Täyttä sirkusta

Sirkustaiteilija Kimmo Hietanen putoaa päälleen vain satunnaisesti.

Ennen esitystä nuorallatanssija ja ilma-akrobaatti Kimmo Hietanen, 24, facebookkaa ja venyttelee näytön edessä. Kohtaat hänet Hurjaruuthin talvisirkuksessa.
Ennen esitystä nuorallatanssija ja ilma-akrobaatti Kimmo Hietanen, 24, facebookkaa ja venyttelee näytön edessä. Kohtaat hänet Hurjaruuthin talvisirkuksessa.

Olet nuorallatanssija ja ilma-akrobaatti. Parasta, mitä voi tehdä kolmessa metrissä?

"Näyttäviä pudotuksia katosta liinojen varassa! Parasta, on juosta nuora päästä päähän niin nopeasti kuin pystyy ja seistä oman olkapäänsä päällä."

Montako tuntia päivässä vietät ilmassa?

"Opiskellesani saatoin olla seitsemän tuntia ilmassa. Nyt ammattilaisuralla vietän ilmassa noin tunnin päivässä. Osaan rutiinin, nyt pidän sitä yllä.

Aloitit Sorin sirkuksessa ja suoritit ammattitutkinnon Ranskassa. Miten tamperelainen sirkustelu eroaa ranskalaisesta?

"Tampereelta sain fyysisen pohjan ja opin kurinalaiseen harjoitteluun. Opinnot Ranskassa kestivät kaksi ja puoli vuotta ja tähtäsivät ammattiin. Pääaineeni oli nuorallatanssi, sivuaine ilma-akrobatia. Opiskelimme myös käsilläseisontaa, tanssia, teatteria ja vikellystä."

Esitit maailman söpöintä pikkutyttöä kadulla Tampereen Teatterikesässä. Miten härmäläinen suhtautui?

"Halusin tehdä esityksen Missy Higginsin Katie-biisiin. Pelkäsin vastaanottoa, mutta se oli loistava. Jopa hevarikarjut, pysähtyivät taputtamaan ja kannustamaan. Se oli tärkeä aihe. Jos pienet pojat haluavat pukeutua mekkoon, mikseivät he saisi tehdä niin?"

Montako kertaa viikossa putoat päällesi?

"Pyrin siihen, että en kertaakaan. Nuoralta pudotessa korkeutta on vain kolme metriä, korkeammalla tapahtuvissa tempuissa on turvaköydet. Treenaan putoamista: jalat edellä, joustoa polviin. Jos putoan pää edellä, suojaan pään ja ranteet. Molemmat nilkat ovat menneet sijoiltaan. Nuoralla pysyminen on psykologinen asia. Jos ei pysty rauhoittamaan mieltään ja hallitsemaan kehon osia, tasapaino alkaa horjua."

Mikä on pahin pelleilysi sirkuksessa?

"Espanjalaisen sirkuksen esityksessä ajoin polkupyörää, jossa on valtava eturengas ja pikkuruinen takarengas. Ajoin lavalta ulos, törmäsin tolppaan, kyydissäni ollut esiintyjä lensi kaaressa ja minä jäin jumiin verhoihin."

Mikä on kummallisin asento, johon taivut?

"Makaan nuoralla toinen jalka nuoran jatkeena, toinen taitettuna niskan taakse."

Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkus Tuike Kaapelitehtaalla ensi-illassa 3.11.

Uraputki

  • 1985 syntyy
  • 3 v Aloittaa pianonsoiton
  • 11 v Sorin Sirkukseen Tampereelle “Aloitin jonglöörina, Ajoin seitsemän vuotta yksipyöräistä ja siirryin sitten nuorallatanssiin.”
  • 19 v Sivarissa sirkuksessa
  • 20 v Sirkuuskouluun Châlons-en-Champagneen Ranskaan
  • 22 v Tapaa nykyisen kumppaninsa
  • 23 v Voittaa Saksassa kansainvälisillä Sol y Circo -sirkusfestivaaleilla pronssia nuorallatanssissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi