Miksi tytöt kuolevat?

Kiva kevyt kesäaihe, graafikko totesi kuultuaan, että heinäkuun tuplanumeron pääjuttu käsittelee suomalaisten nuorten naisten itsemurhia. Suomalaiset tytöt ja nuoret naiset tappavat itsensä useammin kuin muualla Euroopassa. Koko maailmassa olemme kolmantena tai neljäntenä. Asiasta ei juuri puhuta, ja luvut jäävät piiloon, koska pojat tappavat itsensä useam­min.

Jäimme toimituksessa miettimään, miten nuoret ihmiset tappaisivat itseään vähemmän. Poliittisesti korrektit vastaukset oli nopeasti lueteltu: lisää rahaa nuorisopsykiatriaan, vähemmän koulukiusausta, työ- tai opiskelupaikka kaikille. Tärkeitä toimenpiteitä. Sitten on yksi asia, jota ei saa sanoa. Usein nuoren itsemurha on ainakin osittain vanhempien vika.

Tytöt tahtoo kuolla -jutussa kerrataan syyt, joiden arvellaan johtavan tyttöjen itsemurhiin. Suurin osa syistä liittyy perheeseen. Tapana kuitenkin on, että vanhempien syyllisyydestä saavat puhua vain vanhemmat itse. Muuten se on syyllisyydentuntoisten vanhempien kiusaamista - vaikka puhuttaisiin yleisellä tasolla.

Yksittäistapauksissa ei ole tarpeen syyllistää itsemurhan tehneen nuoren vanhempia. Yleisellä tasolla asiasta on kuitenkin pystyttävä puhumaan, jos nuorten itsemurhia halutaan ehkäistä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi