Seikkailija Arman Alizad

Heimon hätyyttelijä Arman Alizadin seitsemän maailman ihmettä.

1. Omon laakso

 • Missä: Koillis-Etiopia

“Omon laakso sijaitsee kolmen päivän ajomatkan päässä Addis Abebasta, Koillis-Etiopiassa. Lähdimme kuvaajan kanssa tutustumaan laakson Suri-heimoon, kun teimme Kill Armanin toista tuotantokautta tammikuussa 2010. Heimon jäseniä on 150 000, eivätkä he omista mitään muuta länsimaalaista kuin AK47-rynnäkkökivääreitä. Kivääreillä selvitetään välit naapuriheimolaisiin, oman heimon sisällä setvimiset tehdään miehen pituisilla puukepeillä kerran vuodessa. Vaikka riita tulisi kesäkuussa, odotetaan tammikuun haasteotteluun. Matkustuslupiemme saaminen kesti yli puoli vuotta, sillä Etiopian hallitus ei halua ulkomaailman tietävän kielletyistä keppitaisteluista tai heimon ruusupiikeillä tehtävistä arpitatuoinneista. Kohteeseen pääsee myös turistina Grand Holidays Ethiopia Tours and Travelsin kautta, kohteessa viihtyy korkeintaan kolme päivää ja reissusta selviää lentoineen noin 3000 eurolla.”

2. Haridwar ja Rishikesh

 • Missä: Intia

“Haridwar ja Rishikesh ovat kaksi pyhää kaupunkia, jotka sijaitsevat vierekkäin Gangesin rannalla, parisataa kilometriä Delhistä pohjoiseen. Kiitos huonojen teiden ja ruuhkien matka kestää autolla 10 tuntia. Haridwarissa näkee paikallisia, Rishikeshissa länsimaalaisia turisteja. Molemmissa käy joogaretriittiläisiä, eikä niissä myydä alkoholia tai tupakkaa. Tapasimme kuvassa näkyvän heimon viisaan, joka langetti pyynnöstäni kirouksen muun muassa sitomalla elimensä solmulle puukepin ympärille.”

3. Mercado Municipal

 • Missä: Rua Cantareira 306, Sao Paolo, Brasilia

“Mercado Municipal on kuin Hakaniemen halli, mutta 20–30 kertaa suurempi. Anthony Bourdain söi ohjelmassaan hallin toisessa kerroksessa maailman kuuluisinta sandwichia, mortadellaa. Halusin myös maistaa leipää, ja näin tapahtuikin, kun kuvasin kaupungissa ohjelmaani huhtikuussa. Mortadellani koostui kahdesta lämpimästä Big Carolinan kokoisesta juustosämpylästä, joiden välissä oli 5 cm leikkelettä, 1 cm juustoa ja vain ohut viipale salaattia. Hallin alakerta on tavallinen kauppahalli hedelmineen, vihanneksineen.”

4. Fairmont-hotelli

 • Missä: 950 Mason Street, San Francisco, Yhdysvallat

“Olin hotellissa häämatkalla vaimoni Emilian kanssa kesäkuussa 2009. Yövyimme 70 neliön kattosviitissä kolme yötä ja jatkoimme Yosemitelle. Sviitti oli melkein turhankin iso, näkymät yksiön kokoiselta parvekkeelta San Franciscon ylle olivat upeat. Erityisesti hotellista mieleeni painui sadan taalan aamiainen, joka oli osittain buffet, mutta munakkaat tarjoiltiin pöytään. Fairmontissa mysli ja jogurtti olivat tarjolla kauniisti lasiin aluslautasella ja jokainen karhunvadelma ja mustikka oli aseteltu erikseen.”

5. Karaoke-Kan

 • Missä: 30-8 Udagawa-cho, Shibuya-ku, Tokio, Japani

“Karaoke-ketju. Halusin tähän nimenomaiseen maailman vilkkaimman risteyksen Shibuya-ku;n kulmalla sijaitsevaan Kaniin, sillä paikassa on kuvattu Lost in Translationin laulukohtaus. Esitin Springsteenin Dancing in the Darkin. Olimme kuvaajan kanssa  "vain yksillä", mutta innostuimme tilaamaan olutta puhelimella koppiin.”

6. Garland Public Shooting Range

 • Missä: 2606 Pleasant Valley Road, Garland, Texas, Yhdysvallat

“Ampuma-alueen elinikäinen jäsenyys maksaa kymmenen taalaa, samoin sisäänpääsy. Mukaan saa ottaa niin monta asetta kuin tahtoo ja käytössä on rajattomasti bin Laden -tauluja. Kokeilimme kaikkea venäläis- ja jenkkirynkyistä revolvereihin. Taksilla keskustasta. Mukaan passi.”

7. Angkor Wat

 • Missä: Angkor, Kambodzha

“Angkor Watin temppelit herättävät ihmetyksen siitä, kuinka ihminen on voinut rakentaa mitään niin suurta. Valtavat puut kietoutuvat viiden jalkapallokentän kokoisen temppelin ympärille. Temppeleiden seinäkirjoituksissa on bokatorin liikkeitä, joihin tutustuin. Suosittelen jokilaivamatkaa pääkaupungista Phnom Penhista upeiden maisemien vuoksi.”

File: Arman Alizad

 • Ikä: 39
 • Viimeisin matka: Pietari, 1 vko
 • Pisin matka: Japani (Okinawa, Osaka, Tokio), 2,5 vkoa
 • Omituisin ruoka: Rottaa taiwanilaisten aboriginaalien ravintolassa. Maistui tunkkaisen rasvaisen pahalta.
 • Seuraava kohde: Tokio
 • Paras matkaseura: Vaimo ja iPhone

2 kommenttia

ArmanAlizat

2.10.2010 08:54

Arman on symppis ja tekee hyviä ohjelmia!

Fyysinen habituskin nykyään uljas.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Moko122

16.7.2016 16:10

"eivätkä he omista mitään muuta länsimaalaista kuin AK47-rynnäkkökivääreitä." Venäjä on kyllä itämaalainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi