12 basistia samalla lavalla

The Irrationals kunnioittaa niitä, joista yleensä kerrotaan vitsejä.

The Irrationals on erikoismiehistä koostuva joukkio.
The Irrationals on erikoismiehistä koostuva joukkio.

The Irrationalsin livekeikka Tavastian lavalla oli todellinen kunnioitus basisteja kohtaan. "My Baby" -biisin aikana lavalla kapusi peräti 12 basistia.

Basso on usein ylenkatsotuin soitin bändissä. Sen voi ajatella olevan myös tärkein, sillä se tarjoaa rytmisen pohjan lisäksi melodisen kulun. Amatööri ei välttämättä edes kuule bassoa. Silti se on läsnä lähes kaikissa biiseissä, tarjoten vankan perustan, joka kuljettaa kappaletta eteenpäin.

Tyko Haapalan ja Totte Rautiaisen hiphop-duosta kokonaiseksi bändiksi kasvanut The Irrationals ei ylenkatso bassolinjaa. Päinvastoin. "My Babyn" musiikkivideolla vierailee 30 tunnettua suomalaista basistia, Tavastian levynjulkkareissa lavalle nousi heistä 12.

The Irrationalsin kerrotaan olevan monissa liemissä marinoituneista erikoismiehistä koostuva joukko. Musiikkityyli on hiphopilla maustettua rytmimusaa, kebabrockista rautalangan ja foxtrotin kautta autotalliräimeeseen. Erikoinen kattaus on saanut kriitikoilta ylistystä ja syyskuussa julkaistu levy nousi Suomen albumilistalla sijalle 14.

Molemmista videoista on vastuussa Pablo Films, jonka musiikkituottajana toimii The Irrationalsin Totte Rautiainen.


The Irrationals 20.10. Ilveksessä Tampereella, 22.10. Leipätehtaalla Vaasassa, 28.10. Freetimessa Jyväskylässä, 24.11. Kokomo Tikibar & Roomissa ja 25.11, Montussa Porissa.

1 kommentti

fdgrfg

12.10.2011 20:39

Huhhuh! Hyvä meininki!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi