Tuomas Holopainen

Päivänsäde & menninkäinen

Haluan, että koko maailma tietää, mitä tunnen.
Haluan, että koko maailma tietää, mitä tunnen.

Nightwishin Tuomas Holopainen kertoo biiseissään kristuksen tuskasta ja raamatun sanomasta. kristillisen kasvatuksen saanut rokkari säveltää ja valitsee jäsenet bändiin fiilispohjalta. ja hänelle on erittäin tärkeää, mitä muut hänestä ajattelevat. Jaana Rinne herkistyy evoluutioteorian äärellä. Mutta uskovatko asiantuntijat Nightwishin toiseen tulemiseen?

Tiesitkö, että 1940-luvulla Hotelli Helkan tiloissa oli NNKY eli Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys?

Tuomas Holopainen tietää, mutta siitä huolimatta ylpeästi perisuomalainen, vuonna 2006 täysin remontoitu Helka on Tuomas Holopaisen toinen koti.

Helka näyttää olevan täynnä Alvar Aaltoa, Suomi-luukkia ja Tuomas Holopaista. Miksi? Rocktähdet vilahtelevat yleensä Hotelli Glon ja Kämpin ovista sisään.

"Minulle sopii maanläheinen meininki. Täällä mie aina olen. Helka on tosi viihtyisä, hyvällä paikalla ja mukavia ihmisiä tiskin takana."

Kuinka mones haastattelu tämä on tänään?

"Yhdeksäs tai kymmenes. Tällaista tämä on. Mie vaan teen mitä hän (Spine Farmin Tuula Salminen) sanoo. Ei tämä vielä mitään. Pariisissa tein yhtenä päivänä kaksikymmentäkahdeksan haastattelua... Jos ihmisiä kiinnostaa niin höpötellään."

Jokainen musiikintekijä haluaisi puhua pelkästään musiikista, mutta kun siitä on niin vaikea puhua. Nyt saat yrittää. Miksi oma lempikappaleesi Nightwish-biiseistä on juuri The Poet and The Pendulum?

"Se vaan sattuu olemaan lempibiisini. Siinä kappaleessa musiikin terapeuttinen voima tulee selkeästi esille. Siihen biisiin kulminoituu kaikki se paha olo, jota tunsin vuonna 2005. Mie olen erittäin elämää rakastava ihminen. Maailma on mielestäni äärimmäisen kaunis paikka. Mutta jos minulla on biisintekijänä mahdollisuus konkreettisesti tappaa itseni biisissä, ja vielä jakaa se tunne maailman kanssa, niin onhan se äärimmäisen terapeuttista."

Sielussasi mellastaa ikiteinin tunteet: mustaa ja valkoista, piruja ja enkeleitä?

"Kyllä. Koen maailman kauhean voimakkaasti. Huonolla tuulella ottaa päähän todella rankasti, iloisena rakastan ja syleilen koko maailmaa. Tuollaiseen tunteiden paloon liittyy niiden jakamisen tarve. Haluan, että koko maailma tietää, mitä tunnen. Hienoa, että minulla on mahdollisuus tehdä se, koska olen muuten, siis konkreettisesti, aika huono käsittelemään tunteita. Minun on vaikea sanoa ihmiselle päin naamaa, että rakastan sinnuu tai inhoan sinnuu. Suoraan sanominen aiheuttaa häpeän tunteen. Ensimmäisenä tulee mieleen, että teen biisin sisälläni olevasta tunteesta. Joskus tulee mieleen, että biiseissä esiintyy naiivi, tuntojaan purkava, kiukutteleva pikkupoika."

Teini-ikäisyys on viehättävä piirre.

"Bye Bye Beautiful on esimerkiksi juuri sellainen biisi. Ei ole mikään salaisuus, että se on Tarjalle tai Tarjasta tehty. Se on syvästä turhautumisesta syntynyt biisi. Fiilis on katkeransuloinen tyyliin, miksi tässä asiassa, jossa kukaan ei ole loppupeleissä viaton, piti käydä näin."

Ehkä siksi, että elämä vei Tarjan Buenos Airesiin ja jätti sinut lapsuutesi ja nuoruutesi Kiteelle, Pohjois-Karjalaan. Yleensä ihmiset haluavat mahdollisimman pian pois kotoa, mutta sinä asuit pitkään vanhempiesi kanssa. On kiehtovaa, että elämäsi tärkeimmät asiat ovat yhä Kiteellä.

"Sain oman talon juuri valmiiksi, ja aion asua Kiteellä loppuelämäni. Toisaalta minulla on samaan aikaan hirveä wanderlust päällä. Tykkään matkustella ja olla tohinoissa mukana. Laskin juuri, että olen tänä vuonna 50 päivää kotona. Kymmenen kuukautta tulee oltua Helsingissä, maailmalla, missä tahansa."

Olet unelmoinut Alaskasta. Pääsetkö nyt alkavalla kiertueella sinne keikalle?

"En vielä, valitettavasti. Mieluiten haluaisin mennä Alaskaan vaeltamaan. Paljon on nähty, mutta vielä enemmän näkemättä. Kiertue kestää vuoden 2009 elokuuhun. Rytmi on neljästä viiteen viikkoon rundilla, ja viikon tauko. Mutta eivät meidän touhut ole lähelläkään Metallican armeijaosastoa. Kotona pitää päästä käymään ennen kaikkea siksi, että kolmella bändin jäsenellä on perhettä ja lapsia. Sellaiset asiat ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin yksi rokkibändi. Loppujen lopuksi bändi on ystävyyttä ja kimpassa tekemistä."

Hellitte vanhan koulun ajatusta kavereiden kellaribändistä?

"Nimenomaan. Olemme onnistuneet aika hyvin seuraamaan omaa tietämme viimeisten kymmenen vuoden aikana."

Samana aikana on koottu lukemattomia "bändejä" televisionkatsojia varten. Mitä ajattelet sellaisesta?

"Laskelmointi on tunteen vastakohta. Me emme laskelmoi, vaan olemme lapsellisia. Olemme niin lapsellisia, ettemme ole koskaan käyttäneet tuottajaa tai stailistia. Tuollainen on ihan jees, mutta se ei ole meitä varten."

Sinusta piti tulla meribiologi.

"Olen ollut aina luontohullu. Tykkään vaeltaa metsässä ja kuulun kaiken maailman luontokerhoihin. Natiaisena kävin pöllöretkillä ja tykkäsin liikkua luonnossa. Sen lisäksi biologia oli lempiaineeni koulussa. Toisekseen minulla on aina ollut käsittämätön fiksaatio veteen, erityisesti valtameriin."

Millä tavoilla hoidat merifiksaatiotasi?

"Hakeutumalla meren ääreen. Valtameri on maailman kaunein asia. Siihen liittyvä ikiaikaisuus ja symboliikka vetoaa minnuun. Maailmassa on kaksi asiaa, joiden tuijottamiseen en koskaan kyllästy. Ne ovat meri ja nuotiotuli. Niissä on jotain selittämätöntä. Meressä on kotiintulon fiilis. Ihminen on kuitenkin lähtöisin merestä. Merta tuijottaessa viisi tuntia kuluu tuosta vaan."

Vaikka meren kanssa olisi kuinka paljon tekemisissä, pääsee raapaisemaan vain pintaa. Meri säilyttää salaisuutensa.

"Nimenomaan. Ihminen tietää paljon enemmän omasta aurinkokunnastaan kuin siitä, mitä on merenpohjassa. Se on kiehtovaa. Kymmenen kilometriä vettä on suuri seikkailu."

Olen itse friikahtanut aika pahasti isoihin purjelaivoihin. Syksyllä tekisi mieli ylittää Atlantti.

"Sen täytyy olla hienoa. Purjehtiminen on seuraava juttu, jota miun täytyy ehdottomasti kokeilla."

Sinusta ei tullut meribiologia, tuli muusikko. Olet soittanut pianoa, klarinettia ja saksofonia. Milloin soitit viimeksi klarinettia?

"Yksitoista vuotta sitten armeijassa, inttibändissä. Sen jälkeen en ole koskenut pilliin. Se unohtui."

Et tykkää keskustella Nightwishin lyriikoista etkä biisien nimistä, mutta minä tykkään. Haluaisin tietää, mitä uuden levyn nimi Dark Passion Play tarkoittaa. Se kuulostaa mustasukkaisuusflamencolta.

"Sen verran voin sanoa, että nimellä on kaksoismerkitys. Darkpassion Play tai Dark Passionplay. Passion tarkoittaa intohimoa, mutta myös kärsimysnäytelmää..."

No niin. Nyt pääsemme asiaan. Sanoituksissasi on raamatullisia kielikuvia, Kristuksen tuskia ja rukousnauhoja. Sellaiset eivät ole hevimusiikissa hirveän erikoisia. Erikoista sen sijaan on se, että sinulla on oikeasti kristillinen tausta. Ukkisi Martti Nortia oli Kiteen kirkkoherra 1950- ja 1960-luvuilla. Miten hän vaikutti sinuun?

"Monella tavalla. Olen elänyt äidin puolelta kristillisessä suvussa koko elämäni. Ukki oli pappi ja hänen isänsä oli pappi ja siitä eteenpäin kaikki olivat pappeja. Ketju katkesi, kun ukki sai seitsemän tyttöä. Naispappeutta ei ollut vielä silloin olemassa. Olen elänyt kristillisessä arvomaailmassa ja saanut hyvinkin luterilaisen kasvatuksen. Äärimmäisen hyväntahtoisen. En ole koskaan kokenut uskontoa vankilaksi. Mun mielestä uskonnot ovat mielenkiintoisia ja kiehtovia. Niistä oppii paljon."

Sinun Jumalasi on "pikkuisen pullukka, huumorintajuinen ja suvaitsevainen". Pullukka Jumala kuulostaa tyypiltä, joka nauttii elämän antimista?

"Juu. Miun Jumalani on juuri sellainen. Se vetää kännit silloin tällöin ja polttelee piippua. Se on suvaitsevainen. Kyllä se näpäyttää siinä vaiheessa, kun on syytä, mutta ei ole missään nimessä ahdasmielinen."

Kannatat evoluutioteoriaa. Onko Jumalasi siis joku voima, "pullukka"voima?

"Evoluutiousko ja Darwin ovat mielestäni täysin oikeassa, mutta laittoiko joku kaiken alulle tuolla jossain. Se on eri juttu." Niin pitkälle emme ole vielä päässeet katsomaan.

"Emme tosiaan ole. Kannattaa pitää mieli avoinna. Ahdasmielisyys ja oman totuuden tuputtaminen on yksi maailman suurista syövistä. Ihmiset syyttävät maailman ongelmista uskontoja. Ei uskonnoissa ja niiden opinkappaleissa ja kirjoissa ole mitään vikaa. Ne ovat täynnä hienoja elämänohjeita Raamatusta Koraaniin ja buddhalaisuuteen. Ihmiset ovat aiheuttaneet sodat. Eivät uskonnot, vaan ihmisten ahdasmieliset tulkinnat pyhistä teksteistä."

On paljon asioita, joihin kannattaa uskoa. Olet sanonut, että pelkäät menettäväsi uskon viattomuuteen. Että maailma tekee sinusta kyynisen. Valaise vähän.

"Julkisuus on konkreettinen esimerkki. Olisi mukava puhua tässäkin sydämeni tyhjäksi ja mitä sylki suuhun tuo, mutta jos sanon yhdenkin harkitsemattoman sanan, se on heti lööpeissä tyyliin: seksi on yliarvostettua."

Sehän on. Juuri tuon lauseen kirjoitin jonkun tuntemattoman avioliittokirjaan.

"Mie tarkoitin, että seksi on ylimainostettua. Tuon takia on koko ajan pieni blokki päällä. En uskalla sanoa ihan kaikkea, en olla täysin oma itseni. En halua pahoittaa isän ja äidin mieltä. Älä välitä yhtään, mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat, jotkut sanovat. Tottakai välitän. Sillä ON väliä, mitä muut ihmiset minusta ajattelevat."

Aika hyvin olet pitänyt itsesi pois tyhmistä lööpeistä.

"No en ole ratista kärähtänyt enkä alaikäisiin sekaantunut... "

Ja vaikka veljeilet Jouni Hynysen kaltaisen äijän kanssa, olet säästynyt äijä-leimalta. Oletko sinä äijä?

"Ensin pitää määritellä mikä on äijä. En mie ole sellainen, en mie tee oikeata työtä. Taiteilija on kauhea sana. Elä käytä sellaista. Muusikko on parempi. Taiteilija on sellainen, joka on baskeri vinossa matkalla juomaan punaviiniä. Miulla on taiteilijasta hyvin stereotyyppinen kuva."

Jos olisit äijä, pikkutytöt eivät fanittaisi sua.

"Mie olen oikeasti aika pehmeä... Meidän fanit ovat seitsemästä seitsemänkymppisiin. Ja meidän musiikillinen skaala on laaja: hirveistä mätöistä hempeisiin balladeihin."

Olen kirjoittanut tänne lauseita. Nightwish on raskas ja melankolinen kuin nuoruus. Nuoruus on suurta todellisuuspakoa, ja sinä olet suuri eskapisti. Nightwish lienee osa todellisuuspakoa?

"No on. Ennen kaikkea sitä. Nightwish on puolustusmekanismini maailmaa vastaan. Se on pora, joka poraa päähän reiän, jotta demonit pääsevät ulos sieltä."

Sinua voisi leikkisästi kutsua Nightwish-uskonnon kirkkoherraksi. Seurakunta tutkii parhaillaan uusinta opinkappaletta. Sitä tutkimalla pääsee osalliseksi pyhyydestä, jonka kautta löytää elämään merkitystä.

"Voi miten hienosti sanottu! Saanko mie siteerata tuota? Nightwish- uskonnon kirkkoherra... Ukki hymyilee haudassansa..."

Uskontokin on eskapismia. Et harrasta small talkia. Juuri siksi on pakko sanoa, että kirkkoherran saarna on sujunut tänään mallikkaasti. Puhutaan lopuksi Anette Olzonista. Anette katsoo Frendejä ja Täydellisiä naisia. Oletko seurannut kumpaakaan?

"Yhden jakson Frendejä... Mutta meillä on paljon muita yhteisiä asioita. Tärkeintä on se, että Anette on mahtava ihminen. Melkein yhtä tärkeätä oli se, että hän osaa laulaa. Olemme molemmat niin tunneihmisiä kuin olla ja voi. Itku ja nauru ovat Anettella herkässä. Se on hyvä piirre. Lisäksi hän on positiivisessa mielessä maailman tavallisin ihminen. Hänessä ei ole mitään feikkiä eikä ylidramaattisuutta, vaan hän on kuin kuka tahansa muukin meistä. Minä olen varautunut, mutta Anette on välitön. Hänellä on small talk hallussa. Anette pälättää kuin papupata. Olemme tunteneet vasta kuusi kuukautta, joten yllätyksiä on varmasti tulossa."

Oletteko katsoneet jo yhdessä Suomi"Ruotsi-lätkäottelua?

"Emme. Se on vielä kokematta. Yllättävän hyvin suomalaiset ottivat ruotsalaisuuden vastaan. Ruotsi- inho alkaa onneksi olla menneen talven lumia."

Tentissä neljä viisasta miestä
Myykö Nightwishin uusi levy paremmin kuin edellinen?

Himin MANAGERI Seppo Vesterinen

EOS "En halua veikata levynmyyntiä tutustumatta paremmin asiaan, mutta Nightwishin tapauksessa bändi ja biisintekijät ovat tärkeämpiä kuin laulaja."

Tavastian Juhani Merimaa

KYLLÄ "Uusi laulaja ei ole ollut faneille niin kova paikka kuin aluksi pelättiin. Saattaa olla, että laulajavaihdoksella saatu julkisuus lisää myös levyn kiinnostavuutta."

Metalliliiton Matti Riekki

KYLLÄ "Uusi laulaja on otettu suhteellisen hyvin vastaan ainakin Suomessa. Bändi on tekemässä vasta nyt suurempaa kansainvälistä läpimurtoa, joten laulajan vaihtuminen ei ole niin suuressa roolissa kuin hyvät biisit."

Spinefarmin Riku Pääkkönen

KYLLÄ "Nightwish on enemmän bändi kuin kasa yksilöitä. Ulkomailla uusi levy tulee myymään reilusti aiempia paremmin. Suomessa yhtye on profi loitunut Tarja Turuseen, joten laulajanvaihdos vaikuttaa negatiivisesti kotimaan levymyyntiin."

File Holopainen

  • Syntynyt 26.12.1976
  • Pituus 185 cm
  • Paino 72 kg
  • Tuoksu Terva
  • Juoma Kahvi
  • Auto Toyota
  • Siviilisääty Naimaton

Kumpi parempi? Nightwish Tarjan kanssa vai ilman? Ota kantaa: www.city.fi/359

16 kommenttia

Pirjosi

20.9.2007 16:40

Rehellisesti sanottuna: ensimmäinen NW-juttu, jonka luin Tarjan lähdön jälkeen. Aika entinen ei palaa, tällä kokoonpanolla on auringonlasku edessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mp9

20.9.2007 23:43

Edelliselle kommentoijalle: höpö höpö. Tekivät oikean päätöksen. Tarja Turusen
ääni ei ainakaan väkinäisyydellään minua miellyttänyt.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jormanen

21.9.2007 15:57

Pirjoni, Olet tainnut olla mediapaastolla. Mutta ei ollut varmaan viimeinen Holopaisen haastattelu, jonka luet. Nightwish 'pysyy ja paranoo'...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

samiand71

23.9.2007 20:55

Tuomas ei ole mikään tyypillinen egoboostaaja, vaan miehellä on mielikuvitusta ja näkemystä. Parempi ja aidompi kuin 99% nykyajan pintaliitomiehistä, jotka kuvittelevat olevansa "jotain". Sama pätee kyllä naisiinkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvä

23.9.2007 22:03

Pitkästä aikaa myös Jaana Rinteeltä erittäin hyvä haastattelu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

akasha_83

29.9.2007 21:06

On tämä mies vaan sellanen velmu että toista ei löyty =) Loistava musantekijä, uusi levy upeus <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Turunen haistakoon home...

1.10.2007 19:46

Dark Passion Play ja uusi vokalisti Anette jyrää...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Janne

13.12.2007 22:50

On se jotenkin vain aivan käsittämättömän upeaa todistaa ihmisten nerokkuutta. Toki se on tämän alan ammattilaisten ominaisuus, mutta ei voi muuta kuin hattua nostaa uudelle levylle. Se on pyörinyt soittimessa pitkään, ja vastasuudessakin tulee pyörimään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

opaali53

16.12.2007 21:37

Jukra, että tykkään, kun miehellä on perusolemus kunnossa. Tuomas olet aito ja oikea ihminen. Ikävä kyllä heitä on harvassa. Huom. Vanhemmatkin naiset fanittaa!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mªyroo

19.12.2007 19:39

on se ihana :)<3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Betty Beauty

30.12.2007 10:51

Näin Nightwishin Levillä Joulukuussa ja täytyy sanoa viimeistään nyt olen vakuuttunut. Anettea kohtaan oli pienoista epäluuloa mutta eipä ole enää.
Fiilis oli ihan sanoinkuvaamattoman hieno ja päälle jäi kyllä sellainen kutina että pitääpä päästä katsomaan pian uudelleen.

Hienointa jutussa oli vielä se että keikan jälkeen Tuomas tuli faniensa joukkoon kuin kuka tahansa "Matti Meikäläinen". Tanssiittiin ringissä ja sen jälkeen vielä pääsin juttelemaankin mm.Juliuksen ja Tuomaksen kanssa.
Huomenna on keikka jäähallilla ja sain mieheni kanssa liput hankituksi vasta eilen huutonetin kautta ja vieläpä normaaliin hintaan!

Tuomas on harvinaislaatuinen ihminen. Ei voisi uskoa että kellään nykyrokkarilla on niin puhtaat ja terveet ajatukset elämästä.Se on todella kiehtovaa....Toivon heille kaikille erittäin paljon jaksamista ja onnea vuodelle 2008! Vuodesta tulee varmasti parempi kuin edellinen..

Terveisin Satu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vi-vi-an

2.1.2008 15:37

Anette on parempi kuin Tarja! Koska esimerkiksi hänen äänensä ei jaa niin paljon mielipiteitä kuin Tarjan aikoinaan.
Ps. Eikös Tuomas ole syntynytkään 25.12??????????

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sukulaismies

9.1.2008 20:05

Tumpin kun pulloon saisi, mutta sieltä ei hänestä olisi iloa kuin mulle - ei niin voi tehdä. Ja ruotsalainen perheenäiti senkun paranee. Itselläni oli iloa seurata niin New Yorkin kuin Jäähallin keikkaa - aivan mahtavaa. Lavalla oli bändi jossa kaikki jäsenet viihtyvät.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nght

2.1.2010 21:12

tuomas holopainen on todella seksikäs mies,haluaisin hänet livenä joskus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

naiset_ovat_naurettavia

19.7.2010 20:11

Mistäs se johtuu että naiset ovat jakamassa pesää vain sen perusteella että soittaa rämpyttää jotain instrumenttia? Höhö...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Shoemaker

19.6.2020 10:21

Todella mielenkiintoinen haastattelu. Itselläni on myös tuo meri sellainen, että mieli tekee päästä sen äärelle aina aika ajoin. Nyt on vuosi 2020 ja Nightwish sen kun porskuttaa menemään. Näin "tulevaisuudesta" käsin luettuna tämä Tuomaksen kommentti laulajasta hiukan värisyttää: "Olemme tunteneet vasta kuusi kuukautta, joten yllätyksiä on varmasti tulossa."

Mutta nyt soi "Human Nature"...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi