Hiphopin maantiede

Olarista Myllypuroon.

DJPP keräsi uudelle levylleen räppäreitä idästä länteen. Lähtien vasemmalta: Raimo, Asa, Stigg Dogg, DJPP, Notkea Rotta, Shaka, Jontti ja Petos.
DJPP keräsi uudelle levylleen räppäreitä idästä länteen. Lähtien vasemmalta: Raimo, Asa, Stigg Dogg, DJPP, Notkea Rotta, Shaka, Jontti ja Petos.

Pääkaupunkseudun rap-posset ovat jakautuneet Olarista Myllypuroon. Erottaako heitä mikään muu kuin 30 kilometriä?

Virallisen historian mukaan hiphop-kulttuuri syntyi New Yorkin lähiöissä vasta 1970-luvulla, vaikka Simo Salminen “räppäsi” Rotestilaulussa jo vuonna 1966.

Salmisen meriiteistä huolimatta ensimmäisenä hiphop-levytyksenä pidetään The Sugarhill Gangin vuonna 1979 ilmestynyttä singleä Rapper’s Delight. Tai ainakin se oli ensimmäinen kaupallisesti menestynyt rap-kappale ja nousi USA:n poplistalla sijalle 36.

Suomeen räppi rantautui 90-luvun alussa vitsinä, kun Raptori, MC Nikke T ja muut huumoriräppärit nousivat suuren yleisön tietouteen ja Essojen tiskeille. Ja vitsi toimi, ainakin hetken. Esimerkiksi Raptorin debyyttilevy Moe myi huikeat 80 000 kappaletta.

Tämän jälkeen kotimainen hiphop vajosi pelkäksi underground-ilmiöksi lähes kymmeneksi vuodeksi, kunnes Fintelligensin ensimmäinen levy Renesanssi nousi myyntilistojen kärkeen vuonna 2000.

Nykyään pääkaupunkiseudun räp-skene on enemmän kuin värikästä. On niin Olari-possea, gospel-räppiä ja Itä-Helsinki-skeneä kuin teatraalista räp-show’ta, MTV:stä tuttua kaupallista bling bling -meininkiä ja jopa yhteiskuntapoliittista räppiä.

“Kaikki tekevät omaa juttuaan ilman lapsellista kyräilyä”, toteaa Lifesaver-levykaupan Sampo eli DJ Anonymous.

“Ja nykyään räpin tekeminen ei ole sidoksissa kaupunginosaan. Joka kaupunginosassa on varmasti omat räppärinsä, sen verran hiphop on jo kasvanut”, lisää Basso-lehden päätoimittaja Jan Zapasnik.

“Mitään itä–länsi-jännitteitä ei kannata hakea, koska sellaisia ei pääkaupunkiseudun räppäreillä ole. He ovat frendejä keskenään”, väittää taas Monsp-levy-yhtiön Kepe Kiiskinen.

Kaikki siis sulassa sovussa, mutta kuka vaikuttaa missäkin? Esittelemme pääkaupunkiseudun rap-kartan, lännestä itään, Olarista Mellunmäkeen.

Olari

Setä Koponen + Tuomio & Kone = Reilukerho
Setä Koponen + Tuomio & Kone = Reilukerho
Setä Koponen. 28 vuotta. Opiskelee Helsingin kauppakorkeakoulussa ja työskentelee 3rd Rail Music -levy-yhtiössä. Tekee Tuomion & Koneen kanssa uutta levyä nimellä Reilukerho.

Tuomio & Kone. Ovat räpänneet muun muassa Helsingin kebab-tarjonnasta. Vuonna 2003 julkaistu Tuomio & Kone -ep on loppuunmyyty ja arvoltaan nyt noin 30 euroa.

T-Murha. Gangsta-rapin erikoismies. Julkaisi toissa vuonna levyn Murha ei vanhene koskaan.

Raimo. Olari-possen räppäri. On julkaissut kaksi soololevyä On sun kuuluvuustaajuudellasi sekä Yläyliskyllästetty. Teki myös Raaka Saaga -levyn T-Murhan ja Ässän kanssa.

Ravintola Olarius. Olarin vanhan ostoskeskuksen pubi, joka on ollut aiemmin Olari-possen kantapaikkana.

Kauniainen

Redrama. Kirjoittaa riimejä kännykkäänsä ja käyttää muun muassa AND1:n vaatteita. On esiintynyt 50 Centin lämppärinä Oslossa.

Malminkartano

Pyhimys. 24-vuotias räppäri ja Yellowmic-levy-yhtiön toimitusjohtaja. Julkaisi joulukuussa tuotoksen Pyhimysteeri – The Pink Album. Tekee paraikaa Steen1:n kanssa uutta ep:tä.

Töölö

Tasis. Kapasiteettiyksiköstä. Tunnettiin aiemmin nimellä Tasapaino.

Jodarok. Alun perin Joensuusta. Kuuluu Kemmuru-yhtyeeseen. Teki vuonna 2004 soololevyn Stabiili Asunnoton, jolla esimerkiksi KELA saa kyytiä. Freestyle-räppäillyt kesäisin Aleksanterinkadun Carrolsin kulmalla.

Kaivopuisto

Andu. Kapasiteettiyksiköstä. Yhtye julkaisee viidennen ja todennäköisesti viimeisen levynsä Susijengi 3. toukokuuta. Käytti aiemmin nimeä Ääretön.

Eira

DJPP. Tuottaja ja mc. Mukana myös Uusi Fantasia -yhtyeessä. Opiskelee Kuvataideakatemiassa ja julkaisee maaliskuussa tuottajalevyn, jolla vierailee parikymmentä räppäriä Olarista Itä-Helsinkiin.

Kamppi

The Funkiest. Hiphopiin erikoistunut levykauppa Lapinlahdenkadulla. Liike täytti viime lokakuussa kymmenen vuotta.

Kapasiteettiyksikön Andu, Tasis ja Uniikki.
Kapasiteettiyksikön Andu, Tasis ja Uniikki.
Uniikki. Kapasiteettiyksiköstä. Julkaisi soololevyn Aika ei venaa ketään viime vuonna. Työskennellyt Anttilan Top Ten -osastolla. Ärrävika.

Punavuori

Elastinen. Toinen Fintelligensista, sooloartisti, tuottaja ja Rähinä Recordsin toimitusjohtaja. Laulunumero koulussa 10.

Davo. Oikealta nimeltään Jukka Salmi. Mukana vuonna 2003 perustetussa levy-yhtiössä Numbers Entertainment Oy. Julkaisee kevään aikana kaksi levyä. Kokeillut aikoinaan skeittaajan uraa Kaliforniassa.

Lifesaver. Laivurinkadulla sijaitseva erikoislevykauppa, mm. hiphopia, 70-luvun soulia, funkia ja elektronista musiikkia. 90 prosenttia levyistä vinyyleinä.

Basso Magazine (ex-Posse). Urbaaniin kulttuuriin erikoistuneen lehden toimitus sijaitsee Pursimiehenkadulla. Uusin lehti ilmestyi maaliskuun 1. päivä.

Kallio

Liisanpuisto. Ville Kalliosta, Teesi ja Kolea.
Liisanpuisto. Ville Kalliosta, Teesi ja Kolea.
Ville Kalliosta. Ex-Liisanpuiston räppäri. Lyriikat uhosta yhteiskuntakritiikkiin. Julkaisee 100 x 200 mg -levyn tänä vuonna.

Petos. Mukana Kallio Underground -ryhmässä, kuten myös Jontti ja Shaka. Julkaisi ensimmäisen soololevynsä City-karhun metsästäjä vuonna 2002. Ottanut vaikutteita 90-luvun alun gangsta rapista, NWA:lta ja Geto Boysilta.

Monsp. Hiphop-musiikkiin erikoistuneen levy-yhtiön toimisto sijaitsee Kalliossa. Yhtiötä vetää Keijo Kiiskinen. Artisteina mm. Ruudolf, Notkea Rotta ja Steen1.

3rd Rail Music. Vuonna 2004 perustettu independent levy-yhtiö, jonka artisteina ovat mm. Hannibal & Soppa sekä Petos. Järjestää myös tapahtumia ja keikkoja.

Vallila

Jontti. Vaikuttanut Kallio UG:n lisäksi Ghetto Blaster Soundsystemissä ja vieraillut Liisanpuiston levyllä. Valmistelee soololevyä.

Shaka. Ex-kannelmäkeläinen räppäri. Julkaisee tänä vuonna Jontin kanssa Rata-ep:n.

Herttoniemi

Steen1. Suorapuheinen ja yhteiskuntakriittinen räppäri. Käytti aiemmin taiteilijanimeä Steen Christensen. Kolme lasta.

Iso H. Toinen Fintelligensistä. Vastaa Rähinä Recordsin studiotoiminnasta ja soitti selloa lapsena. Tuomittiin 195 päivän ehdottomaan vankeuteen asevelvollisuudesta kieltäytymisestä.

Notkea rotta. Rotan ja Rautaperseen vetämä Itä-Helsingin teatraalinen tarinarapryhmä, joka parodioi muun muassa amerikkalaisia gangsta rap -kliseitä. Rotta pukeutuu keikoilla pilottitakkiin ja tekonenään. Edellinen levy Notkea Rotta ja liekehtivät Torsionit ilmestyi viime keväänä.

Ruudolf, rapin Suomen-mestari.
Ruudolf, rapin Suomen-mestari.
Ruudolf. Voitti vuonna 2001 räpin Suomen-mestaruuden nimellä Rudy Rääväsuu ja voitti tittelin myös vuonna 2005. Tuli uskoon muutama vuosi sitten. Vuonna 2004 ilmestynyt arvostelumenestys Doupeimmat Jumala seivaa levy ei kelvannut YleX:n soittolistalle. Uusin levy Semihot Ruudolf Megamixtape ilmestyi helmikuussa.

Hiekkaharju

Wrench. Trilogia-kokoonpanossa. Tuottaja ja mc. Tehnyt mm. Fintelligensin hitin Stockholm–Helsinki.

Marjaniemi

Asa. Poliittisesti kantaaottava räppäri. Keikkaillut Redraman kanssa Roskilden festivaaleilla. Teki ensimmäisen levynsä Punainen tiili nimellä Avain. Julkaisi viime vuonna Leijonaa metsästän -levyn.

Itäkeskus

Eevil Stöö. Suomalaista gangsta rapia. Käyttää keikoilla kommandomaskia. Joulukuussa ilmestynyt Eevil Stöön joulumanteli + rusinat on The Funkiest -levykaupan nopeimmin loppuunmyyty single. Julkaisee uuden levyn keväällä.

Mellunmäki

Juhani. Dj, tuottaja ja mc. Nauhoittaa kappaleensa makuuhuonestudiossaan.

Possen puolikkaat

Aave ja säkki, Konvehdinmussuttajat.
Aave ja säkki, Konvehdinmussuttajat.
Viiden hengen Memmy Posse syntyi Myllypurossa saunanlauteilla vuonna 1997.

Viisi vuotta myöhemmin ilmestynyt Aina Vanteilla -ep nousi jopa Suomen viralliselle listalle. Nimikkobiisi kertoo possen yrityksistä päästä harrastamaan seksiä ilman kumia.

“On helpompi tehdä ajatonta hauskaa räppiä kuin poliittista kamaa. Se kuulostaa helposti kornilta”, Säkki sanoo.

“Emme ole ratkaisemassa nälänhätää tai työttömyyttä. Poliittisten biisien lyriikat kuulostavat lähes aina 8. luokan yhteiskuntaopin tunnilta”, Aave toteaa.

Mistään Itä-Helsingin laitapuolen kulkijoista ei ole kyse. 26-vuotias Aave opiskelee yliopistolla hallintotieteitä ja on tunnettua säveltäjäsukua. Säkki, 25, taas on lopputyötä vaille oleva diplomi-insinööri.

Memmy Possen edellistä Huolestuttavia merkkejä -levyä on myyty yli 3 000, saman verran kuin keskisuuri ulkomainen artisti myy Suomessa.

“Ei kukaan osta levyämme vahingossa. Yllättäen levymme ei ole heti tiskin vieressä”, Säkki toteaa.

Viime kesänä yhtye esiintyi Provinssirockissa samalla lavalla, jossa soittivat myös Mew ja Turbonegro. Raideri oli sen mukainen.

“Toivoimme takahuoneeseen Jallu-pulloa, juustonaksuja sekä Tyynenmeren hiekkaa, ei sitä Välimeren karkeaa paskaa. Vaikea arvata, mitä näistä on toteutettu.”

Nyt kaksikko työstää uutta levyä nimellä Konvehdinmussuttajat. Älä mussuta -albumi ilmestyy syksyllä.

“Kelasimme epätavallisimpia ja epäuskottavimpia räppinimiä. Tämä tuli viimeisenä mieleen”, kertoo Aave.

“Puritaanit mussuttavat, ettei tällaisella nimellä voi tehdä räppiä, mutta ne nyt valittavat aina”, lisää Säkki.

Levyllä vierailevat esimerkiksi muut Memmy Possen jäsenet sekä Notkea Rotta.

“Tässä touhussa parasta on se, että on oppinut tuntemaan vitusti hyviä tyyppejä”, Aave toteaa.

“Ja vitusti idiootteja.”

Kettumainen tyyppi

Edu Kehäkettunen tekee alle kymmenen keikkaa vuodessa.
Edu Kehäkettunen tekee alle kymmenen keikkaa vuodessa.
“Frendit olivat kuukausi sitten olarilaisessa lähiöbaarissa, kun sinne hyökkäsi lauma skinareita pesäpallomailojen kanssa. Mieti! Kolmekymppisiä aikuisia ihmisiä. Absurdia”, tuhahtaa Olari-possen räppäri Edu Kehäkettunen.

Mustaan untuvatakkiin ja lököttäviin farkkuihin 29-vuotias Kettu puhuu pizzeriassa tauotta. Hän oli edesmenneen MoonTV:n ruutukasvo reilut kaksi vuotta. Nykyisin Kettu ajaa päivisin postiautoa ja selostaa Metro FM:llä HIFK:n lätkäpelejä nimellä Harri Hinkkanen.

Rääväsuisen, naisten vokottelemisesta ja pilvenpoltosta räppäävän Edun lisäksi Olari-posseen voi ynnätä Tuomion & Koneen, Setä Koposen, Raimon, Ässän ja T-Murhan ja Seyed Alin.

“Ehkä Punavuoressa asuvan Davonkin voi siihen nostaa. Se on pyörinyt kanssamme niin pitkään. “

Edu on tehnyt räppiä jo vuodesta 1996. Ensimmäinen ep Kehäkettu & Setä Koponen ilmestyi muutamaa vuotta myöhemmin.

“Ei kukaan kelannut minkäänlaista hypeä. Sitten rupesi tulemaan näitä tusinaräppäreitä ja oli pakko ihmetellä, miksi nykytoukille sellaista suolletaan. Se on vaan väärin”, Edu toteaa.

“Räppiä on parempi tehdä sen enempää miettimättä kuin pohtia liikaa omia idoleitaan. Suomessa on jengiä, jotka tekevät tasan tarkkaan oman juttunsa copypastaamalla. On säälittävää mennä ostamaan hirveät läjät räppivaatteita. Kun käy New Yorkissa, huomaa että siellä on kaksi miljoonaa samanikäistä jäbää, jotka pukeutuvat täysin samalla tavalla. Ostaisivat mieluummin hyvää musiikkia. Jotain identiteettiä pitää olla”, toteaa Kettu. Alkuvuodesta ilmestyi ensimmäinen Edun soololevy Lentäjän koira, jota on myyty 1 000 kappaletta. Työn alla on uusi levy DJPP:n kanssa. Sen on tarkoitus ilmestyä tämän vuoden puolella.

“Biisilista on jo valmiina. Keksin nimittäin biisien nimet ensimmäiseksi, sitten vasta lyriikat niihin. Yksi kappale on varmasti Jos ei Sedu niin Edu hoitaa.”

Puhe kääntyy yhteiskunnallisiin ongelmiin.

“Olen vanhemmiten muuttunut sosialistiksi. Duunin teosta tulee hyvä fiilis. Joillekin yhteiskunnan turvaverkoista on tullut itsestäänselvyys. Joku roti pitäisi olla, jos mutsilta kynitään rahaa niin kauan kuin mahdollista ja sitten siirrytään sossunluukulle”, Edu tuhahtaa.

“Ja tyypit, jotka menevät istumaan sakoista linnaan, pitäisi laittaa mieluummin valtion pakkotyöhön kaivamaan ojia. Loppuisi jahkailu siitä, ettei ole varaa palkata työntekijöitä kunnostamaan mestoja. Ehkä pitäisi siirtyä politiikkaan.”

31 kommenttia

MCKing

3.3.2006 10:50

Kehä-Kettunen on on Kurko! Itä-Helsingin skene ei ole mitään. Länsi rulettaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miikhali

4.3.2006 04:09

Vittu, kaikki homräppärit sais laitta kuokkiin niitä mestojaq noitten lökäpöksyjen kanssa, ostais vaatteita jotka istuu päälle, eikä tollasia nnekereitten kuteita, jotka näyttää 10 numeroo liian isoilta!!!!!!!!!!!!!!!! Seksi seksinä, räppärit homoilkoon

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pauliina89

5.3.2006 21:54

kaikilla on oma kultturi ja sen mukaan sitten eletään..! eikö? on hoppareita, gootteja, urheilijoita, hippejä... ym.. antaa vaan olla.. ei kukaan välitä.. kaikki on vaan omia itsejänsä..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ImmiG

7.3.2006 07:31

No huh huh. ei voi muuta sanoa ku et mutsis taitaa olla sen 10 numeroa liian iso..Miikhali, huomiota saa muillakin keinoilla eli takas teinimetsään. mua on aina ärsyttänyt tuommoset #¤#%¤ pennut,jotka jaksaa avautua täällä vaan sen takia et oma turhautuminen vaatii.jokaisella on oikeus mielipiteeseen,mut nyt menee jo yli.

annetaan kaikkien kehittyä rauhassa,onnea ja menestystä kaikille suomen artisteille jotka sitä tarvitsee.eli lippu korkeelle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lipponen29

7.3.2006 09:20

Joo ja jees. Kyllä mua eniten ihmetyttää tuo rappareiden tarve noihin käsittämättömiin taiteilijanimiin. Mikä helevekon Eevil Stöö?!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

poskimies

7.3.2006 15:56

City on tyypilliseen tapaansa Helsinkiin keskittynyt. Paras löytyy kauempaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ghettoräpätin

7.3.2006 17:09

Kyllä suomalainen hiphop elää ja kuolee Stadissa. Ne murteella viäntävät huumoripuhelaulajat voivat mun puolesta pysyä siellä asfalttirajan (kehä 3) takana. Jou Rollo! Phtyi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Niina2006

10.3.2006 10:16

Fintelligens on ykkönen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vanhan koulun kolli

11.3.2006 13:22

ghettoräpätinhän on varsinainen skeneasiantuntija...kyllähän helsinginkin ug-posse hengaa paljon muunsuomalaisten kanssa ja tekee biisejä yhdessä. Esim. eräs syysilta makasiineilla bäkkärillä oltiin kaikki aika lungisti vaikka olikin ympäri suomea edustusta, myös näitä artikkelissa mainittuja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jliogigkf

16.3.2006 23:36

Räppäreiden taitelijanimet on puolet siitä hauskuudesta. Ei pidä ottaa asioita niin vakavasti. (Olari posse rules)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Roisssto

21.3.2006 11:22

Hei räpätin TUUPPA ROOLLOO saatana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rallatiraa

29.3.2006 18:29

no on se kumma kun muualta maailmaa kaikki menestyneet räppärit nousee ghetoista ja muilta köyhälistökaduilta kun taas täällä meillä räppärit näyttää tulevan suomenruotsalaisten mammojen helmoista hienostokaupunginosista. taitaa olla suhteet ja raha ja vapaa aika aika tärkeet taas näissäkin piireissä.eitajuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ihme fläbääjä

8.4.2006 15:49

Mitä tekemistä Hiekkaharjulla on stadin räp-maantiedon kanssa? - Ei mitään. (Sitähän minäkin.)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jyha

12.5.2006 07:38

Hei tsekkaahan kirjottaja faktat tosta Eevil Stööstä kuntoon. Toi jätkähän on ollu mukana vuosikaudet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

devanstandem

25.5.2006 02:20

mitä väliä sitä onko rahaa vai ei, eikö se sisältö ratkaise? ja ime lekaa "huumorimurreräppärit sucks" äijä. Ei varmaan ole "stadin slangi" murretta,
hittoako sitä esittämään jotain jota ei ole!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jepjep..

4.10.2006 22:09

"kun taas täällä meillä räppärit näyttää tulevan suomenruotsalaisten mammojen helmoista hienostokaupunginosista." tää kommentti nous ylivoimasesti yli muiden, kertoo kyseisen henkilön räppi tuntemuksest kohtuullisen paljon.
Ja niinku jo sanottiin eiköhän se sisältö oo se tärkein, tuskin jäbänki diggailema Kari Tapio on ghetoissa syntyny?
Ainii ja mistäpäin mä löytäsin gheton suomest.. oon kyl kolunnu mestat kohtuu hyvin läpi, kontula/vesala akseli vois päästä lähelle mut silti kaukana ghetosta..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

minni-

29.11.2006 15:43

lapset lapset, ku eihän täältä suomen maasta löydy edes ainuttakaan ghettolähiötä. käykää jenkeis pyörähtää ja tulkaa sit uudelleen höpöttämään näistä. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sikaaaa

17.12.2006 16:29

nää onkin suomen ghettolähiöitä. ketään jenkit kiinnosta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Loco Happonaama

8.1.2007 12:26

Vai että ei Suomesta löydy *yhtä ainutta aitoa ghettoa*.. ei voi kun nauraa, parempi pitää turpa kiinni jos ei tiedä asioista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jomra petterii

18.7.2007 04:48

vitun happonaama apina ei suomessa todellakaan oo yhtäkään ghettoo vitun apina painu vittuun kun et tiedä asioista yhtään mitään, vitun apinapersereikä ime huoran vittua ja painu helvettiin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

East

19.8.2007 12:17

"vitun happonaama apina ei suomessa todellakaan oo yhtäkään ghettoo vitun apina painu vittuun kun et tiedä asioista yhtään mitään, vitun apinapersereikä ime huoran vittua ja painu helvettiin"

Tuu tsekkaa itään eka vaik joku vesalan/meltsin slummit ja varo saamast kakkosnelosest jakauksee

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tidse

7.9.2007 00:59

Sä east et ole kunnon slummia nähnytkään, jos väitit jotain vesalaa tai meltsii slummiks! käy joskus ulkomail, vaik itäblokissa, tiet mikä on SLUMMI! ite asuin lapsuuteni kantsussa ja meltsissä, mut vaik ne oli aika levottomii seutuja niin ei OIKEITA slummei nähneetkään, pellejä sosiaalipaskoja vaan uhoomas pikkupyssyin ja raudoin. oikeessa SLUMMIS hätä ja pelko on jokapäiväist!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jarmooki

14.9.2007 15:24

vittuku kiinnostaa tama ghettonne

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Päällikkö

23.9.2007 13:11

Mitähän vittua te selitätte jostai ghetoista?! Voi perkele.. kui moni täällä on keskustellu tosta aiheesta ku kaikki vaa jauhaa kui joku paikka on slummi ja mikä ei. Vittu mitä pellejä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

full ananas

22.12.2007 11:31

älkää vittu tapelko siellä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

väliäkö tällä

19.3.2008 18:57

miks riidellä jostain onko jossain ghetto alueita vai ei? tai vertailla mikä on ghetompi? sama ku kyselis sitä päivät pitkät vessan peililt, tyhmää ja tyhjää. vielä lisäksi noista räppäreiden taustoista, ei kukaan sille mitään voi mistä on kotosin tai mihin on syntyny. ainakaan tietoisesti. suomessa ei ole todetusti yhtäkään slummi aluetta, täällä on asiat liian hyvin ettei pääse asiat niin huonoihin kantimiin, että kaduilla pitäs oikeasti valtaa joku muu kuin poliisi. panee miettimään, ootteko ylpeitä jotenkin itsestänne tai siitä oletuksesta, että asutte slummi alueella tai että niitä ylipäänsä on suomessa? tässä maassa on paljon kiinnostavimpiiki aiheita, ku valittaa ja riidellä jostain gheton sijainnista tai kuinka kovaa meno on missäkin. avatkaa silmänne kattokaa välillä jonnekin muualle. no tää on kaikille teille keitä kiinnostaa väitellä suomen "ghetoista".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

väliäkö tällä

19.3.2008 19:00

vielä lisätäkseni että etsin aivan jotain muuta netistä ja törmäsin näinkin tyhmään kinaan, joten oli pakko avautua aivan vähän vain ÄksDeee älkää jaksako. en täällä enää tuu käymää joten so long s******.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OBL

12.9.2008 20:47

Antakaa kukkien kukkia ja olkaa rauhassa.....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OBL

12.9.2008 20:52

Kallio UG setit kunnossa......opaa unohtamatta ym....on niin helvetisti hyvää tekstiä monella..muillakin kuin näillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

munwcRespect

3.6.2010 15:14

Mun wc on ihan taatusti ghettompi kuin sun vessas mitäs siihen sanotte :DDD

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kalifornialainen

26.8.2010 15:23

haistakaa te vitun villahousut pitkä paska ketkä ei tajuu mitää!! miten joillain voi helvetti olla suppee maailmankatsomus! herätkää todellisuutee vitun lampaat!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi