Vaihtaisitko vappusiman nokkosmahlaan?

Helsinki Wildfoods loihtii takapihan unohdetuista antimista uusia tuotteita.

Kuva: Annett Seidler / Fotolia

Helsinki Wildfoods tarjoaa trenditietoiselle vappukansalle patentoidun juoman: suomalaista, lähellä kasvanutta, alkuperäistä, gluteenitonta gourmeta, joka lasketaan superfoodiksi. Sitä kaikkea on nokkosmahla, joka toimii vapun juomana, mutta toisin kuin hetken huumaa tarjoava oluttölkki tai skumppalasi, tästä saa myös nesteytystä ja ravintoa makunautinnon oheen.

Helsinki Wildfoods tuo Suomen vehreän kaupunkiympäristön antimia kaupunkilaisten nautittavaksi. Jääteemäisen vappujuoman nokkosmahlan lisäksi Helsinki Wildfoods ehdottaa vapun piknikherkuiksi muun muassa nokkospestoa voikukkakräkkereillä, nokkoslakuja sekä marja-aronialla ja koivusokerilla täytettyjä korvapuusteja.

”Suomesta löytyy huikeasti maukkaita alkuperäisiä perinneraaka-aineita, joiden varaan meidän tulisi ruokakultuuriamme rakentaa. Meidän tulisi ylpeydestä pakahtuen tuoda esille puhtaita marjojamme, kotimaisia yrttejä, spelttiä ja koivunmahlaa, ja saada ne kunniapaikoille kevään ja kesän juhliin”, Helsinki Wildfoodsin toimitusjohtaja Annika Hannus kertoo.

Koivunmahlajuomat sopivat mukaan napattaviksi janon sammuttajiksi, alkoholittomiksi saunajuomiksi ja kesäisten piknikhetkien virkistäjiksi. Koivunmahla on lähes sataprosenttisesti puiden juurillaan maasta ottamaa vettä. Se sisältää puun varastoimia ravintoaineita, joita koivu tarvitsee alkukeväästä lehtien kasvun käynnistämiseen. Koivunmahla on luontainen nesteenpoistaja, eli se voi nopeuttaa munuaisten ja maksan toimintaa, ja auttaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Mahlassa on pieniä määriä hivenaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, magnesiumia ja mangaania.

Nokkosyrttituotteet sopivat erinomaisesti salaattien, paistoksien, keittojen, pastojen, pikkusuolaisten ja munakkaiden maustamiseen sekä leivän kera nautittaviksi. Nokkonen sisältää merkittäviä määriä rautaa, kalsiumia, mangesiumia, fosforia, kaliumia, C-, E- ja A-vitamiinia. Nokkosen sanotaan lisäävän virtsaneritystä ja nopeuttavan kuona-aineiden ja myrkkyjen poistumista elimistöstä.

Mesiangervo puolestaan sisältää salisyylihappoa, eli aspiriinia, joka tunnetusti lievittää särkytiloja. Voikukasta voi hauduttaa aineenvaihduntaa ja maksaa hellivää detox-teetä. Veteen sekoitettuna nokkosyrttisuola sopii suoritustenjälkeisen suolatasapainon palauttajaksi niin juhlijoille kuin urheilijoillekin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi