Pasilan katutaidekaupunginosa avataan elokuussa

Tulevaisuudessa Pasilasta on tarkoitus luoda paikka, jonne tulee jatkuvasti uutta taidetta.

Guido Zimmermann
Guido Zimmermann Kuva: Guido Zimmermann

Harmaa Pasila kääntyy päälaelleen, kun Pasila alkaa elokuussa muuttua katutaidekaupunginosaksi usean katutaiteilijan voimin. Teosten maalaus alkaa 8.8. ja jatkuu eri puolilla Itä-Pasilaa parin viikon ajan. Teokset nousevat Pasilan keskeisille paikoille, kuten Kellosillan ja Opastinsillan rakenteisiin, Veturimiehenkadun rampille, Kasöörinkadulle, Asemapäällikönkadulle ja Resiinakujalle.

Kokonaisuuteen on valittu laajasti erilaisia tyylejä ja suuntauksia edustavia taiteilijoita, joista monen kädenjälkeä voi nähdä ympäri maailmaa. 8.8. alkavan session taiteilijat ovat Fat Heat (Unkari), Edward von Lõngus (Viro), Guido Zimmermann (Saksa), Jana & JS (Itävalta-Ranska) ja Waek (Puola).

Pasilassa on seuraavien vuosien aikana tarkoitus tuoda esille katutaidetta enemmänkin. Syyskuussa alueelle on tarkoitus maalata lisää teoksia, ja seuraavan vuoden toukokuulle on suunnitteilla seuraava useamman taiteilijan kokonaisuus. Tarkoituksena onkin luoda Pasilasta paikka, jonne tulee koko ajan uutta taidetta katukuvan elävöittämiseksi ja ihmisten nautittavaksi. 

Kaikille avoimessa ja ilmaisessa avajaistapahtumassa kierretään katsomassa teoksia ja kuullaan niiden taustatarinoita taiteilijoiden kertomana. Kierrokset pidetään englanniksi. Pasilan katutaidekaupunginosan takana on kaupunkitaideyhdistys Helsinki Urban Art, joka tuo katutaiteen osaksi ihmisten elämää.

Fat Heat
Fat Heat Kuva: Fat Heat

Pasilan katutaidekaupunginosan avajaiset keskiviikkona 16. elokuuta 2017, klo 18–21. Kääntöpöytä (Veturitallinkuja). Englanninkieliset opastetut kierrokset alkavat klo 18.45, 19.30 ja 20.15.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi