Oma treenaaja

Mitä personal trainer tekee ja onko niillä muka eroa?

Elite trainersin PT Christian Haglund. Ruoholahdessa sijaitsevalla Elite Trainersilla on asiakkaille oma kuntosali. Salin laitteet tallentavat treenit, joten oma personal trainer voi seurata asiakkaansa suoritusta.
Elite trainersin PT Christian Haglund. Ruoholahdessa sijaitsevalla Elite Trainersilla on asiakkaille oma kuntosali. Salin laitteet tallentavat treenit, joten oma personal trainer voi seurata asiakkaansa suoritusta.

Vuonna 1997 Fitness Academy of Finland (FAF) aloitti ensimmäisenä Suomessa viralliset personal trainer (pt) -koulutukset. Siihen asti kuntokeskuksilla toimi kuntosaliohjaajia, joiden toiminta keskittyi klubien jäsenten salitreenien parantamiseen.

Sittemmin koulutuskeskuksia on tullut useampia. Esimerkiksi Trainer4You järjestää kursseja seitsemällä paikkakunnalla. Kansainvälinen tutkinto on mahdollista hankkia joko FAFissa Helsingissä tai Kuntoliikuntaliitossa, Tampereella Varalan urheiluopistossa.

PT-koulututulla ohjaajalla tulisi olla ymmärrys erilaisista lajeista, ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, ravitsemustieteestä, persoonallisuuseroista, motivaatiotekijöistä, urheiluvammoista ja kuntotestauksesta. Koulutukseen pääsy edellyttää tutkintoa liikunta-alalta, joita ovat esimerkiksi fysioterapeutin, hierojan, liikunnan ohjaajan tai opettajan tutkinto.

Kuntokeskusten, kuten Satsin ja Elixian personal trainerit työskentelevät pääsääntöisesti keskuksen tiloissa, ulkoilu alkaa kuntokeskukselta ja päättyy sinne. Kuntokeskuksissa maksetaan personal trainerin lisäksi jäsenmaksu.

Suomen suurin yksityinen pt-yritys on Kuntokompassi, jonka toiminta-alue on Helsinki-Vantaa-Espoo. Yksityiset pt-palvelut toimivat käytännössä niin, että asiakas maksaa personal trainerin, jota tapaa esimerkiksi kerran viikossa, lisäksi hän maksaa oman salikortin haluamalleen salille, jossa hän treenaa itsekseen. Tällainen personal trainer hakee myös haluttaessa kotoa.

Oma personal trainer

Yksi kerta maksaa Satsilla 64 e, Elixialla 70 e, Kuntokompassilla 90 e ja Elite Trainersilla 87,50 e (sis. salikortin).


IN&OUT - Lukijamme esittelee sisä- ja ulkoliikuntalajin


Urheilu-uutiset

Saunayoga

Elixian syksyn ohjelmistoon on tullut saunajooga. Yksinkertainen, rauhoittumiseen ja liikkuvuuden lisäämiseen perustuva liikesarja kestää puoli tuntia, ja se tehdään saunan lauteilla.
4 kk / 99 euroa, sis. 2 saunayogaa viikossa.

Proteiinipatukka

Gainomaxin uusi proteiinipatukka painaa 60 g. Se sisältää 20 g proteiinia ja 20 g hiilihydraatteja. Sopii erityisesti palauttavaksi suupalaksi treenin jälkeen. Makuina suklainen toffee ja appelsiini sekä jogurttikuorrutteinen mustikka.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi