Onko uusi Volkswagenin hybridi tulevaisuus?

Hybridiauto kelpaisi ainakin Doc Brownille.

Jos Paluu tulevaisuuteen -leffoja tehtäisiin nyt, niin Doc Brownin aikakone olisi Volkswagen XL1. Kuten kasarikingi DeLorean, uusi hybridivolkkari ei ainoastaan näytä siltä, miltä kuvittelemme autojen näyttävän tulevaisuudessa, vaan sen toiminnallisuudetkin ovat futuristisia.

Hopeanvärisessä ja sulavalinjaisessa autossa on kaksi paikkaa ja lokinsiipiovet. Erityisen vaikuttavia ovat kuitenkin auton kulutus- ja päästölukemat. XL1 kuluttaa vain 0,9 litraa polttoainetta sadalla kilometrillä, ja sen hiilidioksidipäästöt ovat vain 21 g/km. Muut hybridiautot eivät ole pystyneet samaan.

Pistokehybridissä on 0,8 litran diesel-moottori ja sähkömoottori, joiden yhteisteho on 68 hevosvoimaa. Pelkällä sähkömoottorilla auto kulkee 50 kilometriä – tällöin päästöjä ei synny lainkaan. Hybridi on myös uskomattoman kevyt: se painaa vain 795 kiloa.

XL1 esiteltiin vuosia sitten konseptina, joten auton siirtyminen tuotantoon on suuri yllätys. Auton hinnasta ei ole tietoa, mutta autoja on määrä tehdä 1000 kappaletta. Kapistuksesta joutunee siis pulittamaan pitkän pennin.

Emme vielä tiedä, mitä tapahtuu, kun autolla kiihdyttää 88 mailin eli 140 kilometrin tuntinopeuteen.


Lähde: Mashable, Autotoday

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi