Sähköpyörä, joka mahtuu taitettuna reppuun

Impossible muuttaa käsitystä pyörän käyttötavasta.

Impossible on sähköinen polkupyörä, joka mahtuu kokoontaitettuna helposti reppuun. Vaikka pyörän mittasuhteet eivät tyydytä pyöräfanaatikkoja, on sähköinen reppupyörä potentiaalinen keksintö etenkin hyvillä pyöräteillä varustettuihin suurkaupunkeihin. Impossible onkin saanut kerättyä Kickstarterissa rahoitusta moninkertaisesti 55 000 Kanadan dollarin tavoitteeseen nähden.

Impossiblessa ei ole polkimia. Sähkömoottori lupaa 20 kilometrin tuntinopeuden 45 minuutin ajaksi. Polkimet toisivat tekijöiden mukaan pyörään liikaa painoa, joten jos akku loppuu reissun päällä, se on voi voi. Tällä hetkellä pyörä kantaa vain noin 85-kiloisen ihmisen, mutta valmistajat uskovat saavansa sen kestävämmäksi ajan myötä.

Mahdollisimman pieneen tilaan mahtuvan Impossiblen rakentamisessa suurin haaste on saada pyörään tarpeeksi vankkuutta kannattelemaan kuljettajaansa. Ajokokemus jykevän mummomankelin ja Jippo-pyörän välillä on täysin erilainen. Jippo-pyörät taas näyttävät maantielaivoilta Impossiblen rinnalla. Kannettavuuden kautta pyörän käyttö yhdistyy parhaimmillaan tehokkaaseen joukkoliikenteeseen ja muuttaa koko polkupyörän konseptia ja käyttömahdollisuuksia. 

Totutut liikkumistavat ovat juurtuneet syvälle, vaikka vaihtoehtoja esitetään jatkuvasti. Ostettujen autojenkin koko kasvaa, vaikka etenkin Aasiassa on nähty kiinnostavia ideoita pieniksi ja usein samalla ekologisiksi kulkuvälineiksi. Se, millaisilla välineillä liikumme, vaikuttaa suoraan siihen millaisissa kaupungeissa elämme: katumaastureiden ja mummomankeleiden kaupungeissa on leveät tiet, matalat talot ja paljon automarketteja. Pienillä ja sievillä kulkuneuvoilla voisi olla toisin.

Nykyisellä rahoitussummalla Impossible on jo lähellä lisätavoitetta Bluetoothin lisäämisestä pyörään, jotta puhelimen kautta voi nähdä esimerkiksi nopeusmittarin tai akkukeston. 700 000 dollarin kohdalla odottaa seuraava lisätavoite, jonka saavuttaminen toisi tiimin mukaan mahdollisuuden kehittää pyörään GPS-toiminnallisuus reittien suunnitteluun.

Lähde: Business Insider, Fast Company

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi