Samsung naljailee Apple-faneille: Olette idiootteja!

Samsungin uudessa mainoksessa pilkataan iPhone-faneja.

Jenkeissä Samsung luottaa viime marraskuulta ja tämän vuoden tammikuulta tuttuun taktiikkaan: yhtiö piikittelee uudella mainosvideollaan Apple-faneja.

Satiirisessa mainoksessa iPhone 5 -fanit ovat tietämättömiä, lauman mukana kulkevia lampaita. Videolla ihmiset jonottavat applemaisten liikkeiden edessä uutta tuotetta mm. New Yorkissa, San Franciscossa ja Los Angelesissa. Kovanluokan Apple-fanit ovat videolla hieman tyhmiä, helposti miellytettävissä, ja he kokevat olevansa etuoikeutettuja.

"Sanon vain, että viidesti odottaneilla pitäisi olla oma jono", kommentoi eräs ylimielinen jonottaja.

Samsung Galaxy S III -puhelimen ostajat esitetään videolla tietysti hyvässä valossa. Samsung-käyttäjät ovat itsevarmoja kuluttajia, jotka ajattelevat omilla aivoillaan.

Mitä mieltä olet mainoksesta? Voittaako Samsung Applen? Vai valitsetko mieluummin Nokian?

Applen hiljattain julkistama iPhone 5 saapuu Suomen markkinoille syyskuun lopussa.


Lähde: Mashable

6 kommenttia

RealFeel

20.9.2012 09:15

Samsungin täytyy kokeilla kaikkea, pointti on siinä että laatu ei oikein vakuuta Samsungilla mutta tosin sekin on parempi kuin nokialla :-)
Nokian luurit on menneen talven heiniä ja työttömyysjonossa on paljon ex-nokialaisia tänään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anakonda_xx

20.9.2012 09:59

Milloin tulee se sadun lapsi, joka sanoo, että "eihän Apple keisarilla ole lainkaan vaatteita"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Arranger

20.9.2012 11:54

En viitsisi aloittaa mitään merkkien välistä sotaa aiheesta, mutta pakko kyllä kommentoida tuosta Samsungin laadusta. Tai sen tuntumasta.
Niin SGS2 kuin SGS3 ovat todella heikkolaatuisen tuntuisia puhelimia, lähinnä keveyden ja rakenteensa vuoksi. Tuntuu että ne voisi vain napsauttaa poikki. Huolimatta Nokian uusien puhelimien (N9, Lumiat) muovirungosta, on laatutuntuma ihan toista maata. Applekin tajusi vaihtaa lasin alumiiniin. Sisuskalut ovat olleet asia erikseen - tähän asti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lustu

20.9.2012 12:40

Mulla on ollut SGS2 jo reilun vuoden eikä ole kertaakaan ollut mitään ongelmia sen kanssa. Tippunut montakertaa korkealtakin, mut se vaan läpsähtää maahan eikä ole jäänyt naarmuakaan. En näe mitään syytä valita iphonea samsungin sijaan. Enkä ainakaan Nokiaa. Niissä on aina jotain vikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

iphone-FANI

20.9.2012 14:09

Ärsyttää tää kun nykyään susta tulee iphone-fani tai Apple-fani jos ostat jonkun niiden tuotteen. Mulla on iPhone 4, koska sen sai halvalla kun iPhone 4S tuli markkinoille ja halusin uuden puhelimen. Nyt joskus saa kuulla että olen näitä Appleihmisiä. Se on vain puhelin ja hyvin toimii. Seuraava puhelin voi olla iPhone, samsung tai mikä lie.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

cheerz

20.9.2012 15:15

@iphone-FANI: Niin totta! Pähkäilin pitkään Androidin ja iPhonen välillä koska olen kuitenkin enemmän PC-ihminen ja Googlen palvelujen käyttäjä, päädyin Appleen lähinnä kokeilunhalusta ja ulkonäköseikoista (on siinä vaan paljon hienompi muotoilu, vaikka en ymmärräkään logiikkaa lasisessa takakannessa). Tietyssä määrin hävettää aina kun otan puhelimeni esille, tekisi mieli saarnata kaikille ohikulkijoille että ei, en ole lammas tai yksinkertainen, kyllä minuakin vituttaa Applen logiikka, olisin ihan hyvin voinut ottaa Androidin mutta halusin kokeilla, mulla on hei aika tykki peli PC kotona tulkaa vaikka katsomaan! Niin suuria tunteita niin pienistä laitteista.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
DISCLAIMER: Seuraava on vain oma mielipiteeni ja omia havaintojani. Ei tarvitse sotia, jookos?
PlaySation vs. XBOX -keskustelu on sitten tuolla ->
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Molemmissa on puolensa. iPhoneja tulee aika tasaiseen tahtiin kerran vuodessa eikä ruuduissa/sisälmyksissä ole niin radikaaleja muutoksia, Androidia käyttää monta puhelinmerkkiä ja niiden vielä useampi puhelinmalli. Kuvittelisin että on helpompaa ja turvallisempaa tehdä ohjelmia iPhonelle kuin Androidille juuri tämän suuren hajonnan vuoksi.
Applen appstoressa on suurempi valikoima (sekä kuvittelisin että on enemmän iOS kuin Android exclusiveja), suht. turvallinen ja haittaohjelmia pääsee harvoin läpi mutta sisältö on vesitetty tiukasti perheystävälliseksi. Androidilla puolestaan monet Applen puolellakin maksulliset appit ovat ilmaisia ja appia voi kokeilla 15 min oston jälkeen (vai oliko se ennen, tietäjät korjatkaa...) niin että saa rahansa takaisin. Ikävinä puolina piratismi jyllää ja pitää olla tarkkana mistä lataa ja mitä.
iOS on helppokäyttöinen ja rajoittava, Android laajalti muokattavissa ja mahdollisuuksia täynnä. Kyllä iPhonestakin joustavan saa jos jailbreikkaa ja jaksaa nähdä vaivaa sen eteen, mutta Androidilla kaikki on niin paljon helpompaa esim. file manager systeemi joka puuttuu iPhonelta kokonaan. Tämän vuoden julkistusten pettymysten myötä iOS alkaa jäädä jo jälkeen, jos nyt hankkisin puhelimen päätyisin varmaan Androidiin.

Mielestäni Androidista saataisiin helposti suurempi jylläävä voima, jolla se voisi houkutella iPhone käyttäjiä puolelleen:
Hajonnan minimointi: Kerta Samsungin Galaxyt ovat olleet Androidin iPhone-vastineita, veisivät lippulaivan askeleen pidemmälle. Ei uusia malleja parin kuukauden välein, vaikka se kerran vuodessa - keskittyisivät yhteen todella erinomaiseen luurin eikä kymmeneen hyvään.
Ulkokuori: Palkkaisisivat muotoilijan, ei teknistä insinööriä, suunnittelemaan ulkoasun. Muovin laatu paremmaksi tai sekaan vähän metalliakin.
Appit ja käyttis: Piratismin minimointi. Focus lippulaivamallissa, houkutella kehittäjiä suunnittelemaan nimenomaan sille. Mutta käyttis tulisi pitää joustavana ja yhtenäisenä muiden laitteiden kanssa, ei erityisasemaa/erillistä käyttistä lippulaivalle.
Voilá, näin olisi Androidillakin oma selkeä ja maallikon helposti lähestyttävä laatuluuri ja vaihtoehtoa kaipaaville olisi mahdollisuus muihinkin malleihin.

P.S. On kyllä nähnyt tiettyjen sivustojen uutisarvon kun hehkuttavat iPhone 5:en uudistuksia uraauurtavina ja mullistavina kun ne ovat kaikkea muuta. Ja muistakaa että tämä tuli iPhoneensa ihan tyytyväiseltä käyttäjältä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi