Vantaan maine katutaidekaupunkina paranee entisestään 12 uuden katutaideteoksen myötä

“Seinähulluus” leviää Myyrmäestä muihin lähiöihin.

Vantaalaisilla on käynyt tuuri. Siinä lause, mitä pääsee sanomaan liian harvoin, mutta pitää paikkansa, kun puhutaan katutaiteesta. Mielikuvien tasolla vantaalaisuuden valttikortit ovat melko vähissä, joten on hienoa, että katutaiteeseen uskalletaan satsata. Karkeasti sanottuna Helsingissä tuijotetaan tarkemmin, mihin seinään mitäkin pääsee tekemään, kun Vantaalla kaupunki antaa paikkojen täyttyä väristä.

Vantaan suuri katutaidehanke käynnistyy ensi viikolla. Sen myötä kaupunkiin tulee yhteensä 12 katutaideteosta

Vantaalla puhutaan “seinähulluudesta”, joka on lähtenyt leviämään Myyrmäestä muihin lähiöihin. Myyrmäen aseman erinomainen esimerkki kusenhajuisen asemarakennuksen muuttamisesta pitkälti katutaiteen avulla viihtyisäksi läpikulkupaikaksi on näyttänyt esimerkkiä, jota halutaan toistaa ainakin Länsimäessä, Koivukylässä ja Hakunilassa. 

Vantaan Sanomat on seurannut vantaalaisen katutaiteen kehitystä lähietäisyydeltä. Lehdessä kerrotaan muun muassa, miten kaupunkiin houkutellaan turisteja matkabloggaajien avulla.

Vantaa on ainoana kaupunkina Suomessa laatinut turvaohjeet katutaiteen parissa työskenteleville. Tekijöille ja luvanmyöntäjälle suunnatussa ohjeellisessa materiaalissa käydään läpi luvanhakijan ja kaupungin vastuut sekä maalaamisen riskit, varusteet ja turvallisuusohjeet.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi