Lollipoppari soikoon

Muusikko Kristiina Wheeler, 25, esiintyi housut kintuissa.

”Uuden levyn biisi Annie and I kertoo oikeasti mun Anni-kaverista. C-osassa se kuolee. Anni oli että tapoit mut, kiitti vaan.”
”Uuden levyn biisi Annie and I kertoo oikeasti mun Anni-kaverista. C-osassa se kuolee. Anni oli että tapoit mut, kiitti vaan.”

Sunny day -biisisi musiikkivideon ensimmäisessä kuvassa on tyttö vessassa housut kintuissa. Sinäkö se oot?

"Olen! Tyttö on kapakkalaulaja, jolla ei ole yhtään rahaa mutta hirveä palo esiintyä. Se värittää tussilla kulahtaneita kenkiään. Sitä ennen se on kirjoittanut samalla tussilla koppiin että Wheeler was here! Video kuvattiin ravintola Dubrovnikissa."

Videossa esiinnyt tyhjälle klubille ja nelikymppiselle sedälle. Kummasta on enemmän kokemusta?

"Olen esiintynyt kissanristiäisissä 16-vuotiaasta asti. Välillä kuulijoita on ollut noin kaksi. Kun ohjaaja ehdotti, että pyydetään Tommi Korpelaa joraamaan videolle, ajattelin ettei se suostu."

Youtubessa nimimerkkisi on Risutellervo.

"Lempinimeni on Krisu, tampereeksi se on Risu. Bändin pojat sanoi ensin Risu-petteriksi, sitten Risutellervoksi. Nyt kaverit sanoo Tellervoksi, Tepaksi ja Tepastoksi. Aika monet luulee että se on mun toinen nimi."

Risutellervo on ladannut nettiin videoita, joissa kaksi tyttöä äänittelee biisejä toisen tytön himassa.

"Meistä on tuottajani Chisun kanssa mukava huseerata netissä. Olen vähän nörtti. Levy on tehty pääosin Chisun kotona. Kuvasin puhelimellani behind the scenes -matskua. Videolla näkyy esimerkiksi kuinka Chisun kissa sabotoi levyntekoa."

Työstitte Chisun kanssa esikoisalbumiasi mökkireissulla saunonnan lomassa. Näinkö syntyy suomalaista huippumusiikkia?

"Jotkut sulkeutuvat studiolle ja ryyppäävät. Me menimme mökille, jossa Chisu pakotti minut aamulenkille ja antoi syödä vain kalaa ja ituja. Oli mahtava kokemus jättää puhelin, tietokone ja telkkari kaupunkiin, katsella järvelle ja äänittää."

Kuvailet albumiasi levylliseksi lollipoppia. Makeaa, tahmeaa ja värjää kielen?

"Mä kutsun sitä "meidän levyksi", koska Chisu on ollut siinä niin vahvasti mukana. Musassa yhdistyvät mun rakkaus mustaan musiikkiin, funkiin ja souliin, ja Chisun vaikutteet elektronisuudesta ja elokuvamusiikista."

Juonnat peliohjelma Tiltiä. Oletko peluri?

"Olin töissä pelikaupassa ja markkinointipäällikkö ehdotti minua koekuvauksiin. Lempipelini on nostalgiasyistä Super Mario Bros. Pienenä hakkasin päiväkausia Game Boyta auton takapenkillä."

Levysi nimessä on kaksoismerkitys.

"Olen syntynyt Hitchinissa. Kerran liftasin kännissä Tampereella Hämeenkadun päästä päähän."

Hitchin To Helsinki ilmestyy 5.11.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi