Brasilia tekee seksivalistusta Tinderissä

Brasilian terveysministeriö loi kasan turvaseksiä mainostavia profiileja deittisovellus Tinderiin.

Kuva: Photographee.eu / Fotolia

Brasiliassa ajatellaan, että 2000-luvulla syntyneet ovat ehkä diginatiiveja, mutta kondomia he eivät osaa käyttää.

HIV-tapaukset ovat Brasiliassa isääntyneet huimasti viime aikoina - erityisesti 15-24-vuotiaiden keskuudessa. Terveysministeriö on huolissaan siitä, ettei uusi, seksuaalisuuden aktiivisuuden aloittava sukupolvi ole elänyt maailmassa, jossa ihmiset kuolevat HIV-tartunnan seurauksena. Siinä, missä AIDS on järkyttänyt ja pelottanut 80- ja 90-lukujen nuoria kylvämällä kuolemaa, on tauti 2000-luvun nuorten silmissä hallittavissa oleva lääkittävä tauti, johon ei kuole. Pelko ei sinänsä ole hyvä juttu, mutta jos sen puute lisää suojaamattoman seksin harrastamista ja tartuntojen määrää, on jotakin tehtävä.

Brasilian terveysministeriö on keksinyt paitsi jakaa 70 miljoonaa ilmaista kondomia perjantaina alkavissa karnevaalitapahtumissa, myös luoda Tinder- ja Hornet -deittisovelluksiin feikkiprofiileja, jotka kannustavat nuoria suojaamaan itsensä sukupuoliyhteydessä. Profiili houkuttelee deittailijoita seksuaaliseen kanssakäymiseen, mutta kun sen kanssa pääsee juttusille, kuumien treffien sopimisen sijaan se muistuttaa turvaseksin tärkeydestä.

Kondomi- ja Tinder-toimenpiteiden lisäksi brasilialaisessa televisiossa näytetään lukuisia mainoksia, joissa kansalaisia kannustetaan käymään HIV-testeissä.

Lähde: The State

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi