Vönerin tekijöiltä uusi vegaaninen kanankorvike not kot kot

Siva Parlar kertoo kanakebabin korvikkeen olevan luonteva seuraava askel.

Kuva: Vöner

Vöner eli vegaaninen döner on ollut menestystarina suomalaisten kasvissyöjien joukossa. Kruunuhaan PizzaExpressin keittiössä tehdyn kehitystyön tuloksena syntynyt vöner on levinnyt ravintoloihin ja kauppoihin ympäri Suomea.

Nyt vönerin isä Siva Parlar on taas uuden ja jännän äärellä esittelemässä uutuustuotetta vegekansalle. Tällä kertaa vuorossa on kanankorvike.

“Me vönerissä keskitytään tekemään kasviproteiineja ja vegaanisia kanankorvikkeita ei hirveästi ole markkinoilla. Meidän vöner original mielletään usein kebabin korvikkeeksi ja jos katsoo kebab-ravintoloita, niin niissä kaikissa on aika usein myös kanakebab vaihtoehtona. Näin me koettiin että not kot kot on luontevasti seuraava kasviproteiini, joka me halutaan julkaista”, Parlar kertoo Citylle.

Alkuperäisen vönerin kehittäminen oli pitkä prosessissa, joka sisälsi paljon pohjatyötä.

“Kehitystyö oli nytten helpompaa kun meillä oli jo pohjana original tuote. Not kot kotissa on käytetty samaa tuotepohjaa mutta uusilla mausteilla jolla saadaan tuote vaaleammaksi ja myös maistumaan hiukan kanalta.”

Parlar ja kumppanit ovat saaneet ihastella vönerin nousua tyhjästä erittäin suosituksi ja puhutuksi tuotteeksi lyhyessä ajassa. Siksi uuteen julkaisuun osataan suhtautua hieman toisella tavalla.

“Aina nämä uusien tuotteiden julkaisut jännittää. Toki tämä jännitys on ihan erilaista mitä se oli originalin julkaisuun vertailessa. Ehkä nyt osataan jännittää kokemuksen myötä vähän eri tavalla kuin ennen.”

Vöner originalin ja not kot kotin lisäksi vönerin tuotevalikoimaan kuuluu vegaaniset kastikkeet.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi