Suomi-opas: Oulu

Teetä ja pussikaljaa! Ja juustoja. Ja kummituksia. Ja hiiva(ti)n hyvä olutvalikoima.

Sehä on Petri.
Sehä on Petri.

Paras pussikaljapaikka

1. Lähellä keskustaa eli nopeasti baariin, 2. Paljon pullonkerääjiä eli aina siisti, 3. Merenrantamaisema. Siis kaupungin paras pussikaljapaikka.
Kiikelinpuisto, Torinranta

Paras olutvalikoima

Vuonna 2005 City valitsi Leskisen olutvalikoiman kaupungin parhaaksi. Ja kuti pitää. Valikoimassa on 18 hanaolutta ja 50 pullo-olutta. Valittu myös City-lehden Ravintolaäänestyksessä 2010 kaupungin kolmanneksi parhaaksi baariksi.
Leskinen, Kirkkokatu 10

Paras tee

Ravintola Istanbulin listoilla jo 14 vuotta listoilla ollut omenatee sai Cityn kaupungin paras -tunnustuksen vuonna 2006. Teen salaisuus on siihen murskattu kuivattu omena.
Ravintola Istanbul,Kauppurienkatu 11

Paras juustokauppa

Ouluun ei tarvitse mennä omien juustojen kanssa. Vuonna 2008 avannut Juustokuu aateloitiin kaupungin parhaaksi jo vuonna 2009. Omistaja vaihtui vuonna 2010, mutta valikoima on pysynyt laadukkaana.
Juustokuu,Kauppahalli

Paras torni

Tähtitorni, joka ei oikeastaan ole tähtitorni. Mitä ihmettä? Vuonna 1875 vanhan Oulun linnan ruutikellarin päälle rakennettiin merikoulun oppilaita varten torni, jossa he saivat harjoitella navigointia. Vuodesta 1912 tornissa on ollut kahvila. Kahvilan kivikellarissa on myös pieni näyttely linnan historiasta. Kahvilalla on myös tyylikäs patio, jonne saa halutessaan myös olutta, siideriä ja lonkeroa.
Merikoskenkatu

Paras kummittelu

Kaikilla kummituksilla on, tietysti, traaginen tarina taustalla. Paras kummitustarina täällä päin lienee kuitenkin se, jossa lääninhallituksen lakeija rakastui säätyläisnaiseen imarrellen tätä kirjeillään joutuakseen vain pettymään ja hirttääkseen itsensä. Jos kuitenkin haluat tutustua päivänvalossa kummituksiin ja niistä kertoviin tarinoihin, voit käydä tutustumassa esimerkiksi "Levottoman hautaan" Intiön hautausmaalla. Hautaa vartioi koruton valkoinen kyltti ja moni onkin sieltä karkuun lähtenyt.
Lääninhallitus, Linnankatu 1–3

Paras pyöräreitti

Pyörätie Torinrannasta Nallikariin on viihtyisä ja rauhallinen reitti, jonka varrelle viitsii pysähtyä nestetankkausta varten pidemmäksikin aikaa. Reitti kulkee Pikisaaren kautta, metsien siimeksessä kaukana autoteistä. Lisäksi kulkijan on ylitettävä kaksi siltaa ennen kuin on päässyt perille ja nauttimaan Nallikarin kauniista maisemista. Cityn valinta vuonna 2010.

Paras taikuri

Hän on taikonut Kiinassa ja Venäjällä, Tapiola-ryhmän ja Stora Enson tilaisuuksissa. Ja hän on Oulussa. Taikuri Joni Pakanen, 27, valittiin kaupungin parhaaksi vuonna 2009. Hän on voittanut junioritaikureiden Suomen mestaruuden vuonna 2002.
www.jonipakanen.com

Paras kellari

Isokadulta löytyy Oulun paras kellari. Real Deal -kaupan alakerrassa toimii galleria pikkuisen tuntemattomammille, nuorille ja vähemmän mainetta niittäneille taiteilijoille. Jos olet taiteilija ja sinulla on omasta mielestäsi annettavaa gallerialle, kannattaa kokeilla ja varata paikka lamppujen alta ja saada näin kaupan aukioloaikana töitään arvioitavaksi katseille.
Real Deal, Isokatu 10

Paras ekotekijä

Ekotekijänä verkkokauppa KarmaShop, entinen Karma Wear, on toiminut loisteliaasti vuodesta 2007 lähtien. Se on muun muassa ensimmäinen maahantuoja vaatteille, joissa yhdistyy ekologisuus ja etiikka: vähän kuin Reilun kaupan tuotteissa, mutta keskittyminen painottuu enemmän ihmisoikeuksiin. KarmaShopin vaatteissa otetaan huomioon sekä ihmisoikeudet että ympäristö, joiden perusteella vaatemateriaalit on valittu: esimerkiksi luomupuuvilla, kierrätyspolyesteri sekä hamppu.
www.karmashop.fi


Check list

  • 13.7. Rotuaari Piknikillä on päiväsaikaan konsertteja lapsillekin. Lapsia hypityttämässä esimerkiksi Kengurumeininki ja Hevisaurus.
  • 16.7. Äimäraution raviradalla haukutaan varmasti toisia, kun kaksipäiväinen kansainvälinen koiranäyttely alkaa.
  • 22.7. Ritmik-rytmifestivaaleissa sekoitellaan musiikkityylejä: reggae, soul ja elektrojumputus yhdistyvät samoin kuin rap, folk ja balkanilainen vimma.
  • 23.7. Katusählykiertueen osakilpailut. Hikisiä vartaloita katukuvassa.
  • 24.7. Sirkus Finlandia nähdään Oulussa kahdeksan päivän ajan. Catana Truppen akrobatiaa.
  • 27.7. Roviantti-päivillä jokainen syö ja juo hyvin, kun viisi oululaista, persoonallista ravintolaa ja vanhinta kahvilaa tarjoavat ruumiinravintoa Oulun torilla.
  • 29.7. Kuusisaaressa Qstock! Hypi Happoradion ja Twisted Sisterin tahdissa.
  • 5.8. Oulu HipHop -festivaalit ovat Pohjois-Suomen isoin, ja kovin, hiphop-tapahtuma. Mukana räpäyttelemässä esimerkiksi Jätkäjätkät ja Paleface.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi