväksynyt rajoitusta.

”Israel ei ole enää Lähi-Idän ainoa demokraattinen valtio. Ainakaan ei-juutalaisille.”
Israel on Lähi-Idän ainoa demokratia ja oikeusvaltio. Israelin entinen presidentti tuomittiin äskettäin raiskauksesta. Siis edes poliittisen eliitin huippu ei ole Israelissa ”koskematon”. Monissa muslimimaissa raiskattu nainen olisi kivitetty tai heitetty vankilaan osasyyllisenä rikokseen. Uskonnollisesti maltillisemmissa, mutta kaikkea muuta kuin demokraattisissa, muslimi-/arabimaissa, esim. Syyriassa, poliittiseen eliittiin kohdistuvaa raiskausväitettä ei olisi edes mainittu tiedotusvälineissä, oikeudenkäynnistä puhumattakaan. Jos sellaisesta tapauksesta olisi kerrottu internetissä tai vastaavaa, syytöksen esittänyt nainen olisi vain kadonnut.

"Kv-oikeudellisesti laittomilla, fundamentalistijuutalaisilla asukkailla ladatut siirtokunnat sattuvat aika usein olemaan entisillä sotatoimialueilla.”
Israel on entisen Uudenmaan läänin kokoinen pläntti. Sodissa koko maa ja lähialueet ovat olleet sotatoimialuetta. Arabinaapurit ovat menettäneet alueita Israelille aloitettuaan ensin itse sotia sitä vastaan. Siinain alueen Israel luovutti takaisin Egyptille. Siirtokunnat eivät ole Israelin hallituksen käskyläisiä. Israelin armeija on jopa purkanut juutalaissiirtokuntia, jos siitä on sovittu rauhansopimuksissa palestiinalaisten kanssa.

”Ja Itä-Saksan jälkeen ei ole ollut montaa valtiota, joka harrastaa muurinrakentamista. "Oman kansansa" keskelle.”
Israelin rakentamalle turvallisuusmuurille on todella ollut tarvetta. Sen valmistuttua terrori-iskut esim. israelilaisia koulubusseja vastaan ovat vähentyneet huomattavasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Keltainen Jaffa

31.3.2009 04:48

"Roskaa, joka selviää vaikka lukemalla viimeviikkoisen Hesarin. Ja tämä tieto lähti Israelin armeijan omasta instituutiosta.”
Luettu on. Pari sotilasta oli kertonut eteenpäin kuulemiaan huhuja. Kyse ei siis ollut silminnäkijälausunnoista, kuten aluksi väitettiin.

Yksi huhu kertoi, että ihmisiä oli kuollut heidän mentyään vahingossa suljetulle alueelle ja Israelin tarkka-ampujilla oli ohjeet ampua kaikki alueelle putkahtavat. Myöhemmin selvisi, että oikeasti oli ammuttu varoituslaukauksia, jotka eivät osuneet kehenkään.

Toisen huhun mukaan oli ammuttu ”vanha palestiinalaisnainen”. Myöhemmin selvisi, että oikeasti oli ammuttu nainen, joka yritti tehdä itsemurhapommi-iskun.

Palestiinalaistaistelijoilla on myös taianomainen kyky muuttua siviileiksi, kun heitä ammutaan takaisin ja AK-47 tippuu kädestä. Vaatetushan onkin samanlaista kuin siviileillä, joiden joukossa he piilottelevat.

”Münchenin terroristi-iskujen kostoiskuissa kuoli moni muukin kuin ko. terrori-iskun suunnittelijat ja toteuttajat.”
Ja itse terrori-iskussa 10 israelilaista olympiaurheilijaa (ja saksalainen poliisi). Sotilaskohteet olivat ilmeisesti liian kova pala PLO:n terroristeille. PLO/Fatah on sittemmin parantanut tapojaan ja toimii nykyään Israelin tukemana palestiinalaispuolueena.

("usko "ennaltaehkäisevien" iskujen oikeutuksiin jne.")
”Ei Israel mitään täsmäpommeja ole käyttänyt, vai eikö uutisista kerta kaikkiaan tule kaikkia katsottua? Tai luettua? Ja kyllähän Israel muutakin käyttää kaupunkisotaa välttääkseen, esim. valkoista fosforia tarkoituksella tiheästi asutulla kaupunkialueella, vrt. Gaza.”
Ahaa, tarkoitit ”ennaltaehkäisevillä iskuilla” hiljattaista Gazan operaatiota ja vastaavia. Ne ovat vastatoimia terrori-iskuihin. Toivottavasti myös ennaltaehkäiseviä.

Itse viittasin Israelin viimevuosina käyttämää tapaan eliminoida palestiinalaisterroristijohtajia. Helikopteri-iskuissa kuolee toisinaan joitain palestiinalaisia siviilejä. Kaupunkisodassa oheisvahinkoja tulisi paljon enemmän.

Israel käytti Gazan operaation alussa tarkkoja ohjusiskuja Hamasin rakennuksiin. Jonkin verran oheisvahinkoja tapahtui, sillä Gaza on kokonaisuudessaankin pieni alue ja Gazan kaupunki tiheään rakennettu. Hamasin rakennukset on tarkoituksella sijoitettu siviiliasutuksen joukkoon. Lisäksi asevarastoja, pommipajoja ja vastaavia on mm. sairaaloissa, kouluissa ja siviilien asuinrakennuksissa.

Kun koko alue on yhtä ihmiskilpeä, siellä toimiminen jalkaväkijoukkojakin käyttäen on vaikeaa, varsinkin, kun vastapuolen taistelijoita ei erota siviileistä ja myös naiset ja lapset saattavat olla itsemurhapommittajia. Israel kuitenkin pyrkii välttämään vastapuolen siviiliuhreja niin paljon kuin se sodassa on mahdollista. Vastapuoli taas ei välitä edes omista siviiliuhreista paitsi propagandatarkoituksissa. Siviiliväestö ei aina välitä edes itsestään: kun terroristi räjäyttää itsensä israelilaisessa ruuhkabussissa, palestiinalaisalueilla juhlitaan ”urhean ja sankarillisen soturin marttyyrikuolemaa”, mukaan lukien vainajan lähisukulaiset.

Gazan operaation siviiliuhreja on olosuhteet huomioiden ällistyttävän vähän. Israelin armeijan mukaan siviilejä kuoli Gazassa yhteensä hieman alle 300, palestiinalaisten mukaan yli 900. Israelin armeijan tutkimuksessa mainitaan nimeltä kaikki vainajat, jotka on pystytty tunnistamaan. Palestiinalaisten listalla siviileiksi on laskettu mm. Hamasin terroristeja sekä Hamasin sodan aikana tappamia Fatahin jäseniä.

"Kuinka moni ei-juutalainen on kuollut vuoden -48 jälkeen?”
Muutama miljardi varmaankin...

”Sabran ja Shatilan joukkomurhat tapahtuivat Israelin avulla, jos ei suoraan niin ei kyllä lainkaan sen estämänä.”
Verilöylyn tekivät kristityt falangistit. Israelissa tapaus aiheutti satojen tuhansien ihmisten mielenosoitukset ja vaatimuksia asian selvittämisestä. Niin tehtiinkin ja tutkimukset johtivat mm. puolustusministeri Sharonin ja armeijan tiedustelupäällikön Saguyn eroon.

Vähän ennen mainittua verilöylyä Syyrian armeija valtasi presidentti Hafez Al-Assadin käskystä Haman kaupungin tappaen kymmeniä tuhansia siviilejä. Jostain syystä asiasta ei huudeltu yhtä paljon...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko Ellilä

31.3.2009 19:46

Daniel Weintraub väitti, että ympärileikkauksesta ei ole mitään haittaa. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Ympärileikkaus tarkoittaa esinahan amputointia. Esinahka suojaa peniksen kärkiosaa eli terskaa samalla tavalla kuin silmäluomi suojaa silmää. Väite, että esinahan poistaminen ei aiheuta haittaa penikselle on yhtä järjetön kuin väite, että silmäluomen poistamisesta ei ole haittaa silmälle.

Jos jokin uskonto vaatisi esim. vasemman silmän yläluomen poistamista kaikilta vastasyntyneiltä lapsilta, tämän uskonnon edustajat varmasti väittäisivät julkisesti silmäluomien amputoinnin olevan haitatonta silmille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oho, sano mohel

1.4.2009 08:21

"Väite, että esinahan poistaminen ei aiheuta haittaa penikselle on yhtä järjetön kuin väite, että silmäluomen poistamisesta ei ole haittaa silmälle."

Tuo on kyllä liioittelua... Ilman luomea silmä sokeutuisi nopeasti. Ympärileikattujen terska toimii edelleen.

Ehkä esinahattomuudesta oli jotain hyötyä muinaisten aikojen suihkuttomissa, hiekkapölyisissä aavikko-olosuhteissa, mutta nykyään ei ole mitään käytännön syytä amputoida osaa vauvan sukuelimestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aikuisena leikattu

1.4.2009 11:48

Esinahan tarkoitus on suojata peniksen herkkää päätä. Kun esinahka poistetaan, joutuu terska alttiiksi hankaukselle ja kolhuille koko ajan. Tämä vähentää terskan herkkyyttä. Tästä syystä ympärileikattu mies ei laukea yhtä herkästi kuin leikkaamaton. Se turhauttaa, toisaalta naiselle saattaa olla mukavaa, kun homma kestää kauemmin. Leikkaamatomille tiedoksi että ero on suunnilleen sama kuin jos painaisi ensin paljaalla, sitten (paksuhkolla) kumilla. Myös itsetyydytystekniikka on erilainen. Leikkaamaton mies yleensä liikuttelee esinahkaa terskan päällä, leikattu voi esim. rasvata kätensä (ja siten vähentää tumputtamisesta aiheutuvaa kitkaa) ja liikutella kättä terskalla tai käyttää jotain apuvälinettä kuten tekopimpsaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko Ellilä

1.4.2009 19:54

Weintraub väitti myös, että ympärileikkaus on lähes kivuton. Tämäkään ei ole totta. Juutalaiset ja muslimit tekevät ympärileikkauksen ilman nukutusta ja ilman puudutusta, joten uskonnollisesta ympärileikkauksesta on lapselle suunnatonta kipua. Tämä poikkeuksellisen suuri kipu nostaa stressihormonit lapsen elimistössä epänormaalin korkealle tasolle, joka jättää pysyviä neurokemiallisia jälkiä lapsen aivoihin. Näiden elinikäisten neurokemiallisten aivovaurioiden vuoksi juutalaisilla ja islamilaisilla miehillä on aikuisenakin pysyvä stressitila, joka aiheuttaa usein hysteerisiä ja neuroottisia reaktioita.

Weintraubin mukaan ympärileikkaus vähentää mm. virtsatietulehduksia ja penissyöpäriskiä. Tämäkään ei kelpaa perusteluksi ympärileikkauksille. Penissyöpä on USA:ssa n. 5 kertaa yleisempää suhteessa väkilukuun kuin Suomessa, vaikka USA:ssa n. 75 % miehistä on ympärileikattu. Tutkimukset, joiden mukaan ympärileikkaus vähentää penissyöpää, perustuvat tilastojen väärintulkintaan. Vaikka ympärileikkaus vähentäisi penissyöpäriskiä, tämäkään ei riittäisi syyksi kaikkien poikien ympärileikkaamiseen. Suomessa todetaan vain kymmenkunta penissyöpätapausta per vuosi; jos ympärileikkaukset ehkäisisivät vuositasolla esim. 2-3 penissyöpätapausta, tämä ei olisi riittävä syy ympärileikata joka vuosi 30.000 vastasyntyttä poikalasta.

Virtsatietulehdukset ovat huomattavasti yleisempiä, mutta tulehduksia voidaan hoitaa antibiooteilla. Eihän lapsilta leikata korviakaan pois vain siksi, että heillä on korvatulehduksia. Ympärileikkaus saattaa olla yksittäistapauksissa tarpeen virtsatietulehdusten ollessa toistuvia ja kivuliaita, mutta tämä ei ole mikään syy tehdä ympärileikkausta kaikille pojille. Eihän umpisuoliakaan leikata turhaan. Esinahka on tärkeä osa normaalia, tervettä anatomiaa. Terveitä ruumiinosia ei pidä turhaan leikellä pois.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

teemagee

2.4.2009 14:01

Joissakin Afrikan maissa ympärileikkaus suoritetaan ilman mitään kivunlievitysmenetelmiä tai puudutuksia: kyseessä on riitti pojasta mieheksi. Olen yhden tällaisen leikkaustilanteen nähnyt, enkä voi ymmärtää, miksi lapsia pitää kiduttaa. Sillä siltä se näytti.

Lapset kasvatetaan siihen ajatukseen, että heidän täytyy kokea tuo (tai vastaavasti naisten synnytys ilman kipuhoitoja), ollakseen uskottavia aikuisia. Ja usein he sitten itse haluavatkin ympärileikkaukseen, osoittaakseen olevansa "miehiä". Sairasta manipulointia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko Ellilä

2.4.2009 17:34

Ympärileikkaus suoritetaan ilman mitään kivunlievitysmenetelmiä tai puudutuksia ei ainoastaan Afrikassa, vaan myös Lähi-idässä, Euroopassa ja Amerikassa juutalaisten ja muslimien keskuudessa.

Juuri tästä johtuu se, että ympärileikkaus aiheuttaa suunnatonta kipua. Tämä poikkeuksellinen kipu nostaa stressihormonitason niin epänormaalin korkeaksi, että siitä jää pysyviä neurokemiallisia jälkiä aivoihin. Tästä on seurauksena aivojen jääminen pysyvästi stressaantuneeseen tilaan koko eliniän ajaksi, mikä tietysti aiheuttaa ihmiselle systemaattisen taipumuksen hysteeriseen ja neuroottiseen käytökseen.

Ajatelkaa esimerkiksi muslimien mellakointia ympäri maailmaa Muhammad-pilakuvien vuoksi: tuhannet partasuiset aikuiset miehet riehuivat mm. Lontoon kaduilla naama punaisena, kurkku suorana huutaen. Moinen käytös oli ympärileikkauksen aiheuttaman neurokemiallisen vamman oire. Neurologisesti normaali ihminen eli terveet aivot omaava ihminen ei pysty raivostumaan noin hysteerisesti muutaman pilakuvan takia. Aivojen jääminen pysyvästi stressaantuneeseen tilaan ympärileikkauksen tuottaman poikkeuksellisen suuren kivun aiheuttaman neurokemiallisen vaurion vuoksi tuottaa juuri tuollaista käytöstä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mikko Ellilä

2.4.2009 17:36

Esinahka suojaa peniksen kärkiosaa eli terskaa samalla tavalla kuin silmäluomi suojaa silmää. On itsestäänselvää, että silmäluomen amputointi johtaisi silmän kuivumiseen ja invalidisoitumiseen. Vastaavasti on itsestäänselvää, että esinahan amputointi johtaa peniksen kärkiosan eli terskan invalidisoitumiseen.

Normaalin, terveen peniksen terska on esinahan peitossa kaikkina muina aikoina kuin virtsaamisen, yhdynnän tai masturboinnin aikana. Esinahan suojaama terska on pehmeä, kostea ja herkkä. Esinahan poistaminen vaikuttaa terskaan samalla tavalla kuin silmäluomen poistaminen vaikuttaa silmään. Silmä kuivuu, jos siinä ei ole silmäluomea. Vastaavasti esinahan poistamisen jälkeen terska kuivuu ja menettää pehmeytensä ja tuntoherkkyytensä.

Esinahan poistaminen tuhoaa n. 95% terskan hermopäätteistä. Tämä aiheuttaa merkittäviä erektiohäiriöitä, monilla miehillä jopa täydellistä impotenssia. Esinahan poistamisen aiheuttama terskan tuntoherkkyyden väheneminen aiheuttaa poikkeuksetta ejakulaatiovaikeuksia, mikä puolestaa vähentää miehen yhdyntä- ja masturbointihalukkuutta. Vähentyneen yhdyntä- ja masturbointitiheyden vuoksi ympärileikatuilla miehillä on paljon korkeampi kivessyöpä- ja eturauhassyöpäriski kuin normaaleilla miehillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HALLO_AHOLAINEN

2.4.2009 19:41

MUTTA SAAKO JUUTALAISISTA KÄYTTÄÄ SANAA JUTKU, VAIN SENSUROIDAANKO TÄMÄKIN SANA NIINKUIN NEEKERI??!!! JUTKU ON VANHA PERINTEINEN ILMAUS, JOTA EI ALUN PERIN OLE TARKOITETTU MITENKÄÄN LOUKKAAVAKSI!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

elisasi

2.4.2009 20:30

HALLA-AHOLAINEN: nykyisin sanotaan "jutsku". Myös Suomen juutalaispiireissä toisinaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HILLO_PURKI

3.4.2009 01:10

"MUTTA SAAKO JUUTALAISISTA KÄYTTÄÄ SANAA JUTKU"
Aivan vitun sama, mutta Capseilla huutavat sais ampua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

elisasi

3.4.2009 01:50

Saa toki käyttää sanaa "jutku", mutta sitten vaan kuulostaa juntilta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ichneumon

3.4.2009 08:51

Harvinaisen kehno trolli. Ensinnäkin "jutku" on nimenomaan halventava termi, vähän niin kuin "nekru". Toisekseen, jos haluaa esiintyä tyhmänä natsina, kannattaa käyttää nimimerkkiä tyyliin "Isän maan puolustaja" tai "Sinivalkonen". Tuo ei vakuuta ketään, mutta älä masennu. Harjoitus tekee mestarin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suora lainaus

3.4.2009 16:45

"Rasismin ydin on kyvyttömyyttä asettua toisen, vallankin erilaisen, asemaan. Joskus kyse on pelkästä lahjattomuudesta, puuttuu mielikuvitusta, useimmiten kuitenkin tunne-elämän vammasta."

TT, Terho Pursiainen, HS (23.2.2009)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Korisevalle arjalle

3.4.2009 17:49

Muuten hyvä, mutta Harappan sivilisaatiossa ("Indus-kulttuurissa") oli jo olemassa selkeä kastijako siltä osin, kuin eri etniset ryhmät asuivat eri osissa kaupunkeja ja harjoittivat omalle ryhmälleen ominaisia ammatteja. Mesoliittiset metsästäjä-keräilijä -heimot, jotka tekivät tilapäistöitä harappalaisten raksoilla, asuivat slummeissa. Joten jos kastijako on arjalaisten keksintö, Harappan sivilisaatiossa asui arjalaisia? Ei kai sentään, ajatushan on pyhäinhäväistys !11!!
Nykyaikainen tieteellinen todistusaineisto, että Indo-arjalaiset olisivat olleet ihon tai hiusten väriltään v aaleita, on olematonta. Samoin kuin se, että he olisivat mieltäneet itsensä erityisen "herrakansaksi" muihin alueen kansoihin nähden. Etelä-Aasiassa kylläkin asuu vaaleatukkaisia valkoihoisia heimoja, etenkin Pakistanissa, mutta geneettisesti he eivät ole sukua indoeurooppalaisia kieliä puhuvien eurooppalaisten, indo-arjalaisten tai iranilaisten kanssa, vaan muodostavat oman geneettisen ryhmänsä (tarkoitan tässä Chitralin Kalasheja, joiden kieli on kylläkin indoeurooppalainen, mutta geeeniperimä paikallinen).Nämä valkoihoiset heimot ovat pieni vähemmistö Pakistanissa, eivätkä nauti mistään etuisuuksista tukanvärinsä vuoksi.

Aarya sanan kanta-indo-euroopasta kehittyneet vastieet löytyvät myös ruotsista, kreikasta ja iiristä, joten kyse on ollut maantieteellisesti laajalle levinnyt sana. Missään indoeurooppalaisessa kielessä tai kulttuurissa ei vanhalla ajalla arjalainen -sanaa ei yhdistetty ihonväriin, tukanväriin tai silmien väriin. Tämä ajatus on 19. ja 20. vuosisadan tutkimuksen "kehitystä".
Arjalaisilla/indo-eurooppalaisilla on tietenkin oikeus itse määritellä mitä tuo termi kunakin aikakautena tarkoittaa. Jos se nykyisin tarkoittaa vaaleatukkaista saksalaista, tai amerikkalaista white power hörhelöä, niin mkä siinä on niin ongelmallista? Tiedemiehet tai kielitieteilijät eivät omista sanoja, kyllä ihmiset saavat kehittää arjalaiselle ja mille tahansa sanalle uusia merkityksiä jos haluavat. Ovathan suomalaisetkin kehittäneet arjalaiselle aivan oman merkityksen ;-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Koriseva arja

3.4.2009 23:30

”Harappan sivilisaatiossa ("Indus-kulttuurissa") oli jo olemassa selkeä kastijako siltä osin, kuin eri etniset ryhmät asuivat eri osissa kaupunkeja ja harjoittivat omalle ryhmälleen ominaisia ammatteja.”
(Kun kulttuuri sijaitsee Indus-joen laaksossa, sitä on ihan aiheellista nimittää Indus-kulttuuriksi.)
Kastilaitos ei merkitse vain sitä, että savenvalaja asuu savenvalajakorttelissa tai kansan X edustaja ”omiensa” parissa. Onhan sekin tavallaan erottelua, mutta ei vielä eriarvoisuutta tai sortoa, kuten kastilaitos.

”Mesoliittiset metsästäjä-keräilijä -heimot, jotka tekivät tilapäistöitä harappalaisten raksoilla, asuivat slummeissa. Joten jos kastijako on arjalaisten keksintö, Harappan sivilisaatiossa asui arjalaisia? Ei kai sentään, ajatushan on pyhäinhäväistys !11!!”
(Tais olla vähän kiire huutomerkkien kanssa...)
Jos arjalaisia (tai arjalaisiksi kutsutun kansan esi-isiä) oli töissä harappalaisten raksoilla, niin sitten oli. Eivät arjalaiset vielä silloin olleet herrakansaa Intian niemimaalla. Arjalaisduunareiden näkökulmasta harappalaisten yläluokka oli herroja.

”Nykyaikainen tieteellinen todistusaineisto, että Indo-arjalaiset olisivat olleet ihon tai hiusten väriltään vaaleita, on olematonta. Samoin kuin se, että he olisivat mieltäneet itsensä erityisen "herrakansaksi" muihin alueen kansoihin nähden.”
Ei mitään blondeja, vaan vaaleampia kuin alkuperäiskansa. Valloittajat, jotka alistavat alkuperäiskansan alaluokaksi, ovat käytännön tasolla herrakansaa, vaikka heillä ei olisikaan mitään rotuoppia ja käsitystä oman kansan ylivertaisuudesta suhteessa muihin.

”Etelä-Aasiassa kylläkin asuu vaaleatukkaisia valkoihoisia heimoja, etenkin Pakistanissa, mutta geneettisesti he eivät ole sukua indoeurooppalaisia kieliä puhuvien eurooppalaisten, indo-arjalaisten tai iranilaisten kanssa, vaan muodostavat oman geneettisen ryhmänsä”
Mielenkiintoista. Tulee mieleen, voisiko taustalla olla Aleksanteri Suuren aikaista kreikkalaista ”verensiirtoa”. Mutta ei ilmeisestikään, jos nuo eivät ole sukua eurooppalaisille.

”Nämä valkoihoiset heimot ovat pieni vähemmistö Pakistanissa, eivätkä nauti mistään etuisuuksista tukanvärinsä vuoksi.”
Eivät varmastikaan. Eivät brittiläiset siirtomaaisännätkään siksi nauttineet etuoikeuksista, että heillä oli paikallisia vaaleampi iho ja hiukset...

”Aarya sanan kanta-indo-euroopasta kehittyneet vastieet löytyvät myös ruotsista, kreikasta ja iiristä, joten kyse on ollut maantieteellisesti laajalle levinnyt sana.”
Joskushan arveltiin, että Irlannin omakielinen nimi Eire olisi muuntuma sanasta ”arya”. Iranilaisia vaikutteita on länsimaalaiseen kulttuuriin tullut aikojen saatossa paljonkin. Indoeurooppalaisia kieliä puhuu äidinkielenään puolet maailman ihmisistä.

”Missään indoeurooppalaisessa kielessä tai kulttuurissa ei vanhalla ajalla arjalainen -sanaa ei yhdistetty ihonväriin, tukanväriin tai silmien väriin. Tämä ajatus on 19. ja 20. vuosisadan tutkimuksen "kehitystä".”
Aivan, kuten esim. turaaniteoria. Näillä ja vastaavilla käsityksillä sitten perusteltiin vaikkapa siirtomaaherruutta ja elintilan hakemista Itä-Euroopasta.

”Arjalaisilla/indo-eurooppalaisilla on tietenkin oikeus itse määritellä mitä tuo termi kunakin aikakautena tarkoittaa. Jos se nykyisin tarkoittaa vaaleatukkaista saksalaista, tai amerikkalaista white power hörhelöä, niin mkä siinä on niin ongelmallista?”
Ei kai sinällään mitään. Kulttuurihistoria ja sanojen etymologia on kuitenkin hyvä tietää. (On siinä kyllä jotain huvittavaakin, että valkoisuudestaan mesova Aryan Nation on kaima Iranin kanssa. Ja että suomen kielessä ”arya” muuntui ”orjaksi”. Ja että muinaisessa Persiassa oli kaupunki nimeltä Persepolis. Hihhih!)

”Tiedemiehet tai kielitieteilijät eivät omista sanoja, kyllä ihmiset saavat kehittää arjalaiselle ja mille tahansa sanalle uusia merkityksiä jos haluavat.”
Niin no, kuka kieltää, että eivät saa. Ja siinähän kieltää, kieli kehittyy koko ajan. Sanojen viestinnällinen idea on juuri siinä, että niillä on jaettuja merkityksiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HALLO_AHOLAINEN

4.4.2009 01:28

NO KÄYTÄN SITTEN JATKOSSA SANAA JUTKU KUN KUKAAN EI KIELLÄ! JA MITÄ NUO EDELLÄ OLEVAT SELITTÄÄ??!! KAUHEESTI TEKSTIÄ VÄHÄN ASIAA!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Juutalaisuus ei ole rotu

6.1.2010 19:59

Juutalainen on juutalaista uskontoa tunnustava ihminen, ei rodun edustaja. Kun tieteellinen perinnöllisyystutkimus löi itsensä läpi, voitiin DNA -kartoilla todistaa, että juutalaisuudessa ei ole kysymys yhdestä rodusta, vaan useista roduista. Vai mitä mieltä olette Puolan, Venäjän ja Israelin juutalaisten (jonne on paljon muutettu myös em. maista) samannäköisyydestä ?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei_jessus

22.4.2010 16:32

Siis pakko tähän on puuttua, ei ympärileikkausta tehdä ilman puudutusta. Millä aikakaudella te juntit oikeen elätte?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

historoitsija

3.11.2010 05:25

Arjalaiset ovat lahtoisin kaukaasiasta ja naita arjalaisia kansoja ovat mm.Iranilaiset ja Turkkilaiset.Juutalaisetkin ovat naita arjalaisia.Valehtemalla meille germaaneille etta me olemme naita arjalaisia,saatiin toisen maailmansodan todelliset tapahtumat kaannetyksi germaanien niskoille.Arjalaiset ovat myoskin levitelleet uskonnollista ristiaan kaikkialle mm.juutalaiset Egyptiin ja Iranilaiset Intiaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Britney_Mela

4.5.2011 20:03

Ympärileikkaus vähentää esinahan syöpää. Loogista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suomen-jude25v

4.8.2011 10:47

Terve,
Hyvä artikkeli :)
ympärileikkauksessa ei ole mitään pahaa, aion myös minunkin pojalle suorittaa sen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

saalii vaalii elää

12.11.2013 13:42

En voi olla Israelilainen mutta Juudalla on Jerusalem, rukoilla hyvä, mutta miehisenä spermanheittäjänä ei hyvä, olisiko se välttämättömyys yöllisiin ihmeisiin heräillä yksin kosteana ja tuoksuvana, ... mutta ... mitä voi Jumala

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Adolf Hitler

14.9.2016 09:23

juutalainen peruna on aina paras peruna

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Stalin69

26.1.2017 09:33

Miks vastasit suomeks etkä saksaks?

!!!

24.4.2017 19:43

"Israelin nykypolitiikan vertaa minen natsien politiikkaan on erittäin epäasiallista ja osoittaa täydellistä tietämättömyyttä historiallisista tosiasioista ja halventaa juutalaisuhrien muistoa. Israelin politiikkaa tulee arvioida ja arvostella samoilla kriteereillä ja argumenteilla kuin muidenkin maiden politiikkaa."

Siinäpä sekavaa jorinaa. Tulee siis arvostella samoilla kriteereillä ja argumenteilla, mutta ei kuitenkaan? Nenäapinat on maailman syöpä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jalluippi

2.11.2018 11:35

Hei, Mooses sano Toora 4 ,että Mooses käski puhdistaa kuukaudenikäiset synnistävedellä, eli tämän puoltaisi Jeesuksen lapsipuheita sillai, että vauvat voidaan kastaa vai?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hullu Tshuudi

22.11.2018 16:07

Vauva tuntee kipua. Esinahka on kehon herkin osa. Aivot ovat herkimmässä tilassa muutoksille 8. päivän iässä. Siispä kysyn: Onko oikein silpoa ihmisiä psykopaateiksi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi