Maagisen kaunista kasvotaidetta

Nobumichi Asain kasvonalyysiin perustuva taide saa kasvot heräämään uudella tavalla henkiin.

Omote on japanilainen termi, joka tarkoittaa kasvoja tai julkisivua. Omote on sielun peili, joka heijastaa sisäisiä tuntemuksia. Omote on pinta, kun ura on sisäpuoli, sielu.

Japanilaisissa klassisissa musikaaleissa käytetään omote-naamioita kuvaamaan hahmojen dramaattisia tunnetiloja. Japanilaistaiteilija Nobumichi Asai huomasi työskentelevänsä samojen aiheiden parissa kasvoanalyysiä käsittelevässä taiteessaan. Hän kehitti yhdessä Paul Lacroixin kanssa tekniikan, jolla pystyy projisoimaan mitä tahansa kuvaa kasvoille, jotka on tunnistettu tarkasti tekniikan avulla.

Face mapping -teknologiaa on kehitetty aiemmin, mutta yleensä sitä käytetään markkinoinnin tarkoituksiin. Asai halusi sen sijaan keskittyä kauneuteen, meikkiin ja tunteiden välittämiseen.

Asain juttu on lähtökohtaisesti japanilainen. Hän rakastaa mangaa ja animea ja ilmaisumuotojen kieli näkyy myös hänen kasvotaiteessaan. Vaikutteita on otettu Ghost in the Shellistä ja muista anime-klassikoista. Meikkaustyylit, joita Asai haluaa esittää ovat japanilaiseen kesho-perinteeseen viittaavia ja muutenkin tarkoitus on heijastella japanilaista kauneuskäsitystä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi