Suomen muslimit

Salem aleikum!

Zeinabin ja Ahmedin mukaan muslimina on helppo elää. Oikean ja väärän tietää aina.
Zeinabin ja Ahmedin mukaan muslimina on helppo elää. Oikean ja väärän tietää aina.
Joka viides maailman asukas on muslimi. Noin 30 000 heistä asuu Suomessa. Miten he pärjäävät maassa, jossa dokaaminen on kansanhuvia ja naiset puolialastomia? Entä missä Mekka on Helsingistä katsoen?

Jumalan, Armeliaan Armahtajan nimeen.

Näillä sanoilla alkoi tänäänkin 20-vuotiaan Zeinab Aidiidin päivä, näillä sanoilla alkoi jokaisen maailman 1 314 000 000 muslimin päivä.

Ehkä Zeinabin vanhemmat lausuivat samat sanat myös keväällä 1992, kun perhe aloitti kamalan sisällissodan vuoksi pakomatkan Somaliasta Suomeen.

“En muista siitä mitään”, Zeinab sanoo ja pudistaa hitaasti päätään.

Hän on mallimitoissa, huntujen rajaamat kasvot ovat hienopiirteiset. Ja vakavat. Pitkiä jalkoja verhoaa puhtaan valkoinen pellavahame, joka ulottuu nilkkoihin asti. Minihameen ikuinen kiertokulku muodin maailmassa ei hetkauta Zeinabia. Tiukat tai paljastavat vaatteet eivät kuulu musliminaisen vaatekaappiin – toppi, mikroshortsit tai stretch-farkut ovat musliminaiselle alastomuuteen verrattavaa niukkuutta. Zeinab on nuori, mutta hänestä huokuu arvokkuutta, josta historiallisten romaanien naishahmot on valettu.

On painostavan kuuma, mutta haluaisin yhtäkkiä napittaa paitaani tiukemmaksi, pidentää caprien lahkeita.

Mekkaan päin

Klops. Asetan kenkäni lokeroon 38, ja astelen Abdi-Hakim Yasin Ararsen perässä Suomen toiseksi suurimpaan moskeijaan Lönnrotinkadulla.

Moskeija on yllättävän arkisen näköinen, vaikka lattia on vuorattu ylellisen upottavalla rukousmatolla. Muuten tila on koruton. Ei kirkkojen lasimaalauksia tai pyhiä kuvia, kristallikruunuja tai arvotekstiilejä.

Huoneen päädyssä on istuin, josta käsin imaami lukee pyhiä tekstejä. Vinottain istuimen yläpuolella on digitaalinen taulu, joka ilmoittaa oikeat rukousajat sekä Mekan sijainnin, jonne suuntaan muslimin pitää aina rukoilla.

Jos muslimi ei ehdi tai pääse moskeijaan, GPS-paikantimien aikana Mekan suunnan voi katsoa kännykästä. Markkinoilla on myös erityisiä qiblakompasseja, joiden avulla Mekan suunta selviää yhdellä painalluksella.

Rukous on yksi islamin viidestä peruspilareista ja sitä pidetään uskonnon perusasiana.

“Rukoukset puhdistavat sydämen sekä hillitsevät mielihaluja ja kiusauksia toimia väärin ja tehdä pahaa”, islam-oppaassa sanotaan.

Rukoukset pitäisi suorittaa tiettyinä auringonkiertoon liittyvinä hetkinä, kuten ennen auringonnousua tai myöhäisiltapäivänä.

Tammikuussa 1991 Suomeen tullut Abdi-Hakim kertoo, että kaamoksessa oli vaikea tietää, millaisiin aikoihin rukoushetket pitäisi järjestää. Erityisten laskentakaavioiden mukaan laadittu minuutin tarkka rukousaikataulu näkyy nyt moskeijan seinältä ja netistä.

Moskeijan takaosassa on verhottu osasto. Se on tarkoitettu naisille. Naiset kuulevat imaamin puheen kaiuttimista, mutta verhoja ei avata kuin koulutustilaisuuksissa ja seminaareissa.

“Se on helpompaa näin”, Abdil sanoo.

Miten pitää tehdä

Myyrmäessä siskonsa kanssa asuva Zeinab kirjoitti keväällä ylioppilaaksi, ja haluaa nyt lukemaan liiketaloutta.

Rukoukset ovat hänelle – kuten kaikille muslimeille – yhtä itsestään selvä osa päivää kuin syöminen tai juominen.

“Rukouksesta tulee hyvä mieli”, Zeinab sanoo.

“Silloin on tehnyt kuten pitääkin”, hän jatkaa ja hymyilee ihan vähän. Vähän ironisesti? Mahdotonta tietää. Säästeliäästi puhuva Zeinab ei kyseenalaista uskonsa oppeja eikä hän kaipaa miss sixty-meininkejä. Hän haluaa olla hyvä muslimi ja noudattaa sääntöjä, vaikka “kaikki tekevät virheitä.”

Zeinab myöntää auliisti, että hän on uskovainen. Se helpottaa elämää. Opinkappaleet amputoivat elämästä paljon houkutuksia pois. On joukko asioita, joita hyvä muslimi ei yksinkertaisesti tee. Zeinabin ei tarvitse miettiä ottaako viikonloppukännit vai ei tai suostuako yhden illan juttuun vai ei, sillä Allah on jo päättänyt ne asiat hänen puolestaan. Ei.

“Tiedän mitä pitää tehdä, tai ainakin minun pitäisi tietää”, Zeinab sanoo ja hymyilee taas.

Hän ei aina ymmärrä suomalaisia ikätovereitaan, jotka aloittavat dokaamisen 14-vuotiaana ja vaihtavat seurustelukumppania kuin napapaitaa.

“Mutta jos se kuuluu kulttuuriin, niin mitäpä siitä sitten”, Zeinab sanoo ja kohauttaa olkapäitään. Hän tietää, että pärjätäkseen suomalaisessa yhteiskunnassa pitää sopeutua, sopeutua ja sopeutua.

Tunteeko Zeinab menettävänsä jotain, koska hän ei ole yhtä vapaa kuin suomalaistytöt?

“En”, hän sanoo ja hymyilee epäuskoisen kohteliaasti kuin sanoakseen, etteivät lehmät lennä, pitäisihän se tietää.

Vapaa-aikaansa Zeinab viettää hengailemalla kavereiden kanssa, katselemalla telkkaria ja lukemalla dekkareita. Hän käy varmasti myös shoppailemassa. Valkoinen vakosamettijakku ja sitä koristava kukkanen ovat viimeisimmän muodin mukaisia.

Vasemmassa nimettömässä on sormus, mutta Zeinab ei ole kihloissa eikä omien sanojensa mukaan myöskään seurustele. “Seurusteleminen” ei muutenkaan tarkoita islaminuskoisten kesken samaa kuin suomalaisessa kulttuurissa.

Muslimipiireissä vanhemmat saattavat edelleen valita lapselleen sopivaksi ajattelemansa kumppanin. Sitten nuoret tapaavat tytön perheen talossa, ja saavat tutustua toisiinsa jutellen kahdestaan jossain huoneessa. Pian sen jälkeen pitäisi tehdä päätös: tahdotko?

Zeinab haaveilee omasta perheestä, mutta ensin hän haluaa opiskella ja saada työpaikan.

Adam ja Steve - so not

“Millainen mielikuva sinulla on naisten asemasta islamissa?”, kysyy Ahmed Abdul Karim hiukan ärtyneenä.

Änkytän jotain paheksuvaa afganistanilaisista, kun Ahmed keskeyttää lauseen siteeraamalla Koraania. Sen mukaan naisia pitää arvostaa, ja heillä tulee olla tyystin samat oikeudet ilmaista itseään kuin miehilläkin.

“Koulutus, töissä käyminen, avioero – kaikki sallittuja”, Ahmed sanoo oikoen vielä läjän muita ennakkoluuloja.

Ahmed sanoo naisia koskevien uskonnollisten sääntöjen johtuvan naisen suuresta kunnioittamisesta.

“Islam on tasa-arvoinen uskonto”, hän sanoo ja kaivaa vakuudeksi repustaan kirjasen, josta hän lukee tämän käsityksen vahvistavan Koraanin säkeen.

Naisten huono asema monissa islamistisissa maissa liittyykin kulttuuriin ja valeuskonnollisuuteen, eikä Koraanin oppeihin sinänsä. Islamilaisen tiedotuskeskuksen painattamat kirjaset myöntävät suoraan, että naista alistetaan törkeästi monissa islamistisissa maissa. Toisaalta oppineet huomauttavat, että islamissa naisten oikeudet ja tasa-arvo ovat suoraan Jumalalta saatuja lahjoja – islaminuskon mukaan Eevaa ei väsätty Aatamin kylkiluusta vaan samasta sielusta. Siksi naisilla on aikojen alusta ollut Jumalan edessä samat oikeudet kuin miehelläkin, mutta patriarkaalinen kulttuuri, mustasukkaisuus ja pikkusieluisuus ovat tehneet tehtävänsä perusteellisesti vieden naisilta joissakin islamistisissa maissa ihmisarvon kokonaan.

Seksuaalisuus on islamissa näkymätöntä, tabu. Naisten pukeutumissääntöjä, huivia ja peittäviä vaatteita, perustellaan sillä, että kangaskerroksiin verhottu vartalo ei herätä miehissä himoja, vaan tuo naista esille ensisijaisesti “ajattelevana olentona.”

Lontoon terrori-iskujen jälkeen Helsingin Sanomissa haastateltu tutkija sanoi, että ahdas suhtautuminen seksuaalisuuteen voi osittain selittää itsemurhapommittajien käytöstä. Paratiisissa miehiä odottavat tummasilmäiset neidot, joita jotkut Koraanin tulkitsijat tosin pitävät vertauskuvina henkisille nautinnoille.

Homoseksuaalisuutta ei muslimien piirissä virallisesti ole.

“Aluksi olivat Adam ja Eve, eivätkä Adam ja Steve”, Ahmed sanoo.

”Elämäni on parempaa kuin muilla”

Ahmed on 21-vuotias, mutta hän vaikuttaa ikäistään huomattavasti vanhemmalta. Hänessä on samanlaista seesteisyyttä kuin Zeinabissa, ehkä vahvan uskon mukanaan tuomaa järkähtämättömyyttä. Ankaruutta.

Liiketaloutta Malmilla opiskeleva Ahmed on harras muslimi. Hän käy moskeijassa joka päivä, ja hän pitää rukoushetkistä tiukasti kiinni.

“Lukiossa oli muutama opettaja, jotka eivät tykänneet siitä kun pyysin lupaa mennä vessaan vaikka oikeasti menin rukoilemaan”, Ahmed sanoo. Muuten hän ei ole kokenut minkäänlaista syrjintää uskontonsa vuoksi.

“Ihonväristä tulee joskus huutelua”, Ahmed sanoo.

Ahmed on hyvin omistautunut uskonnolleen. Hän on myös mukana ryhmässä, joka edistää muslimien ja kristittyjen suhteita. Itse asiassa ne ovat perinteisesti hyvät, onhan Jeesus yksi Koraanin tunnustamista profeetoista.

Kun puhumme tapauskovaisuudesta, Ahmed hymähtää koko käsitteelle kuin koittaen ilmentää, ettei häntä kiinnosta mikään niin maallinen, mikään niin typerä elämän tuhlaaminen.

Ahmedille uskonto on elimellinen osa elämää. Laadukkaampaa elämää, niin Ahmed sanoo.

“Elämäni on parempaa kuin muilla”, hän toteaa lakonisesti.

“Olen terveempi, koska en juo tai polta, en joudu tappeluihin ja olen myös henkisesti maallisia ihmisiä ylempänä.”

Mutta ei Ahmedkaan ole täydellinen. Saatana kuiskii korvaan tämän tästä, etenkin nyt, kun puolialastomat kesäkissat kävelevät melkein kadulta suuhun. Jalon näköisen Ahmedin kohdalla tämä on erityisen helppo uskoa.

“Siinä tulee kaikenlaisia ajatuksia mieleen”, Ahmed myöntää. Onneksi Jumala on armollinen islamissakin, armo on koko uskon perusta.

Ikkunasta leijuu sisään savukkeen tuoksua.

“Pysyä hyvänä ja palvella Jumalaa”, Ahmed toistaa Koraanin ohjenuoraa.

“En ymmärrä miten kaikki eivät ymmärrä totuutta.”

Sopeudu, älä sula

Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan toimistohuoneen kalustus on töksähtelevä sekoitus kruusattuja, kultakirjailtuja tauluja, itämaisia tekstiilejä ja karuja, muodista poistuneita toimistohuonekaluja. Ilma tuoksuu heikosti jollekin mausteseokselle. Toimistohuoneen takana ovat ATK-tilat, huone, jossa on muutama tietokone netin selailua varten.

Toisen polven siirtolaismuslimeilla - yhteensä islaminuskoisia on Suomessa noin 30 000, joka tekee islamista kristinuskon jälkeen Suomen toiseksi suurimman uskonnon – on omat vaikeutensa uuden ja vanhan maailman välissä.

Pakolaisina Suomeen tulleet vanhemmat ovat kasvaneet maassa, jossa islam on valtauskonto ja tavat sen mukaiset. Heidän jälkeläisensä, Suomessa syntyneet tai tänne lapsina tulleet zeinabit ja ahmedit kasvavat kulttuurissa, joka poikkeaa vanhempien maailmasta yhtä paljon kuin örinähevi klassisesta musiikista.

Sopeutuminen ilman oman uskonnollisen ja kulttuurillisen identiteetin hajoamista on yksi länsimaissa toimivien islam-yhteisöjen keskeisimpiä ongelmia.

Esimerkiksi tyttöjen turvakodeissa on runsaasti muslimiperheiden tyttöjä, jotka ovat ajautuneet ylitsepääsemättömiin välienselvittelyihin vanhempiensa kanssa uskonnollisten tapojen noudattamisessa. Miksi käyttää huntua, kun Minna ja Sannakaan eivät käytä? Mitä muslimiäiti ajattelee, jos tyttärestä tuleekin pissis?

Räikeimmissä tapauksissa nuoria lähetetään entiseen kotimaahan oppimaan tavoille. Tai sitten tapahtuu jotain vielä kauheampaa, niin kuin Fadimen tapaus.

Suomalaisessa yhteisössä musliminuorille koetetaan tarjota yhteistä tekemistä, leirejä ja tapahtumia, joissa islamilaista identiteettiä vahvistetaan. Identiteetin löytyminen on yksi oleellisimmista asioista, jotta kestämättömät ristiriidat oman ja valtakulttuurin välillä voitaisiin välttää.

“Ensin pitäisi selvittää itselle kuka ylipäätään on”, 17-vuotiaana Suomeen tullut Nokian insinööri Abdil sanoo.

Se ei ole kenellekään 15-vuotiaalle helppoa.

Islam on oma valinta

”Mikä sun kasvatuksessa oikein on mennyt pieleen”, kysyi Fiza Zamanin isä. Fiza on nimestään huolimatta supisuomalainen sairaanhoitajaopiskelija, joka kuului kirkkoon ja kävi koulun uskontotunneilla.

Sitten Fiza innostui opiskelemaan arabiaa työväenopistossa, tutustui Koraaniin ja muslimitermin mukaan palasi islamiin.

“Sitten mä vaan paukahdin huntu päässä himaan.”

Alkujärkytyksen jälkeen isä, äiti ja lähimmät sukulaiset ja ystävät hyväksyivät Fizan ratkaisun.

“Viiden kaverin kanssa meni välit poikki, ja muutamien kaukaisempien sukulaisten”, Fiza kertoo.

Hän on naimisissa pakistanilaisen muslimimiehen kanssa, mutta:

“Ärsyttää, kun aina luullaan, että suomalaisnaiset kääntyvät muslimiksi vain sen vuoksi, että menee muslimin kanssa naimisiin. Jos usko ei olisi aitoa, niin kuka sitä päällesyljeskelyä ja huutelua jaksaisi?”

Fizalle usko on elämässä klisheinen “kantava voima”, josta on kaikissa elämän käänteissä aivan konkreettistakin apua. Duaa, muslimien pyyntörukousta, toistelemalla Fiza sai esimerkiksi asunnon toivottomassa tilanteessa.

“Mutta erotuksena kristinukosta me emme käy Jumalan kanssa kauppaa erinäisistä palveluista, vaan olemme hänen kanssaan jatkuvassa kanssakäymisessä. Jumala antaa apua, mutta se vaatii myös uhrauksia.”

Fiza sanoo, että joskus hyvänä muslimina eläminen on työlästä, etenkin kun ympäröivä kulttuuri ei tue uskontoa. Mutta kaikesta huolimatta uskonto tekee Fizankin elämästä helpompaa. Uskonto vähentää automaattisesti houkutusten määrää, ja rukoileminen ja Koraanin tutkiminen osoittavat, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

“Mulle on ihan sama, vaikka joku kulkisi kadulla alasti, eikä mua hämää myöskään kavereiden baarireissut. Mutta ne jutut tuntuu niin lapsellisilta: olin niin paljon kännissä, menin sen ja sen luo yöksi. Tyhmää, niin pinnallista.”

Hyvä paha uskonto

New York, Madrid, Lontoo. Pommeja, kärsimystä, kuolemaa. Al-Qaida. Äärimuslimit. Sana islam tuo tavallisen länsimaisen kaduntallaajan mieleen vain negatiivisia, pelottavia asioita.

Ahmed nojautuu kiivaasti eteenpäin, kun mainitsen sanan terrorismi.

“Kysymys on siitä, että poliittiset intressit peitetään uskonnolla”, Ahmed sanoo. Hän kertoo, että itsemurha on Koraanissa yhtä suuri synti kuin kristinuskossakin.

“Iskut mustamaalaavat meidät, koska uutisoinnissa mainitaan aina islam ja terrorismi samassa lauseessa.”

Ja tähän juuri terroristiryhmät pyrkivät: he haluavat vahvistaa vastakkainasettelua länsimaiden ja islamilaisten maiden välillä onnistuen siinä valitettavan hyvin. Vallantavoittelijat ja alistajat tarvitsevat milloin islamia, milloin kommunismia, milloin jotain muuta aatetta tavoitteidensa saavuttamiseen.

Muslimit, joista suurin osa tuomitsee uskontonsa nimissä tehdyt iskut ja uhkailut, elävät vaikeita aikoja. Koraanissa on ennustettu tulevan päiviä, jolloin muslimia ei haluta naapuriin. Mutta parempia aikoja on luvassa.

“Paratiisissa on lopullinen määränpää.”

Pieni muslimikysely

City kysyi muslimeista. 303 lukijaa kertoi mielipiteensä.

Lontoon pommi-iskut vaikuttivat käsityksiin Suomen muslimeista:

 • Ei 73 %
 • Kyllä 19 %
 • En osaa sanoa 8 %

Voisi mennä suomalaisen muslimin kanssa naimisiin:

 • Kyllä (tuntee suomalaisen muslimin) 22 %
 • Ei (tuntee suomalaisen muslimin) 58 %
 • Kyllä (ei tunne suomalaista muslimia) 7 %
 • Ei (ei tunne suomalaista muslimia) 74 %

Muslimeihin kohdistuvat ennakkoluulot johtuvat

 • Heidän kulttuuristaan 56 %
 • Islamin uskosta 37 %
 • Ei osaa sanoa 7%

Suomen muslimit ovat sopeutuneet Suomeen

 • Hyvin (tuntee suomalaisen muslimin) 19 %
 • Hyvin (ei tunne suomalaista muslimia) 12 %
 • Keskinkertaisesti (tuntee suomalaisen muslimin) 49 %
 • Keskinkertaisesti (ei tunne suomalaista muslimia) 33 %
 • Huonosti (tuntee suomalaisen muslimin) 18 %
 • Huonosti (ei tunne suomalaista muslimia) 30 %
 • Ei osaa sanoa (tuntee suomalaisen muslimin) 14 %
 • Ei osaa sanoa (ei tunne suomalaista muslimia) 26 %

Tuntee suomalaisen muslimin

 • Ei 70 %
 • Kyllä 30 %

Kieltäisi hunnun käyttämisen koulussa

 • Ei 53 %
 • Kyllä 31 %
 • Ei osaa sanoa 16 %

Pitää muslimeja verrattuna kristittyihin

 • Sotaisampina 46 %
 • Yhtä sotaisina 53 %
 • Rauhaarakastavampina 1 %

Uskoo, että Al Qaidalla on ollut toimintaa Suomessa

 • Ei 28 %
 • Kyllä 25 %
 • Ei osaa sanoa 47 %

63 kommenttia

Eetosarkko

4.8.2005 15:02

Olipa kiihkoton esitys Suomen muslimivähemmistöstä. Kerrankin hyvä toimittaja hyvän aiheen päällä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ekim1

4.8.2005 22:04

On hienoa, että teitte jutun toisen polven maahanmuuttajista. Olisin kaivannut hieman kriittisempää näkökulmaa mukaan. Ehkäpä olisitte voinut haastatella jotain (suomalaista) islamintutkijaa yms. asiantuntijaa. Miksei nykyisten Suomen kansalaisten (=somalinaisten) ympärileikkauksesta puhuttu mitään?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nadia

22.6.2017 03:19

Sillä se ei liity islamiin. Suomalaisuus on eri asia kuin kristinusko. Sama on tässä. Naisten ympärileikkaus on islamissa paheksuttua, mutta liittyy vahvasti somali kulttuuriin ja sielä sitä pidetään naisen arvoa lisäävänä. Yhdessä artikkelissa ei voi käsitellä kaikkea islamiin liittyvää tai islamin ja eri kulttuurien sekoittumista yms.

Somaliassa ihmiset olivat keskimäärin alhaisesti kouluttautuneita. Uskontoa ei sielä opiskeltu yhtä aktiivisesti kuin esim. täällä suomessa. Vieraaseen maasen tulo vaikutti siihen, että ihmiset perehtyivät omaan uskontoon paremmin alkoivat miettiä sitä suhteessa omaan identiteettiin.

Somaliassa harjoitettiin laajasti ympärileikkausta, tytöt eivät juuri käyttäneet huivia kuin vasta avioitumisen jälkeen ja silloinkaan käytetyt huivit eivät olleet tarpeeksi peittäviä. Naisten asemassa ei myöskään ollut kehuttavaa. Listaa vousin jatkaa loputtomiin, nämä kaikki ovat islamissa kielettyjä.

Saman esimerkin voisin ottaa suomalaisten humalahakuisesta juomisesta tai yhden illan jutuista. Liittyvätkö kristin uskoon? Kehottaako raamattu siihen? Ei todellakaan.

Ihmisillä on monia normeja, joilla ei ole tekemistä uskon kanssa. Historiassa myös kristin uskossa harrastettiin ristiretkiä. Löytyykö raamatusta kohtaa, jossa kehoitetaan siihen?

Jos mietitään ihmisten sosiaalista käyttäytymistä jo lapset harrastavat koulukiusaamista milloin mistäki syystä. Ihmisillä näyttää olevan ongelmia hyväksyä erillaisuutta ja omia ajatuksi, uskomuksia yms. halutaan väkisin ajaa läpi.

Näen itse ympärileikkaukset, terrori iskut ja kaikku ihmistä alistavat teot sosiaalisena ja psykologisena ongelmana. Uskon, että koraani ja raamatun alkuperäis teos ovat virheettömiä jumalalta tulleita ongelma on ihmisten tulkinnassa. Käyttäjän virheitä ei valitettavasti voi syyttää käyttöjärjestelmää.

SamiXYZ

5.8.2005 18:18

Ja jos lehden haastattelema muslimimies ei suvaitse homoja, ei minunkaan tarvitse suvaita häntä: omasta mielestäni värivammaista ja vääräuskoista. Niin makaa kuin petaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SheikYerbouti

5.8.2005 22:51

Samixyz voisi olla vaan hyvä ja hyväksyä. Kyllä Ahmedkin sut varmaan ihmisenä hyväksyy, vaikkakaan ei homona. Yleensä ihmiset eivät nimittäin määrittele itseään pelkästään sen perusteella mikä saa viisarin värähtämään. Seksuaalivähemmistöt ovat tosin tässä asiassa poikkeus. Normaali moniulotteinen identiteetti hyvine ja huonoine puolineen on korvautunut pelkällä seksuaalisuudella. Todella pientä ja monotonista meininkiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mikie79

6.8.2005 08:21

pohjoseen ei ainakaan tarte rullahulia lissää,tääl ei riitä enää bannaaneja niille,vaik kui ostetas s marketti nytki iha ilman,omia papuja kasvatettaan,en ukkikaan rulllahuulien apua saanu ku oli ryssä vastas t:pohjosen wait pouver

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

iyfuyf

6.8.2005 21:59

emmä kyl menis kaikkien kristittyjenkää kans naimisiin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SamiXYZ

7.8.2005 09:19

>Kyllä Ahmedkin sut varmaan ihmisenä hyväksyy, >vaikkakaan ei homona.

-Katsos kun siinä on pieni ristiriita! Ei tässä mitenkään määritellä itseä juuri seksuaalisuuden kautta, mutta toisaalta miksi sitten pitäisi määrittää uskonnon kautta kuten haastateltavat tuntuvat tekevän?! You get you give, minä voin hyväksyä heidät ihmisinä mutta en muslimeina, kuulostaako reilulta?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hansuransu

8.8.2005 13:58

Kuten joku jo kirjoittikin, niin en minäkään kyllä menisi kaikkien kristittyjen kanssa naimisiin. Tai ylipäätään kenenkään syvästi uskovaisen kanssa.

Muutenkin kysely oli tehty vähän turhan yksinkertaiseksi. Vaihtoehtoja ei ollut oikeastaan missään kohtaa tarpeeksi. Mukaan olisi voinut ottaa esim. uskovaiset yleensä uskontokunnasta riippumatta... Mulle ainakin on ihan p***kan hailee, mikä on kenenkin uskonto- tai kulttuuritausta. Se on persoona, mikä ratkaisee.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jepjepjep

8.8.2005 19:01

Olipa harvinaisen yksipuolinen näkökulma muslimeista ja islamista, tähän olisi kaivannut vähän kriittisempää otetta. Kuuluko muslimit nykyisin samaan kastiin kuin Neuvostoliitto ennen, kehua saa, mutta kritiikki on kiellettyä?

Jos esim. naisten alistaminen ei ole olennainen osa islamia, vaan johtuu muista kulttuurillisista tekijöistä, niin miksi alistamista kuitenkin esiintyy kaikissa islamilaisissa maissa, ja myös Euroopassa olevien muslimisiirtolaisten parissa, myös Suomessa. Länsimaalaistuneimissakin islamilaisissa valtioissa, kuten Jordaniassa asiat kuten kunniamurha ovat arkipäiväiväisiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MosesAbraham

9.8.2005 02:17

Oli todella yksipuolinen & muslimeja glorifioiva artikkeli. Minne unohtuivat 80% Suomeen tulleista pakolaismuslimeista jotka ruuhkauttavat steissin? Ja aina sama läppä että "koraani ei kiellä sitä tai tätä mutkun lutkun" kuinka moni muslimimaa EI alista naista, seksuaalivähemmistöjä, toisinajattelijoita etc . KORAANISTA KUTEN RAAMATUSTAKIN LÖYTYY KIELLOT & TUOMIOT KUTEN MYÖS PUOLUSTUKSET JOKA ASIAAN. Kumpikin kirja on täyttä paskaa. Kas kun ette kysyneet muslimihaastateltuilta mitä mieltä he ovat juutalaisista ja Israelin valtiosta?? Olisitte saanut vähän perspektiiviä haastatteluunne. Jumalauta mitä skeidaa koko juttu oli. PS. En todellakaan mollaa muslimeja, sillä omassa lähipiirissäni on kymmeniä hemmitin ahkeria muslimeja jotka ovat aivan yhtä kovia työntekijöitä kuin suomalaiset yrittäjäkollegansakin. Oletteko muuten koskaan miettineet, että muslimipakolaisen kotimaalla on suuri merkitys heidän Suomeen kotiutumiseen ja työllistymiseen? Montako libanonilaista työtöntä muslimia näette maleksivan esim. steissillä? Entä montako somalia. Sissos saatana

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TuomasFIN

9.8.2005 17:42

Mun mielestä Steissin Somalipennut vois räjäyttää ilmaan tai lastata laivaan, joka seilaa Afrikkaan takaisin.. Ei kenelläkään muulla ole rahaa tulla suomeen, kuin elintasopummeilla.. Sossu ja Kela maksaa kaiken.. Ja toi muka pitäs uskoo, ettei ne vedä viinaa??? HAH HAH.. Siellä ne vaan heiluu steissillä aineissa.. Viime perjantainakin oli tappelu neekeriMDonaldsin nurkalla.. On se lehdistä luettu, että ne mutakuonot ryöstää Suomalais miehiä ja raiskaa Kaivohuoneen yms. clubien nurkilla nuoria suomalais tyttöjä, joille jää elinikäset traumat (tiedän tapauksen, jossa tyttö raiskattiin poikaystävän silmien edessä). Suomen poliisikin tietää ongelman, eikä PASKAAKAAN välitä somaleista, koska ne on rikollisia ja huumeitten välittäjiä suurin osa.. Ois kirveellä töitä, koska aina rupee VITUTTAA, kun kävelee Steissillä, jossa ne lötkömakaroonit notkuu.. Pelkuri luukasoja ne on, mutta aina tullaan sitten 10 somalin jengissä hakkaa Suomalisia miehiä.. Tulkaa PERKELE joskus yksin Saatanan itsekkäät ja röyhkeät paskaläjät. SKINIT TERVETULOA HELSINKIIN!! Täällä riittää töitä..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

9.8.2005 18:40

Alan ottaa vakavasti ylläolevien kuulapäiden kommentteja heti, kun he oppivat ilmaisemaan itseään älykkäiden ihmisten tavoin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ateisti76

9.8.2005 19:07

Artikkeli näyttää päällisin puolin melko kiihkottomalta ja asiapitoiselta esittelyltä Suomen musliminuorista. Kunnes sitä rupeaa lukemaan vähän enemmällä ajatuksella... Silloin se paljastuu varsin ovelasti toteutetuksi propagandaksi.

Miksi se on MIES, joka rupeaa vaahtoamaan naisten tasa-arvosta muslimien keskuudessa?!? Jos heitä haastateltiin yhtä aikaa niin miksei mukana ole Zeinabin mielipidettä asiasta? Eräs ystäväni sanoi asian varsin hyvin, "Niin kauan kuin nuo säännöt ovat vain mustetta paperilla niin ne ovat pelkkää paskanjauhantaa."

Naisen asema islamilaisessa kulttuurissa on olla toisen luokan kansalainen. Jos hän poikkeaa vähänkin siitä mitä MIEHET ovat hänelle määränneet niin hän on todellisessa vaarassa, sekä henkisesti, sosiaalisesti että fyysisesti.

Muutama kysymys, jotka minä olisin toimittajana esittänyt tuolle vaahtoavalle miehelle, kuuluu näin: Kuinka monta nais-imaamia Suomessa on? Miksi 'miehen kanssa tasa-arvoiset' naiset pitää eristää moskeijassa miehistä niin etteivät edes näe kuka heitä opettaa? Miksi naisen pitää peittää itsensä, jottei mies joutuisi houkutuksiin? Mikseivät muslimimiehet peitä silmiään jos ne kerran päästävät saatanan viekoittelemaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiitti

10.8.2005 00:39

Koraanin mukaan muslimimiesten tulisi todellakin peittää osa itsestään- ei kuitenkaan silmiään, vaan "kiihottava" alue polvien ja navan välissä. Peittämisessä toimisivat mainiosti käsittääkseni esim. tarpeeksi löysät housut, kaftaani tms. Mutta mutta...eipä taida Ahmedillakaan mitään pussihousuja jalassaan olevan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nurinaa

10.8.2005 18:28

Tuohon TuomasFIN:n "laadukkaaseen" purkaukseen toteaisin, että entä mihin sitten ne suomalaiset miehet vastaavasti karkotetaan jotka syyllistyy mm. raiskauksiin, pahoinpitelyihin, murhiin ja muihin rikoksiin? Totuus on, että suurin osa esim. raiskauksiin syyllistyneistä miehistä on Suomessa suomalaisia (yllätys yllätys!!). Tasapuolisuuden nimissä vaadin, että myös tämä väki karkotetaan maasta. Minusta on naurettavaa, että jotkut tuntevat ylemmyyttä toisiaan kohtaan vain sen takia, että on sattunut syntymään jossakin maassa.

Mitä tulee steissiin, niin sen "vaarallisuus" on iso klisee, mitä on liioiteltu jo naurettavuuksiin asti. Jo vuosia kulkenut steissillä, eikä koskaan mitään ongelmia, enkä ole kuullut, että kenelläkään muullekaan olis tapahtunut mitään. Pidän paikallisia deekuja paljon vakavampana uhkana. Mitä tulee somalinuorten notkumiseen, niin pitäisikö heidän notkua sitten lähiöbaareissa, kuten suomalaiset uroot tekevät?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sheikyerbouti

10.8.2005 22:54

Samixyz: Nehän oli tossa sun ekassa purkauksessa värivammaisia ja vääräuskoisia. Ethän sä tolla meiningillä kyllä kuulosta ketään hyväksyvän ihmisenä. Sä haluat sun ihmissuhteidenkin korostavan sun homoutta siinä missä kaiken muunkin: Vaatteiden, puheen, kävelyn jne. Tää on just niin perus-gay-juttu: Jos ihmissuhde tms. ei palvele homouden tarkoitusperiä, niin se on turha ja ansaitsee halveksuntaa. Homous pitää olla paskallakin käydessä framilla. Huomionkipeetä, epävarmaa ja itsekeskeistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samixyz

11.8.2005 08:36

>Samixyz: Nehän oli tossa sun ekassa purkauksessa >värivammaisia ja vääräuskoisia.

Ja oletko oikeasti niin vitun tyhmä ettet tajua ironiaa!? Väännetään rautalangasta: JOS he eivät hyväksy minua, turha odottaa kovin myötämielistä suhtautumista täältäkään päin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tummaihoinen

11.8.2005 23:13

Haluaisin tuoda tähän keskusteluun pikkaisen vähän erilaisen näkökulman.

Olen itse tummaihoinen aikuinen nainen, en tosin somalialainen, vaan puoliksi suomalainen ja puoliksi eräästä toisesta (ei-islamilaisesta) Afrikan maasta. Olen asunut Suomessa koko ikäni ja siis myös muiden lailla saanut eräässä vaiheessa todistaa somalialaisten invaasion Suomeen.

Olen käynyt riparit, minut on kastettu ja olen ollut mukana koulun uskonnonopetuksessa. Tosin kotini on aina ollut jotensakin ateistinen, enkä itsekään ole nykyisin minkään sortin uskossa, vaan suhtaudun aika skeptisesti kaikenlaiseen yliluonnolliseen. Minulle tasa-arvo ja yksilönvapaus ovat arvoja ylitse muiden.

Siksi tuntuukin niin kovin vieraalta, kun minusta on nyt tummaihoisena naisena tullut ihmisten mielissä "ählämi" ja saan toistuvasti ulkonäköni (jossa yhdistyy tumma iho "ei-bantu-afrikkalaisiin" piirteisiin, jonkun mielestä näytän kai mustan ja arabin sekoitukselta)takia todistella uskontoani. Yleensä katson, etten edes ole selitysvelvollinen asiassa, eikä sillä pitäisi olla väliä, mutta tuntuupa olevan kuitenkin.

Samalla tuntuu, että elintilaani ovat rajoittaneet juuri tämän "uuden islamilaisuuden" lanseeramat säännöt. Koska en ole muslimi, en pukeudu huiviin tai peittäviin vaatteisiin. Tällaista seksuaalisuutta korostava ajattelu on ylipäätään itselleni, pohjoismaiseen tasa-arvoajatteluun tottuneelle hyvin vierasta. Lisäksi olen aina deittaillut/seurustellut kenen kanssa haluan, itse haluamallani tavalla, harrastanut liikuntaa ja uintia myös miesten läsnäollessa, kulkenut shortseissa, käynyt ulkona ravintoloissa drinksuilla ja muutenkin, harrastanut hamassa nuoruudessa myös joskus yhden illan suhteita sekä nauttinut vapaasta elämästä kuten kuka tahansa. Näistä kaikista kokemuksista on kertynyt elämänkokemusta ja itsetuntemusta. Ihan oma moraali ja JÄRKI sanoo nykyisin, ettei kaikkeen tarvitse ryhtyä.

Ongelmani on, että kuitenkin ulkonäköni perusteella minut yhdistetään näihin eksoottisiin toisiin (muslimit) ja olen huomannut, että ne asiat, joita ennen tein sen kummemmin ajattelematta, herättävät nyt ympäristössäni huomiota. Ihmisten tarve lokeroida on kai entistä tiukempi.

Lokerointia harrastavat myös somalit itse, jotka kai ihonvärini perusteella arvioivat, että olen "yksi heistä" ja siksi katsovat kieroon, kun en kuljekaan kaavussa silmät maassa, eikä minulla liki 30-vuotiaana ole suurta perhettä, vaan korkea koulutus. Minulla on myös miesYSTÄVIÄ ja olen seurustellut tavallisen suomalaisen jässikän kanssa.

Siten mielipiteeni onkin, että asenteiden koventuessa ihonväriäni suuremmaksi tekijäksi ovat nousseet ihmisten arviot nimenomaan (oletetusta) uskonnostani. Islamin säännöt tuntuvat omasta mielestäni rajoittavilta, ei voi mitään, vaikka sitä katsoisi mistä näkökulmasta. Ne toimisivat kenties muslimivaltiossa, mutteivät täällä.

Ja mitä tuohon muslimien siveellisyyteen ja tyyneyteen tulee, niin se on kyllä osin myös kuorta. Monikulttuuripiireissä kuulee kaikenlaisia tarinoita, eikä aina vain positiivisia. Esimerkiksi kesällä näin monena iltana Kaisaniemen puistossa somalinuorukaisia mäyräkoirien kanssa, olivatko tytöt kotona lukemassa dekkareita ja katsomassa telkkaria, mene ja tiedä.

Jotenkin surullista. Toivoisinkin oikeasti etenkin muslimeilta itseltään kommentteja tähän kirjoitukseen. Koen asemani kovin hankalaksi, kun pitää jatkuvasti puolustella järjestelmää, mikä itsellekin vaikuttaa vieraalta ja rajoittavalta.

Ja P.S. seuraavan kerran kun kesällä näette tummaihoisen naisen shortseissa pyöräilemässä, älkää nyrjäyttäkö niskaanne ;-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nowel

12.8.2005 00:26

Mutta, jos sulla on hyvä perse, niin minkäs teet? Niskat sanoo naks.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Masa190

12.8.2005 10:33

Ainakaan mulla ei ole lestadiolaisia tai ihan luterilaisia hihhuleita kohtaan yhtään enempää sympatiaa kun hartaita muslimeja kohtaan. Järjestäytyneet uskonnot ovat aiheuttaneet pelkkää pahaa läpi historian. Siinä ei joku kirkon pienimuotoinen kehitysyhteistyö kauheesti lämmitä kun samaan aikaan nykypäivänkin uskovaiset levittävät suvaitsemattomuutta ja lapsiin ja naisiin kohdistuvaa halveksuntaa ympäri maailmaa. Pahinta on ehkä katolisen kirkon toiminta Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Muslimit tulevat hyvinä kakkosina kurjuuden ja pahuuden levittäjinä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sheikyerbouti

12.8.2005 18:49

Samixyz: Noin suu vaahdossa paasaava kaveri ei kyllä viljele ironiaa edes tahattomasti. Mene pikkusielu itseesi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marzu

14.8.2005 20:46

Muistaakseni tuo raamatussakin sanotaan:

"Kaikki mikä ei ole kiellettyä, ei ole sallittua."

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MustaValko

15.8.2005 17:57

Todella ärsyttävää väittää että jokainen muslimi tekee sitä ja jokainen muslimi tekee tätä.

Ihmiset tällä pallolla ovat yllättävän samanlaisia ja rasismi johtuu vain tietämättömyydestä.

Tietämättömyyden ansiosta kuvitellaan että kaikki muslimit olisivat sellaisia kuin media esittää. Sama koskee tietysti muitakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

diibadaabaa

17.8.2005 12:00

Aiemmin kysyttiin, kuinka monta nais-imaamia Suomessa on. Hyvä kysymys. Kuinkas monta naispiistaa tasa-arvoinen luterilainen kirkko on nimittänyt? Ollessani matkalla Saudi-Arabiassa paikallinen päivälehti uutisoi, että moskeijassa rukousta johti nainen. Ei tuo mitään mellakoita tuntunut aiheuttavan.

Ehkä näihin asioihin kannattaa tutustua hiukan paremmin. Ihmisenä kasvamisen perusasia on se, että pääsee eroon omista ennakkoluuloistaan. Maailma on paljon rikkaampi paikka kun ei vihaa toisia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jormanen

20.8.2005 23:24

Oli aika kepeä juttu, haastateltiin paria somalia. Olisin odottanut nuorisolle tiedoksi vähän historiallista perspektiiviä. Siis alkaen meidän perinteisestä ja Suomeen hyvin sopeutuneesta tataariyhteisöstä.

Terrorismin mukaanottaminen palautekyselyyn kertoo jo melkoisista ennakoasenteista tähän maailmanuskontoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kali-yuga

21.8.2005 17:41

Cityn jutut ovat Cityn juttuja, mitään syvempää analyysiä on turha odottaakaan. Ne, jotka monikulttuurista yhteiskuntaa innokkaimmin propagoivat, feministit, vasemmistolaiset, yltiöliberaalit, ovat myös ensimmäisinä muslimifundamentalistien kynsissä. Siis kunhan paska alkaa valumaan tuulettimeen kunnolla.

Ei nähdä sitä, että monikulttuurinen yhteiskunta ja ihminen, Homo multiculturalis, on yhtä mahdoton idea kuin Homo sovieticus. Se, mistä ja keistä se johtuu, on loppupeleissä yhdentekevää. Ihminen on nisäkäs, ja toteuttaa viime kädessä reviiriajattelua. Ihmisoikeusvaahtoaminen alkaa vedellä viimeisiään, kuten myös Cityn tarjoama malli ihmisestä ja kulttuurista. Ekologiset ongelmat, energiakriisin aiheuttama maailmanlaajuinen lama(resurssisodat käynnissä jo) ja kulttuurien törmäykset vievät uuteen maailmanjärjestykseen ehkä jo ennen seuraavalla vuosikymmenellä. Vahinko vain, että tulemme sitä ennen näkemään melkoisen rähinän, III maailmansodan. Sellaisessa tilanteessa homogeeniset yhteiskunnat ovat vahvimmillaan.

Tiukkaa analyysia, poliittisesti epäkorrektia sellaista, kannattaa tutustua:

http://jussi.halla-aho.com/scripta.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Roadjakc

21.8.2005 19:59

Olen sitä mieltä että nämä niin sanotut SUOMEN muslimit voivat painua kotimaahansa.koska suomessa on omia ongelmia ihan tarpeeksi ilman noita iilimatoja jotka imevät kaiken hyvän mitä meidän papat ja mummut ovat rakentaneet.meillä on heidän takiaan ns hyvinvointi valtio josta noi kaikki haluaa osansa ja kun ovat saaneet sen tuhottua niin he poistuvat.kyllä se on näin että suomi suomalaisille eikä mutakuonoille

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Adonai

23.8.2005 03:19

Onhan se Hauska taas kattoa kun kuolaavat skinit alkaa haukkua kuin raivotautiset koirat heti kun jotain erilaista osuu silmään. Islam on tällä hetkellä nopeiten maailman nopeiten kasvava uskonto joten miettiikäää sitten kun oma tyttö tai poika tulee rättiu pääässä kotiin ja ilmoittaa sun olevan vääräoppinen. Islam on uskonto ei verenperintöä. Järjestäytyneet uskonnot on samaa satuilua kuin rotuoppi, jos et käytä järkeäs sen kanssa niin ihan sama mikä on aate. Kyvyttömyys nähdä asioita muiden näkökulmasta on hyvä ominaisuus vain orjalle.

Niin ja kyllä niitä tapauskovaisiakian mnuslimeja löytää. Ahistaa tommoset uskikset... mitä järkeä on vapaassa tahdossa jos sokaisee itsensä eikä näe enää kuin yhden tien. Heikkoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

proihminen

23.8.2005 15:56

On shokeeraavaa lukea kommentteja jotka kuulostavat ristiretkien aikaisilta ignoransseilta.Suomi suomalaisille, just joo, etta olisi viela vahemman ihmisia integroittamassa meita kasvavaan eurooppaan ja maailmaan puhumattakaan arvokkaasta tyovoimasta jota tama maa tulee tarvitsemaan enemman kuin koskaan ennen. Surkeaa ruikutusta paahanpotkituilta, joihin muslimeilla tai muitten uskonnon edustajilla ei ole osaa eika arpaa. Onneksi eurooppa muuttuu ja suomen ON MUUTUTTAVA sen mukana, tuollaisilla asenteilla ei keravaa pitemmalle menna.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zeinab

24.8.2005 15:50

Jos aiheena on Suomen muslimit ja mainosständeillä aiheen mainoksessa oli Turkin lippu niin olikin melko hämmentävää lukea lehdestä vain parin somalin ja yhden suomalaiskäännynnäisen näkemyksiä: näkemyksiä jotka edustavat Suomen muslimien uskonnollisesti fanaattisinta päätä.

Suomen muslimeista varsin suuri osa elää samankaltaisessa tapauskonnollisessa kulttuurissa kuin Suomen kristitytkin: joitakin uskonnon tapoja noudatetaan ja joitakin ei. Hyvin harva rukoilee säännöllisesti tai aloittaa aamuaan Koraanin säkeillä. Hyvin suuri osa Suomessa asuvista musliminaisista jopa pukeutuu ihan samoin kuin valtaosa muustakin väestöstä.

Mihin siis unohtuivat haastattelusta Suomessa varsin näkyviin "muslimikansoihin" lukeutuvat bosnialaiset, albaanit, turkkilaiset, kurdit, marokkolaiset tai jo usean sukupolven ajan Suomessa asuneet tataarit? Nämä kaikki edustavat varsin maltillista Islamia ja sellaisena myös heidänkin näkökulmaansa olisi tähän juttuun kaivattu.

Nyt kun kysymyksetkin asetettiin malliin "miten monta suomalaista muslimia tunnet" niin ei ihme jos vastaaminen on ollut hankalaa: minä itse olen ollut naimisissa muslimin kanssa, tunnen useita kymmeniä Suomessa asuvia muslimeita, joista ehkä murto-osa on Suomen kansalaisia - muiden kansallisuudet liikkuvat maantieteellisesti Uzbekistanista USA:han ja lisäksi tunnen joitakin äärimmäisen fanaattisia suomalaisia käännynnäisnaisia (joista suurimman osan usko kyllä katoaa samalla kuin mieskin "joka ei ole pakottanut minua huntuihin")

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mariechen

24.8.2005 23:17

Olen samaa mieltä siitä, että juttu oli aika yksipuolinen. Islaminusko on hyvin laaja käsite.
Heikkoälyisille rasisti-idiooteille sanoisin, että avatkaa silmänne. Tietysti on noita Steissillä riehuvia muslimeitakin, mutta kyllä siellä riehuu kristittyjäkin.
Ei ihmisiä voi jakaa hyviin ja huonoihin kulttuurin, kansalaisuuden tai uskonnon perusteella. Tämän tajuaa jokainen, joka on uskaltanut oikeasti kohdata erilaisia ihmisiä sen sijaan että huutaisi heille "saatanan neekeri" kadun toiselta puolelta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HOMOTUS

13.9.2005 19:39

HUORA!!!! OOT IHAN PERSEESTÄ PAKANA

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ainoW

18.9.2005 06:06

Rohkean nykyään hollannissa asuvan somalinaisen Ayaan Hirsi Alin kirja islamin uskosta on nyt saatavilla myös suomenkielellä: "neitsythäkki". Kannattaa tutustua, jos haluaa ajatteluunsa enemmän perspektiiviä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CoFr

26.5.2006 00:14

Kuitenkin: miksi Suomessa toimivat islamilaiset yhdistykset monelta osin tuntuvat kannattavan sotaisaa Jihadia [itsensä kanssa kamppailun sijaan]. Virallisten sivujen kautta löytyy materiaalia, jossa ilmoitetaan että pakanat ja ateistit täytyy tappaa, lapsia kouluttaa sotatoimiin ja tunnistamaan "vihollisensa" ja niin edelleen. Rauhan uskontoko?

Mitä sanottaisiin, jos kristittyjen piirissä kehotettaisiin kasvattamaan lapset niin että nämä oppivat sodassa tarvittavia taitoja ja sanottaisiin, että muslimit pitää tappaa elleivät he ymmärrä hylätä uskoaan... Mietimpä vain, että millainen sotku siitä tulisi.

Mutta rauhan uskonto voi näin tehdä. Muille se olisi laitonta kansankiihotusta. Tekopyhyys pitää kitkeä molemmilta puolin. Sanojen ja tekojen, myös ei-julkisten on vastattava toisiaan.

Niin, ennen kuin haukutte islamofobiasta kärsiväksi, niin sanon että tunnen/tiedän useampiakin Suomessa asuvia muslimeita, eikä minulla ole mitään heitä vastaan. Ihan kunnon ihmisiä, vähemmän juoppoja kuin me muut. Itse asiassa taitavat jakaa osittain tämän esittämäni näkemyksenkin.

Eiköhän islamissakin olisi aika uudistaa hiukan noita tulkintoja, eiväthän kristitytkään uhoa tappavansa sapattina työskenteleviä, tai noitia [wicca-uskoisia vaikkapa], vaikka Vanha testamentti tähän käskeekin.

Ehkä tärkeintä olisi nyt se, että suomalaiset maltilliset muslimit toimisivat painokkaasti omia ääriryhmiään vastaan ja näin tekisivät selvän pesäeron tällaiseen toimintaan [kuten esimerkiksi Tanskan kokonaisuutena jokseenkin naurettava jupakka]. Valitettavasti vain monien mielikuva muslimeista on se, että jos jossain väitetään vedetyn koraani vessanpöntöstä alas, se oikeuttaa tappamaan ja tuhoamaan [Afganistanissa taisi kärventyä muutamakin koraani siinä sivussa]. Jos maltilliset muslimit protestoisivat NÄKYVÄSTI näitä tempauksia, niin se parantaisi valtavasti mielikuvaamme heistä... nyt näyttää sille, että maltillinen muslimi = on hiljaa ja hyväksyy passiivisesti ääriryhmien toiminnan. Valitettavasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

masa1969

12.10.2006 04:23

SINÄ TUOMASFIN ensi sano sinulla haistaa paskaa sinä homo jos et pysty nussimaan sinun nainen sitä ei voi mitään ..älä purkaa sinun vihää ::)))mene sinkiin paska pää

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dilaadadilaa

24.2.2007 14:41

Onhan suomessa paljon muslimimaista tulleita pakolaisia, jotka ei niin kauheasti välitä kielloista, mutta ottakaa huomioon, että suomesta löytyy myös Zeinabin ja Ahmedin kaltaisia oikeita muslimeja, jotka oikeasti elävät ilman alkoholia, sianlihaa, yms. ja rukoilevat 5 kertaa päivässä, eivätkä aiheuta minkäänlaisia ongelmia "alkuperäisväestölle". Sellaisille tulee antaa oikeus harjoittaa uskontoaan, joka on tasa-arvoinen niin sukupuolten, kuin rotujenkin välillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mhand ja Hassan

3.3.2007 11:53

Kyllä mä sanon että niin varsinkin marokkolaiset ovat niin kaksinaamaisia tyyppejä. Ei niihin voi luottaa ollenkaan. Islamista viis. Mä tunsin yhden marokkolaisen joka oli ollut suomalaisen naisen kanssa naimisissa. Ovat jo eronneet kun nainen ei kestänyt sen pettämistä. Mies on niin homo kuin olla ja voi. Katkerana valitti kuinka vihaa naisia. Haluaa naida niitä vain takapuoleen ja väkisin satuttamalla. Pakkko pokata ravintolasta naisia etteivät kaverit ala ihmetellä. Sitten arkena tuli naimaan mua ja vannoi ettei ikinä enää naisia. Niin hirvee valehtelija kuin olla ja voi. Terveisin suomalainen homo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tulevaisuus.org

26.3.2007 04:59

Hyvä artikkeli.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kirkostaeronnut

20.1.2008 00:46

Itse asiassahan kristinusko on aivan yhtä ''raaka'' kuin islaminusko. Tapakristilliset ihmiset eivät vain noudata raamattua niin sanantarkasti kuin muslimit Koraania. Jos ihmiset olisivat oikeita kristittyjä, heidän pitäisi tuomita esim. homot ja vääräuskoiset ikuiseen kadotukseen suoralta kädeltä. Valitettavasti Suomessa suurin osa ihmisistä on tapakristillisiä, jotka eivät noudata raamatun sanaa, mutta eivät uskalla erota kirkosta, koska ''siinähän on aina oltu''

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sara K

27.2.2008 13:25

Kiva artikkeli. Valaisi todellista kuvaa muslimeista. Islam on hyvin selkeä ja yksinkertainen rauhanuskonto, jonka peruspilarit ovat uskontunnustus, 5 x päivässä rukoileminen, almujenanto, paastokuukauden Ramadanin viettäminen ja mikäli mahdollista matkustaminen kerran elämässä pyhiinvaellusmatkalle Mekkaan.
Kukin on vastuussa omasta elämästään ja kantaa itse vastuun teoistaan. Minua ei muslimina hetkauta, miten muut elämänsä elävät ja pukeutuvat ja mitä syövät ja juovat. Minä en ole ketään muita tuomitsemaan. Kiihkoilu ei kuulu islamiin ja jos sellaista ilmenee, he eivät ole todellisia muslimeja. Eurooppa on siitä ihana maanosa, että täällä saa elää vapaasti ihan minkä uskonnon harjoittaja oletkin tai olet vaikka ateisti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HatakeKakashi

11.9.2008 08:23

Tunnen nyt yhteensä 2 msuliimia täältä suomesta. Emme kutienkaan ole puhuneet kovin paljon uskontojemme eroista, vähän kyselimme toisilta että rukoilemmeko, uskommeko?
Kyseiset tyypit vaikuttavat ihan mukavilta. Tietenkin kaikilla on omat ennakkoluulomme,ja itse suhtaudun kuitenkin vielä varovaisesti, ja varmaan olenkin varovainen jatkossakin. En kuitenkaan atrkoita ettenkö jatkaisi kaveruutta kyseisten henkilöiden kanssa. Kyllähän minä varmaan kuitenkin ajtkan jutustelua ja välillä näemme kaupungilla.
Onneksi puheenaiheet ovat usein tuttuja aj turvallisia, kysellään vain kuulumisia,kerrotaan päivästä, naureskellaan jopa yhdessä...
Loppujenlopuksi he tuskin ovat sen kummoisempia kuin me muut, tietenkin uskonto ja elämäntavat ja kulttuuri yleensäkin ovat erilaisia.

:) siitäs vain kaverustumaan Muslimeittenkin kanssa!
^^

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Silmä silmästä.

21.10.2008 11:06

Saatanan ahasmieliset, raiskaaja muslimit.. se on nyt silmä silmästä ja loppuu tuo teijän kouhotus ja täällä pakoilu ja raiskailut.. silmä silmästä ja möhämedin hirttopartio lähti nyt.!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jaana_1971

13.1.2009 13:58

Muslimit yrittävät selittää esim.jihad termiä "sisäiseksi kamppailuksi vaikka joka kyllä niin Muhammedin elämänkerrassa kuin yli 100:ssa hatdiheissa tarkoittaa ensisijaisesti fyysistä kamppailua, sotaa "vääräuskoisia vastaan.
Koraaniin kuuluukin kumoamisen eli abrogaation periaate - al-naskh wa al-mansukh ("kumoaminen ja kumottu") - joka määrää, että ne ilmestykset, jotka Muhammad sai myöhemmin urallaan, kumoavat ja korvaavat sellaiset aiemmat Koraanin kohdata, joiden kanssa ne ovat ristiriidassa. Näin ollen ne ilmestykset, jotka Muhammad sai myöhemmin Medinassa , kumoavat ne kohdat, jotka ilmestyivät hänelle aiemmin Mekassa.
Mekan aika oli Muhammedin elämässä suvaitsevaisuuden aikaa (Muhammedilla oli vähän seuraajia) mutta Medinassa Muhammedista tuli hyvin suvaitsevaton ja väkivaltainen.
Koraani itse asettaa tämän kumoamisperiaatteen (2:106).
Esimerkkinä vaikkapa suvaitsevaiselta Mekan ajalta
2:256. Ei uskontoon pakoteta, vaan hurskaus ja harha ovat selvästi erillään. Joka kieltää epäjumalat ja uskoo Allahiin, on tarttunut tukevaan kädensijaan, joka ei repeä. Allah on Kuuleva, Tietävä.
Jae 9:5, joka yleisesti tunnetaan Miekkajakeena, ilmestyi sitä vastoin Muhammadin elämän loppupuolella Medinassa.
9:5. Kun rauhoitetut kuukaudet (islamilaisen kalenterin 1., 7., 11. ja 12. kuukausi) ovat kuluneet, tappakaa uskottomat missä heitä tapaattekin, vangitkaa ja saartakaa heidät ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he katuvat, pitävät rukouksensa ja antavat almuja, antakaa heidän mennä rauhassa. Allah on Anteeksiantava.
Palatakseni vielä jihadiin, islam opettaa että muslimilla on vain yksi varma tapa päästä taivaaseen ja se on muslimin kuolema jihadissa (=sodassa) vääräuskoisia vastaa.
Islam on aina sodassa Dar el-Harbia ('sodan talo') eli vääräuskoisia vastaan, hamaan siihen saakka kunnes nämä on saatu nujerretuiksi ja valtakunnassa noudatetaan sharia -lakia.

Kostakaa sen mukaan, mitä teille on tehty

Koraanissa (16:126) Allah määrää kostamaan teon mukaisesti: “Jos kostatte, kostakaa sen mukaan, mitä teille on tehty…” Kostamista pidetään islamissa välttämättömyytenä, joka toimii varoittavana esimerkkinä muille ja opettaa tällä tavoin pelkäämään Allahia, ankaraa rankaisijaa. Yksi Allahin lisänimistä onkin paljon puhuvasti “Kostava”:

Niitä, jotka eivät usko Allahin merkkeihin, odottaa ankara rangaistus. Allah on Mahtava, Kostava. (Koraani 3:4)

Kuten kunniakoston kulttuurilta sopii odottaakin, verikosto on shari’an mukaan itsestään selvä käytäntö, joskin armeliaisuudessaan Allah on antanut syylliselle mahdollisuuden sovittaa murha myös verirahalla, mikäli lähiomaiset suostuvat siihen:

Teille, jotka uskotte, säädetään, että te voitte kostaa surmatun puolesta: vapaa mies vapaasta miehestä, orja orjasta ja nainen naisesta, mutta jos syyllinen saa anteeksi, hänen tulee suosiolla suorittaa kohtuullinen korvaus. Tämä on teidän Herranne antama lievennys ja armo. Sitä, joka tämän jälkeen tekee väärin, odottaa tuskallinen rangaistus. Kosto suojelee teidän elämäänne, te ymmärtäväiset. Ehkä te opitte vielä pelkäämään Allahia. (Koraani 2:178-179.)

Islamiin kuuluu myös käsite Taqiya joka edellyttää muunnetun totuuden kertomista, valehtelua, puhumista asian vierestä, väistöliikkeitä ja verhoutumista erilaisiin valepukuihin islamin edistämiseksi.
Vasta sitten kun Dar el-Harb on kukistettu, islamista tulee Dar el-Salaam, Rauhan talo, rauhan uskonto.
Jokainen Koraanin sana, ellei sitä ole peruttu jossain toisessa kohtaa Koraania, on aina olemassa. Eikä sitä voida kyseenalaistaa, uudistaa eikä muuttaa islamissa tai poistaa Koraanista.
Tämä tarkoittaa sitä, että ollakseen rehellisiä rauhanomaisten muslimien täytyy siis kieltää kokonaan Koraanin kirjaimellisuus tai "unohtaa" nuo Koraanin ja Muhammedin elämän väkivaltakohdat .

Muhammed itse varasti, soti, tappoi, ryösti, löi vaimojaan ja nain 6v lapsivaimon (eli Muslimimiehelle on sallittua ottaa lapsivaimo, miten tuleekaan mieleen sana pedifiili....) siinäpä on hyvä esimerkki noudatettavaksi

P.S esim. Somalinmaalla kaikki naiset ovat ympärileikattu ja yleensä vielä se rankimman mallin mukaisesti...

ja tähän lopuksi Youtube video:
Vain muslimi voi olla syytön http://www.youtube.com/watch?v=ky57zbSM_YY

Tai mitä ongelmia islam aiheuttaa terveydenhoidossa:
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1577426/Female-Muslim-medics-%27disobey-hygiene-rules%27.html
Ja juuri kun HS:ssa oli artilkkeli MRSA bakteerin leviämisestä....

Infopläjays Islam: Mitä lännen tulee tietää
http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=PlayList&p=3C7052B7ADA587B6&index=0&playnext=1

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Googlettaja2009

14.2.2009 16:45

Ei rasismille.

http://www.facebook.com/group.php?gid=49403739891

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kallekalle

25.9.2009 15:00

Ei sinänsä mitään uskiksia vastaan, mutta tämä lause aiheutti nykimistä silmäkulmassa"...ja olen myös henkisesti maallisia ihmisiä ylempänä.”

Tyypillistä uskisten ylimielisyyttä. Raivostuttavaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zeinab 2 :)

4.12.2009 00:01

Sitä vielä kaikille noille kiljuville rasismeille, että ÄLKÄÄ yksinkertaisesti puhuko ennen kun olette ottanut islamin uskosta selvää tai ystävystynyt muslimin kanssa! Teillä on uskonto ja meillä on uskonto.
Ja todellakin näytätte uskontoanne niin selvästi kiroilemalla täällä..
Se muslimi, joka tekee sitä mitä ei muslimin pitäisi tehdä ei ole kunnollinen muslimi.. HUOM! Täällä puhutaan MUSLIMEISTA!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jätän tämän tähän

7.12.2009 16:00

http://naurunappula.com/476781

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mieluri68

23.12.2009 13:10

Itse en ole vielä löytänyt sellaista seurakuntaa/uskonnollista yhteisöä joka olisi minulle sopiva. Olen tehnyt vertailuja eri uskontojen välillä ja olen huomannut, että pohjimmiltaan kaikki ovat aika saman tyyppisiä. Kaikissa on johtavana ajatuksena jumalaan turvaaminen ja itsensä ja lähimmäisten rakastaminen. Kaikki tavoittelevat rauhallista yhteiseloa. Mikä kumma saa sitten ihmiset käyttäytymään siten, että tavoitteena onkin jokin aivan päinvastainen tilanne?
Aika simppeli vastaus: Nämä ihmiset eivät noudata uskonsa periaatteita vaan muovaavat ne omiin tarkoituksiinsa sopiviksi. Se taas ei ole uskonnon vika sinänsä.
Jokaisella on uskonnonvapaus. Jokaisella on ihmisoikeudet. Jokaisella on oikeus valita mitä päällensä pukee. Aivan naurettavaa edes miettiä saako koulussa pitää huntua! Miten huntu haittaa opiskelua?
Olen tutustunut uskontoja vertaillessani ja niitä tutkiessani aivan ihaniin ihmisiin enkä ole miettinyt heidän uskoaan vaan heitä ihmisinä. Ennakkoluulot pois ja hyväksyvämpi asenne toisia kohtaan, silloin on paremmat edellytykset myös yhteistyölle ja rauhalle!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ALLAHU AKBAR

10.1.2010 19:03

Olen tullut takaisin islamiin n 2 vuotta sitten gambiassa kunnes tapasin entisen vaimoni ja minusta tuli isä.. poika nyt 1 vuoden ja ennen sitä ku menin gambiaan olin n 130kg join alkoholia paljon ja otin huumeita ja söin sikaa nyt otan alkoholia mut harvoin ja painan n 83kg mut en rukoile sikaa en syö.. Pitäisi alkaa taas rukoileen ja lopettaa alkoholi ja elää puhdasta elämää! Menis hyvin taas

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sita

19.7.2010 21:30

Ihmis­oi­ke­us­­­liiton loka­kuus­­sa 2007 teke­män selvi­tyk­sen mu­­kaan Suo­­mes­sa us­konto­aan har­­joit­­­ta­vista musli­meis­ta 63 % oli sha­ri’an nou­dat­ta­­mi­sen kan­nalla sil­loin, kun se on ris­ti­rii­das­sa Suo­men lain kanssa.

Tässä muu­tama esi­merkki islamin lain määrä­yksistä:

* Hyök­käävä aseellinen jihad ei-musli­meja vas­taan on musli­mien yh­tei­söl­linen us­kon­nol­linen vel­vol­li­suus.
* Hen­kilön, joka on tie­tä­mä­tön is­la­min laista, on nou­da­tet­tava is­la­minoppi­neen juri­dista nä­ke­mystä.
* Ran­gaistuk­sena is­la­min hyl­käämi­sestä on kuolema.
* Kun eläin teu­ras­te­taan ruo­aksi, henki- ja ruo­ka­torvi on kat­kaistava veit­sellä.
* Nai­nen on oi­keutettu saa­maan pe­rin­nöksi puolet vä­hemmän kuin mies.
* Isät ja iso­isät voi­vat pa­kot­taa neit­syet avioliit­toon.
* Ei-muslimimies ei saa mennä nai­mi­siin musliminai­sen kanssa.
* Nai­sen on pyy­det­tävä lu­paa aviomie­hel­tään ha­lu­tes­saan läh­teä ko­din ul­ko­puolelle.
* Muslimi­mies ei saa mennä nai­mi­siin za­rat­hust­ra­lais­nai­sen, ”ku­van­pal­vo­jan”, is­la­min­hyl­kää­jän eikä sel­lai­sen nai­sen kanssa, jonka toi­nen van­hempi on juu­ta­lai­nen tai kris­titty ja toi­nen on za­rat­hust­ra­lai­nen; muslimi­nai­nen ei saa mennä nai­mi­siin ke­nen­kään muun kuin muslimin kanssa.
* Va­paa muslimi­mies saa ottaa neljä vai­moa ja ra­joit­ta­matto­man mää­rän vää­rä­us­koi­sia sek­sior­jia.
* Ve­ri­kosto on pa­kol­linen useim­missa ta­pa­uk­sissa, kun joku on tar­koi­tuk­selli­sesti sur­mattu, paitsi kun muslimi on tap­pa­nut ei-muslimin, juu­ta­lai­nen tai kris­titty on tap­pa­nut is­la­min­hyl­kää­jän tai isä tai äiti on tap­pa­nut oman jäl­ke­läi­sensä.
* Ei-musli­mien on muslimi­val­ti­ossa alistut­tava dhim­miyteen (Ahl al-Dhimma), toi­sen luo­kan kan­sa­lai­siksi, joita on syr­jit­tävä is­la­min lain mää­rit­tä­millä ta­voilla.
* Ran­gaistuk­sena avio­rik­ko­muksesta ja so­do­mi­asta on ki­vit­tä­mi­nen kuo­li­aaksi.
* Ran­gaistuk­sena ensi­var­kau­desta on oi­kean kä­den am­pu­toi­mi­nen. Jos va­ras­te­le­mi­nen jat­kuu, am­pu­toi­daan lisää raa­joja.
* Ei-muslimi ei saa to­dis­taa oi­keu­dessa muslimia vas­taan; hen­kilö, joka ei ”nauti kun­ni­oi­tusta” ei voi toi­mia to­dis­ta­jana; nai­sen to­dis­tusarvo on vain puolet mie­hen to­dis­tusarvosta (ja hy­väk­syt­tä­vissä vain omaisuu­teen liit­ty­vissä asi­oissa); avio­ri­kok­sen tai so­do­mian to­dis­ta­mi­nen edellyttää nel­jää miespuo­lista to­dis­tajaa, jotka ovat omin sil­min näh­neet ta­pahtu­man.
* Musli­mien yh­tei­sölli­senä vel­vol­li­suu­tena on pe­rus­taa is­la­mi­lai­nen kali­faatti (tar­vit­ta­essa käyttä­mällä vä­ki­val­taa).
* Ho­mo­sek­su­aalit ja les­bot on ta­pet­tava.
* On kiellettyä nau­raa liian ko­va­ääni­sesti.
* Soit­timet ovat lait­to­mia.
* Ku­vien te­ke­mi­nen elä­vistä olen­noista on kiellettyä.
* Naisten ym­pä­ri­leik­kaus, joka pitää si­säl­lään kli­to­rik­sen poisleik­ka­uk­sen, on pa­kol­linen.
* Or­juus on sal­littua.
* Ih­mi­siä saa lah­joa näi­den käänty­mi­seksi is­la­miin.
* Niskuroivaa vai­moa saa lyödä.
* Va­leh­te­le­mi­nen on sal­littua, jos se edesaut­taa is­la­min päämää­riä eli shari’an käyttöön­ot­ta­mista ja suo­jelee musli­mien etuja.

Eivät nämä muslimit kovin sopeutuneilta vaikuta. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NimenOmaan2

23.7.2010 21:56

Kill All Muslims

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Femis

23.8.2010 14:47

Tosi tasa-arvoa koraanista tosiaan löytyy...

Koraani (4:11) määrää, että mies saa perintönä kaksinkertaisen määrän naiseen verrattuna. Muslimimies voi ottaa 1-4 vaimoa (Islamin laki sallii miehen ottaa neljä vaimoa, mutta sotasaaliiksi otettujen orjanaisten määrää ei ole rajoitettu (Koraani 4:24 ja 33:50)), ja hän voi ottaa vaimokseen kristityn tai juutalaisen, jonka oletetaan sitten kääntyvän islamiin. Musliminainen sitä vastoin voi ottaa vain yhden aviomiehen, joka voi olla vain muslimi, koska muussa tapauksessa naisen pelätään luontaisen heikkoutensa ja vähä-älyisyytensä johdosta joutuvan alttiiksi väärän uskonnon vaikutteille. Koraanin (2:282) mukaan yksi mies vastaa lain edessä todistusvoimaltaan kahta naista, mutta seksuaalirikkomusten tapauksissa naisen sanalla ei käytännössä ole merkitystä. Raiskaus on islamin laissa periaatteessa ankarasti kielletty, mutta raiskauksen todistajaksi tarvitaan neljä miestä (Koraani 24:13), eikä naisuhrin omalla todistuksella ole paljon arvoa paitsi siinä tapauksessa, että raiskaaja kieltää teon eikä raiskaukselle löydy tarvittavaa lukumäärää todistajia. Tällöin mies vapautuu syytteestä, mutta naisen todistus voidaan tulkita aviorikoksen myöntämiseksi.

Mies on naisen pää, koska Allah on toisia suosinut enemmän kuin toisia ja koska mies elättää vaimoaan. Hurskas vaimo on nöyrä ja vartioi siveyttään, koska Allah on antanut sen vartioitavaksi. Jos pelkäätte vaimonne olevan uppiniskainen, varoittakaa häntä, välttäkää häntä vuoteessa ja lyökää häntä, mutta jos hän sitten tottelee teitä, älkää ahdistako häntä enää. Allah on Korkea, Mahtava. (Koraani 4:34)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NiinaP

25.10.2010 19:10

haha antakaa mun kaikki kestää.
Suurin osa täällä kirjoittajista taitaa olla ihan teinejä.
Ja osa jotka kirjoittavat ns "mukamas tietoa" taitaa googlata ja liittää tekstit tänne. Mutta heillä ei näköjään ole mitään käsitystä islamista saati kristinuskosta.

Ensinnäkin mitä tulee naisten ympärileikkaukseen, se on monessa maassa osa kulttuuria kuten Somaliassa ja silpominen on islamin mukaan ehdottomasti kielletty!

On selvästi kerrottu haditheissa että mikäli nainen haluaa mennä ympärileikattavaksi ei missään nimessä saa mennä liiallisuuksiin ja on sallittua tehdä vain viilto klitorikseen, sillä se on parempi naiselle sekä miehelle!

Mitä tulee perintoon on totta että mies perii suuremman osan, ja miksiköhän asia on näin? Koska mies on velvollinen elättämään perheensä. Joten kun mies perii, tämä peritty raha menee perheen elättämiseen, ja kun nainen periim raha on naisen vapaasti käytettävissä.

Mitä tulee naisen lyömiseen, se ei ole hyväksyttävää islamissa ja se on aina viimeinen keino kurittaa vaimoa joka ei tottele miestään, ja haditheissa myöskin siitä sanotaan että jos joutuu tälläisen paikan eteen niin lyökää miswakilla jota voi verrata lyijykynään!

En tiedä mistä ihmeestä te saatte näitä omituisia sääntöjä ja miten joku voi olla niin tyhmä että uskoo edes? En tiedä voitteko itse edes uskoa?

Jos islam on maailman suurin uskonto ja joka päivä tuhansia ihmisiä kääntyy islamiin niin eiköhän se ole ihan hyvästä!

Tutkikaa hyvät ihmiset hiukan tarkemmin mitä sontaa oikein luette!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mmmSnackbar

19.11.2010 04:15

Mitä hittoja muslimit tulee Suomeen? Jos sitä Allahia on niin kiva palvoa niin onhan noita muslimi maita mielettömästi. Islam on suurin uhka maailmalle, toivottavasti muslimit tajuaa muuttaa Iraniin tai Pakistaniin. Allah Snackbar

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

turhatmoskeijat

19.11.2010 04:51

Muslimeilla on täydet oikeudet ja mahdollisuudet harjoittaa uskontoaan Suomessa, mitä vielä haluatte? Minulla ei ole mitään mahdollisuutta kristittynä uskontoni harjoittamiseen Muslimi- valtiossa...mikäli en tahdo menettää päätäni. Jos ette voi sopeutua elämään suvaitsevaisessa kristityssä valitossa, maailma on puolillaan muslimi valtioita, menkää sinne.

Ja mitä tuohon silpomiseen tulee, Somaliahan on islamilainen valtio, ja ne naiset, tai tytöt varmasti ovat valinneet itsensä tuleveksi silvottavaksi. Ihmisiä voi kääntyä muslimiksi, meille kristityille se on jokaisen oma valinta, me emme leikkaa keltään päätä irti vaikka joku päättäisikin vaihtaa uskontoa. Suomesta ei koskaan tule Islamilaista valtiota, kumarrelkaa vaikka seitsemän kertaa Mekkaan päin...kotonanne.

EI! enempää moskeijoita!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

------------

19.12.2010 13:48

NinaP(ropagandistille):

> Mitä tulee naisen lyömiseen, se ei ole hyväksyttävää islamissa ja se on aina viimeinen keino kurittaa vaimoa joka ei tottele miestään, ja haditheissa myöskin siitä sanotaan että jos joutuu tälläisen paikan eteen niin lyökää miswakilla jota voi verrata lyijykynään!

- Koraani määrää, että miehen on tarpeen vaatiessa kuritettava naista lyömällä, mikäli pelkää tä­män olevan up­piniskainen: http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/quran/004.qmt.html#004.034
Siis pelkkä epäilys riittää lyömiseen!
Kaiken lisäksi Koraanissa tuossa kohdassa käytetään juurta drb, joka tarkoittaa lyömistä, lyömistä hajalle, särkemistä jne.

> Jos islam on maailman suurin uskonto ja joka päivä tuhansia ihmisiä kääntyy islamiin niin eiköhän se ole ihan hyvästä!

- Pel­kästään se, että jokin asia on suo­sittu, tuskin tekee siitä hy­vänlaatuista. Fasististen ajatus­ten veto­voima on osoi­tettu läpi historian. Isla­missa yhdistyvät uskon tarjoama sisäi­nen lohtu ja maailmaa muuttavan po­liittisen ideologian ul­koinen voima. Kuten kommunismin vallankumouksellinen väki­valta, ji­had tarjoaa alt­ruistisen oi­keutuksen sodankäynnille ja tuholle. Tällainen ideologia vetää luonnollisesti puoleensa väki­valtaisesti suuntau­tuneita ihmisiä samalla kun se roh­kaisee epäväkivaltaisia tarttumaan aseisiin tai tu­kemaan väkivaltaa epäsuorasti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Totuudentorvitorvi

21.7.2011 10:57

_______________________________________________________
Seuraavassa totuuksia islamista!

- ei-muslimeja ei saa tappaa, paitsi jos tällainen yrittää raiskata/tappaa sinut
- halal-teurastus on kivuttomampi kuin länsimainen, selviää EGG-käyröistä - tämän on todennut mm. Animalia
- naisen EI KOSKAAN tarvitse pyytää mieheltä lupaa mennessään ulos
- naista _ei saa_ lyödä eikä ympärileikata/silpoa
- naisen perintö on pienempi, koska se menee NAISEN HUVITTELUUN mies käyttää perintönsä ostaakseen ruokaa lapsille ja vaimolle

- soittimet eivät ole laittomia, mutta prof. Muhammed ei pitänyt musiikista, silti Muhammed EI kieltänyt musiikkia

- lesboja ja homoseksuaaleja ei saa tappaa

ps. lesbot ovat homoseksuaaleja :---------------------D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muslimit

22.7.2011 23:22

Oletteko sekopäät ylpeitä itsestänne!?!?!?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ennenkuulumatonta

3.10.2011 07:03

Mikäli artikkelia kommentoineita muslimeja on uskominen, niin heidän profeettansa ei noudattanut sitä mystistä Oikeaa Islamia™.

Itse asiassa Allahkaan ei noudata Oikeaa Islamia™. Koraanikin on täysin väärässä islamin suhteen. Mahtavatko pahat juutalaissionistit olla sen takana?

Profeetan elä­mäkerran mu­kaan Muhammad itse osallistui 27 taisteluun, minkä lisäksi hän määräsi pantavaksi täytäntöön 46 ryöstöretkeä. Pel­käs­tään Banu Quraiza -heimon joukkomur­han yhteydessä Muham­mad tappoi 600–900 vangitse­maan­­sa qurai­zalaismiestä katkai­semalla näiden kaulat. Yhdessä terro­ristijoukkionsa kans­sa hän ryöväsi ja tuhosi uskottomien ka­ra­vaa­ne­ja, keitaita ja kyliä sekä raiskasi heidän naisensa ja otti orjiksi kaikki, joi­ta ei surmattu suoralta kädeltä, ja kaikki tämä tapahtui Allahin nimissä.

Aijai. Muhammad taisikin olla ilkeä juutalainen, jonka tarkoituksena oli pilata muslimien maine...

;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nibas

8.5.2012 13:16

On vakavasti arveltu uskonnollisten näkyjen johtuvan vauriosta tietyillä aivolojkoilla, joten kaikki uskonolliset näyt ovat ns. aivovamman jälkitiloja. Voidaan siis sanoa että monet uskonnot perustuvat ihan hallusinaatioille. Minulla on aivovamma alueella, josta voisi olla seurauksena hallusinaatioiden ja muitten näkyjen näkemistä. Valitettavasti en ole vieläkään onnistunut näkemään yhtään uskonnollista näkyä, joten minusta ei ole voinut tulla minkäänlaista profeettaa. Ihmettelen siis suuresti miksi ihmiset joitten aivoissa ei pitäisi olla mitään vikaa uskovat kaikenlaisiin satuihin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jallajallajalla

19.1.2013 11:02

"- halal-teurastus on kivuttomampi kuin länsimainen, selviää EGG-käyröistä - tämän on todennut mm. Animalia"

-->> Vittu mitä paikkansapitämätöntä paskaa, älä viitsi noihin tajuissaan olevan eläimen kurkun aukileikkaamisen eettisyyssatuihisi sotkea Animaliaa, peelo.
Jos tuo kerran on niin eettistä, niin miksi sitä sitten ihmisten kohdalla pidetään niin julmana ja raakana toimenpiteenä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi