Tuurilla tarjoilee tuoreen näkökulman Euroopan matkailuun

Mikko Hentunen ja Otso Alanko pyöräyttivät viime kesän matkastaan kuusiosaisen matkasarjan.

Otso Alanko (kuvassa) ja Mikko Hentunen aloittivat Euroopan kierroksensa Roskildesta.
Otso Alanko (kuvassa) ja Mikko Hentunen aloittivat Euroopan kierroksensa Roskildesta.

Kun läheiset kaverit lähtevät yhteiselle reissulle ympäri Eurooppaa, voi olla varma, että matkan varrelle mahtuu paitsi riemunkiljahduksia myös hampaiden kiristystä. Näin kävi myös viime kesänä, kun Mikko Hentunen ja Otso Alanko ampaisivat liikkeelle, tarkoituksenaan dokumentoida reissusta ytimekkäitä matkapätkiä.

"Se ainakin opittiin, ettei lomalla kannattaisi tehdä töitä. Innostuimme dokumentin kuvaamisesta, homma lähti lapasesta ja lomailu jäi taka-alalle. Se on kuin positiivinen parisuhde, jossa välillä turhaudutaan, sit pyydetään anteeksi ja sit taas mennään", Alanko kertoo reissusta.

Kavereiden matkasta syntyi Tuurilla - On the Tour -minimatkadokkareiden sarja, jossa Mikko ja Otso edustavat Roskilden festareilla, Tour de France -pyöräkisoissa, Itävallan alpeilla, Slovenian Ljubljanassa, Puolan Auschwitzissä sekä Wroclawissa ja Viron Saarenmaalla. Jokaisesta kohteesta syntyi episodi, jonka kautta on tarkoitus jakaa freesiä näkökulmaa Euroopan matkailuun.

"6 500 kilometriä on aika pitkä aika ajella kuukaudessa. Enää en lähtisi omakustannelomalle töihin, mutta reissuja tulee varmasti tehtyä. Hienoa, että tämä on dokumentoitu", Alanko pohtii.

Molemmat matkaajista ovat videoalan ammattilaisia ja ajatuksena oli tehdä visuaalisesti tehokas ja ytimekäs paketti. Otso tekee päiväduuniaan revontuli-videolla maailmanmaineeseen ponnistaneessa, rovaniemeläisessä Flatlight Filmsissä ja Mikko häärii freelancekuvaajana ja -leikkaajana Helsingissä.

"Siitä tuli visuaalisesti aika näyttävä pläjäys", Otso sanoo tyytyväisenä hommaan, jonka on tarkoitus toimia myös työnäytteenä kavereiden osaamisesta.

"Aluksi oli tarkoitus tehdä demoa, jota voitaisiin tarjota tv-kanaville, mutta demosta tuli niin hyvä, että ajateltiin laittaa se julkiseksi."


Tuurilla-matkaa voi seurata jatkossa Cityn blogista, jossa tätä kirjoittaessa on nähtävissä matkan ensimmäisestä etapista, Roskildesta tehty pätkä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi