Valtteri Airaksinen

Glamrock-oululainen.

Valtteri Airaksisen bändin keikoilla tullaan näkemään cheerleadereita.
Valtteri Airaksisen bändin keikoilla tullaan näkemään cheerleadereita.

Muusikko Valtteri Airaksisen bändi Groupie High School avasi MySpace-sivustonsa vasta ensimmäisen keikkansa jälkeen. Mitäpä sitä turhia mainostamaan etukäteen.

Haluatte erottua oululaisesta musiikista. Mitä on oululainen musiikki?

"Perus-Oulu-paskaa eli alkaa itkettää, kun kuuntelee sitä. Haluamme soittaa bilerokkia, josta tulee hyvälle mielelle. Oulussa voi tosin olla vaikea saada sille kuuntelijoita."

Mainitse jokin biisinne, josta tulee hyvälle mielelle.

"Hanging with the Boys kertoo poikien ryyppyillasta. New York Broke My Heart on duuribiisi, vaikka sanat ovat surulliset. Kappale kertoo pahasta naisesta, joka rikkoo miehen sydämen."

Edellisen bändisi nimi oli Knockout Cocktail. Eikö sinua suomen kielen opiskelijana yhtään häiritse, että bändiesi nimet kuulostavat suomeksi tyhmiltä?

"Ei häiritse. Voisin kirjoittaa sanoituksia myös suomeksi, mutta silloin olisin liian kriittinen. Nimi Groupie High School on peräisin Knockout Cocktailin biisistä, jota ei koskaan ehditty julkaista. Se kertoo, että vaikka teemme musiikkia vakavasti, emme ota itseämme liian vakavasti. Sitä paitsi Groupie High School kuulostaa tytöille kivemmalta kuin joku Asylum Brain."

Kerro meikkivinkki.

"Pitää näyttää khuulilta, mutta silti mieheltä. Meikkiä ei saa siis vetää naamalle helvetin paljon. Glam-tyyliin kuuluu kajaali ja kohtalaisen kevyt, kimalteinen luomiväri, silaus huulikiiltoa ja poskipunaa. Tärkeintä on erottua raskaamman musiikin edustajista väreillä. Mies voi todellakin meikata ihan hyvällä omallatunnolla. Katselen mieluummin bändejä, joka on panostanut ulkonäköön, eivätkä soittajat näytä suoraan lähiöbaarista revityiltä."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi