Peruksen jälkeen on Kova piipussa

Karri Liikkasen ja Mikko Kananojan uusi romaani tarjoaa sci-fi-romantiikkaa paperisessa muodossa.

Kuva: Bambi Vihavainen

Esikoisromaaninsa Peruksen Cityn blogissa julkaisseet Mikko Kananoja ja Karri Liikkanen ovat jälleen vauhdissa. Kakkoskirja Kova julkaistaan omakustanteena ja se ottaa osaa Imagen ja Books On Demandin Indie Book Awardseihin.


Tsekkaa myös: Perus-romaani - uusi tapa lukea kirjaa


Mikko ja Karri päättivät kirjoittaa yhdessä sci-fi-romaanin jo seitsemännellä luokalla ja nyt, 17 vuotta myöhemmin, se on valmis. Kova vie lukijansa maailmaan, jossa Internetin on korvannut Supernet, joka on kaikkialla, ilmaiseksi ja ilman näkyvää rakennetta. Uuden ajan valtias on Henry Hayes, mutta hänessä on jotain outoa. Helsinkiläinen Frans Koski puolestaan tulee tempaistuksi valtavaan mysteeriin tahtomattaan, kesken töiden välttelyn ja rakkauden etsinnän.

Kirjailijoiden unelmana oli saada käteen tuotoksestaan “oikea kirja”.

“Isoin juttu meille on ehkä se, että se on fyysinen kirja. Olo on kuin pikkulapsella, kun pääsee haistamaan sitä”, Mikko Kananoja sanoo.

“Se on hienoin ja paras kirja koskaan. Mutta painettujen kirjojen ostaminen taitaa valitettavasti olla hiipumassa, siksi meillä onkin tarjolla myös e-kirja eri formaateissa”, hän jatkaa.

Liikanen ja Kananoja julkaisevat kirjan tuotantoyhtiönsä Nowhere Boyn kautta. Tuotantoyhtiöstä on tarkoitus rakentaa “tuotantoyhtiökommuuni”, joka tuo muilta luovilta aloilta tutun hybridituotantoyhtiö-ajattelun kirjallisuuden piiriin.

“Kaikki tehdään itse. Paino on Englannissa ja siitä tehdään e-kirja ja nettisivu. Taitto on tehty itse ja se näyttää helvetin hyvältä.”

Indie-kirjojen kisa oli luonteva väylä ja tähtäin parivaljakon kirjalle. Voittaja saa kulttuurimatkan Berliiniin ja jutun Imageen.

“Voittajaksi ei tarvitse valita turvallisempaa ja konservatiivisempaa kirjaa, kun palkintona ei ole kustannusdiiliä”, Kananoja sanoo.

Konservatiisivuus tai himmailu ei kuulu poikien tyyliin, kuten Cityn lukijat tietävät. Peruksella hämmästyttäneet kaverukset haluavat, että samat lukijat löytävät myös uutukaisen pariin.

“Haluaisin tavoittaa ne innokkaat lukijat, jotka ovat toivoneet Cityn sivuilla uutta kirjaa”, Liikkanen sanoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi