Nouseeko Suomesta seuraava World Class -baarimestari?

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana arvostetussa baarimestarikilpailussa.

Kuva: Fesenko / Fotolia

World Class -baarimestarikilpailu on kansainvälinen baarimikkojen välinen taistelu, jota on järjestetty vuodesta 2009. Tänä vuonna Suomi on ensimmäistä kertaa mukana kunnianhimoisessa kilpailussa.

Kilpailu on moniosainen. Mikot osallistuvat kilpailuun omalla cocktail-reseptillään, joista innovatiivisimmat pääset kotimaan finaaliin ensi vuoden toukokuussa. Kotimaan finaalista neljä parasta jatkaa Pohjoismaiden loppukilpailuun, ja loppukilpailun paras suomalainen pääsee taistelemaan voittajan tittelistä kansainväliseen finaaliin syyskuussa 2017. Koko kilpailun voittaja saa itselleen alan arvostetuimman World Class -lähettilään tittelin ja luvan toimia seuraavien kisojen tuomarina ja mentoria. Lisäksi voittaja saa runsaasti kansainvälistä tunnustusta, joka mahdollistaa monien alan ovien aukenemista.

World Class tuo valituille cocktailtaikureille mukanaan myös alan huippujen vetämiä työpajoja. Yksi pajojen vetäjistä on vuonna 2010 voittanut Erik Lorinch, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista baarimestareista ja hänen pestinsä Lontoon Savoyssa legendaarisen American Barin pääbaarimestarina on alan halutuin.

"World Class -työpajat ovat ennennäkemätön mahdollisuus suomalaisille alan ammattilaisille. On mahtavaa saada kilpailu viimein myös Suomeen. Tämä on merkki siitä, että cocktailkulttuurimme kukoistaa", kertoo kisan Suomeen tuovan Hartwa-Traden tuotepäällikkö Hanna Levänen.

World Class -kilpailu ja -työpajat ovat maailman suurimman väkevien alkoholijuomien valmistajan, Diageon järjestämiä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi