Autolla Nepaliin -leffan ennakkolipputulot auttavat 2000 lasta terveystarkastukseen

Kutsuvierasnäytös sai katsojansa valuttelemaan mahlaa.

Harva leffa saa niin mahtipontista hehkutusta, mitä tänään perjantaina ensi-iltansa saavasta Autolla Nepaliin -leffasta kuultiin kutsuvierasnäytöksen jälkeen. Kommentit valuttelevat vaikuttuneisuuden mahlaa siinä määrin, että vähemmästäkin alkaa kiinnostamaan.

Autolla Nepaliin – Unelmien elokuva on ensimmäinen teatterilevitykseen päässyt joukkorahoitettu elokuva. Markkinointiin on saatu messiin iso kasa

Mies ja unelma -leffan mies on Juho Leppänen ja hänen unelmansa siis matkata pakulla Nepaliin tekemään hyväntekeväisyyttä. Matkan aikana tarina saavutti some- ja medianäkyvyyden ansiosta noin kahden miljoonan ihmisen tietoisuuden. Varsinkin Nepalissa projekti sai aikaan suurta medianäkyvyyttä. Samalla suureni projektin vaikutusala – yhtäkkiä projekti ei auttanutkaan ainoastaan turvakodin naisia, vaan myös satoja kastittomia koululaisia ja kokonaisia kyliä Nepalissa. Tämän myötä syntyi myös ajatus elokuvasta, joka kertoisi projektista ja rohkaisisi muitakin tarttumaan toimeen.

Toimeen tarttuminen on helppoa, sillä elokuvantekijät lahjoittavat kaikki lipputuottonsa lyhentämättöminä Nepaliin. Katsojan ei tarvitse kuin ostaa lippu leffaan. Projektin Facebook-sivulla hehkutetaan, kuinka ennakkolipputulot ovat auttaneet jo 2000 lasta terveystarkastukseen.

20 000 kilometrin matka vanhalla postipakulla ei sujunut kuitenkaan ongelmitta. Jännityskerrointa lisäsivät matkan aikana kohdatut vastoinkäymiset, kuten oikeuden tuomiolla uhkaavat miliisit, etenemisen estävät terroristi-iskut, moottoritiekolari sekä sairaskohtaukset. City kirjoitti kaverusten matkasta syksyllä 2012.

Joulukuussa 2013 kolmen viikon joukkorahoituskampanjalla 33 000 € kerännyt elokuva on ”charity adventure”: hyväntekeväisyyselokuva, joka kertoo unelmien toteuttamisesta ja seikkailusta. Monet suomalaiset yhteiskunnallisesti valveutuneet mediapersoonat ovat ottaneet asian omakseen ja olleet mukana tukemassa projektia – elokuvassa esiintyvät muun muassa Arman Alizad, Riku Rantala, Mika Poutala, Saku Tuominen ja Musta Barbaari.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi