Autolla on pitkä matka Nepaliin

Kaverukset hyppäsivät 20 000 kilometrin reissulle hyvän asian puolesta.

Loputon ajomatka tarjoaa parhaimmillaan henkeäsalpaavia maisemia.
Loputon ajomatka tarjoaa parhaimmillaan henkeäsalpaavia maisemia.

Kolmen nuoren miehen porukka päätti lähteä autolla ostamaan nepalilaisesta naisten turvakodista 5 000 korua, jotka heidän on tarkoitus myydä Suomessa ajettuaan samaa reittiä takaisin Venäjän, Kazakstanin, Kiinan, Pakistanin ja Intian lävitse. Koruja ei ilmeisesti pysty tilaamaan verkkokaupasta kotiovelle.

Mukana matkassa ovat idean kehitellyt tamperelainen valokuvaaja Juho Leppänen, Rico Pircklén sekä Mikael Hautala. Hautala jää reissun päälle ja paluumatkalle kyytiin hyppää Misa Jokisalo.

Koruostajien reissu etenee tasaisen varmasti ja noin viikon reissun jälkeen he ovat ehtineet syvälle Venäjälle.

"Olemme menossa Ural-vuoristossa, huomenna Kazakstaniin. Suurimmat haasteet ovat teiden kunto, auton kestävyys ja paperisota rajoilla. Nautimme matkan teosta, vaikka jotkut ajopäivät ovat tosi pitkiä", kuskit kertovat Citylle tien päältä.

"Suomessa vastaavat ajomatkat olisivat tylsiä, mutta täällä maisemat vaihtuvat ja ympärillä liikenteessä sattuu ja tapahtuu. Muuta viihdytystä emme oikein tarvitse. Paljon aikaa menee kuvatessa ja editoidessa."

Iso osa matkalaisten ajasta menee kuvaamiseen ja editoimiseen.
Iso osa matkalaisten ajasta menee kuvaamiseen ja editoimiseen.
Määränpäänä on Nepal, jossa Juho Leppänen on vieraillut kameransa kanssa jo aiemminkin.
Määränpäänä on Nepal, jossa Juho Leppänen on vieraillut kameransa kanssa jo aiemminkin.

Reissun tarkoituksena on tehdä hyvää. Jättimäinen korutilaus on jo mahdollistanut uusien naisten pääsemisen turvakodin huostaan. Suomessa myydyistä koruista saadut tuotot lähetetään täysimääräisenä takaisin Nepaliin kehitysapujärjestö Fidan kautta. Suomessa koruja on tarkoitus poistaa Store of Hope -verkkokaupan kautta.

Reissun etenemistä voi seurata projektin blogista, jota päivitetään aktiivisesti. Myös Facebook-ryhmä kerää jatkuvasti lisää seuraajia. Moskovaan päätyneen etapin kohdalla kerrotaan muun muassa seuraavaa:

Kuskien kunto: Nöyrä ja kerrasta oppiva

Muistilista: Oppitunteja ajamisesta jäi koko loppureissulle

Porukka on ehtinyt kohtaamaan jo virkavallankin. Pitkäksi mennyt ohitus päätyi poliisien videokameralle ja oli lähellä, ettei Leppänen menettänyt korttiaan. Tilanteesta selvittiin, kun langan päähän saatiin venäjää osaava kertomaan reissun tarkoitus. Matkalaiset oppivat, että mukana olisi hyvä olla vähintään Google Translator -tasoinen käännös matkan tarkoituksesta.

Haasteita varmasti riittää jatkossakin. 5 000 korun roudaaminen takaisin päin voi tuoda matkaan omat mutkansa. Toivottavasti kaikki sujuu suunnitelman mukaan ja turvakotilaiset saavat tempauksesta kaiken hyödyn irti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi