Newyorkilaistarjoilija sai 3000 dollarin tipin

Hyväsydäminen asiakas halusi estää tarjoilijaa uhkaavan häädön.

Kuva: ReesSpechtLife

New Yorkin Times Squarella työskentelevä tarjoilija sai tällä viikolla eräältä asiakkaaltaan varsin avokätisen tipin: kokonaiset 3000 dollaria. Miehen lasku maksoi 43,50. 

Tarjoilija oli palvellut miestä noin vuoden ajan ravintolassa ja tutustunut tähän hiukan. Hän kertoi miehelle saaneensa häätöuhkailmoituksen, ja mies päätti toimia. 

Mies, joka haluaa esiintyä vain nimellä Mike, jätti tipin mukana viestin, jossa hän kiitti tarjoilijaa tämän ystävällisyydestä, selitti, miksi jätti tipin ja pyysi, että tarjoilija antaisi hyvän kiertää edelleen. Mike pyysi, ettei tarjoilija paljastaisi omaa tai Miken nimeä ja kehotti tätä käymään erään yhdistyksen sivuilla. Yhdistyksen, jonka Miken entinen yläasteen opettaja perusti menehtyneen poikansa kunniaksi, ja joka pyrkii edistämään pyyteetöntä hyväntekoa. 

"Halusimme vaimoni kanssa maksaa takaisin ihmisille, jotka auttoivat meitä, kun poikamme kuoli", yhdstyksen perustaja Rich Specht kertoo ABC Newsille. "Kukaan ei huolinut takaisinmaksua, joten ajattelimme, että pannaan hyvä kiertämään."

Mike kertoi entisen opettajansa Rich Spechtin ja Rees Specht Life -yhdistyksen innoittaneen hänetkin hyvän tekemiseen.

"Olin ajatellut opettajani projektia ja hänen säätiötään lakkaamatta, ja tämä tuntui sopivalta hetkeltä tehdä jotakin."

Specht muistaa Miken yli kymmenen vuoden takaa, ja on sanaton tämän osoittamasta hyvyydestä poikansa yhdistyksen nimissä. Tämän uutisen kirjoitushetkellä yhdistyksen nettisivu on alhaalla, todennäköisesti suuren kävijämäärän vuoksi. 

Eiköhän laiteta täällä Suomessakin hyvä kiertämään. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi