Latinalaisen Amerikan elokuvafestari Cinemaissi: teemana naiset ja tytöt

Lattarileffojen kulttifestari esittelee tänä vuonna erityisesti naispääosia ja -ohjaajia.

Cinemaissin avajaiselokuvana nähdään palkintoja kahminut Aquarius.
Cinemaissin avajaiselokuvana nähdään palkintoja kahminut Aquarius.

Jo 12. kertaa järjestettävä Cinemaissi on merkittävin itsenäinen elokuvafestivaali, joka esittelee latinalaisamerikkalaista kulttuuria Suomessa elokuvan ja muiden kulttuuritapahtuminen avulla.

Cinemaississa 19.-23. lokakuuta käsittellään ajankohtaisia ilmiöitä ja puheenaiheita Latinalaisen Amerikan maista - muutenkin kuin vakavahenkisten dokumenttien muodossa. Tämän vuoden festivaalin keskiössä ovat naiset ja tytöt.  Ohjelmistossa on erityisen paljon naisten ohjaamia elokuvia sekä elokuvia, joiden pääosassa ovat naiset.

Tämän vuoden festivaali avataan keskiviikkona 19. lokakuuta brasialaisohjaaja Kleber Mondoca Filhon elokuvalla Aquarius, joka oli ehdolla Cannesin Kultainen palmu -palkinnon saajaksi tänä vuonna. Elokuva on tarina päättäväisestä naisesta, joka kieltäytyy myymästä asuntoaan yritykselle, joka haluaa asuintalojen tontin omaan käyttöönsä. Elokuva on voittanut parhaan elokuvan palkinnon muun muassa Sydneyn, Transatlantykin ja Jerusalemin elokuvafestivaaleilla. Avajaiselokuva esitetään Arabian Kino Sherylissä kello 19, ja sen jälkeen juhlat jatkuvat avajaisbileissä ravintola Woolshedissä. 

Ohjelmassa on toki muutakin: kaikkiaan 33 elokuvaa 15 eri maasta viiden päivän aikana. Koko ohjelma muutoksineen löytyy Cinemaissin Facebook-sivulta

Cinemaissi 19.-23.10. Liput näytöksiin 6,50 / 8,50 €.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi