Rantakesä 2016 -hanke antaa Helsingin rannat kaupunkilaisten käyttöön

Järjestä tapahtuma - kaupungin rannat ovat meidän!

Kuva: Rantakesä #yli130km

Tänä kesänä kuka tahansa saa järjestää yleisötapahtuman Helsingin rannoilla - ilman raskaita lupahakemuksia. Ehtona on, että tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. 

Rantakesä #yli130km -hankkeen takana ovat Yhteismaa ry ja Helsingin kaupunki. Projektin tarkoituksena on avata Rantareitin rannat kaikille kaupunkilaisille mieluisaan käyttöön ja tietenkin tehdä kaupungista eloisampi, hauskempi ja kiinnostavampi yhteinen paikka kaikille. Helsingissä on yli 130 kilometriä kaikille avointa rantaviivaa: kallioita, toreja, rantoja, nurmia, jotka otetaan nyt kaupunkilaisten omaan käyttöön. Tapahtumapaikkoja on 14 pitkin Helsinkiä.

"Ensimmäinen versio ideasta toteutettiin yhteistyössä kaupunkisuunnitteluviraston Meri Louekarin kanssa Laiturissa olleen Rantareitti-teemaisen näyttelyn tiimoilta. Tavoitteena oli saada aluetta laajemmin kaupunkilaisten käyttöön, ja hanke lähti lentoon. Nyt mukana on kaupunkisuunnitteluviraston lisäksi myös elinkeinotoimisto", tapahtuman järjestäjä Tanja Jänicke kertoo.

Idea on loistava, ja siksi hanke ei suinkaan jää vain tähän. 

"Tarkoituksenamme on jäädä jollakin tavoin pysyväksi konseptiksi", Jänicke maalailee.

Eikä syyttä. Muualla maailmalla rannat ovat yleensä pitkälti yksityisessä käytössä - vaan eivät täällä. Miksemme siis käyttäisi tilaisuutta hyväksemme?

"Olen itse fanittanut Rantareittiä koko elämäni. Missään muussa suurkaupungissa maailmassa ei ole näin pitkää yhtenäistä rantaviivaa, joka olisi kaupunkilaisten käytössä."

Ainutlaatuista - joten ei muuta kuin tapahtumia järjestämään!

Lupamenettelyn sijaan tapahtumasta voi ilmoittaa netissä, ja hankkeen taustavoimat auttavat sen markkinoinnissa. Tapahtuman voi järjestää kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, ryhmä tai yhteisö. Tapahtumassa saa myydä ruokaa, juomaa ja muita tuotteita - ainoastaan alkoholin myynti ei ole sallittua. Turvallisuus-, melu- ja jätehuoltosäännöistä on huolehdittava lainsäädännön mukaisesti, mutta muuten mielikuvitus on rajana: Rantakesä #yli130km -tapahtumia on jo pantu alulle esimerkiksi kirppis-, räppi- ja akustisen musiikin hengessä. 

Lisätietoa nettisivuilta ja Facebookista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi