Sherlock Holmes osaa laulaakin

Näyttelijä Robert Downey Jr. on kunnostautunut myös levyn julkaisseena artistina.

"Hienoa Robert, mutta laitetaanpa siihen päälle tällainen siistimpi kuva, jotta levyä ostettaisiin", sanoivat levy-yhtiön pomot nähtyään Robert Downey Jr.:n taituroiman levynkannen.

"Ai, onko se tehnyt levynkin?" olen kuullut kysyttävän lukuisia kertoja, kun olen sanonut kuuntelevani Robert Downey Junioria.

Kyllä, Iron Manista parhaiten tunnettu Robert Downey Jr. on taitava laulaja, pianisti ja sanoittaja. Laulutaitojaan muun muassa Ally McBeal -sarjassa esitellyt Downey Jr. julkaisi The Futurist
-nimisen esikoislevynsä syksyllä 2004 Sony Classical -levy-yhtiön alaisuudessa. Jazzahtavia pop-balladeja sisältävä albumi menestyi vaihtelevista arvioista huolimatta yllättävän hyvin Yhdysvalloissa, mutta silti hyvin tuntemattomaksi jääneelle raikkaalle ja persoonalliselle levylle soisi enemmän huomiota.

Laulajana Sherlock Holmes -tähti on kiinnostava yhdistelmä herkkää Dave Matthewsia, melankolista Bruce Hornsbya ja karkeaa Joe Cockeria. Trubaduurimaisen Downey Jr.:n käheän savuinen ja sensuelli ääni soljuu miellyttävästi klassisvaikutteisten pop-laulujen hienovaraisten melodioiden mukana. Näyttelijä on saanut inspiraationsa värikkäisiin lauluihinsa omista koettelemuksistaan, joiden lisäksi hän laajentaa näkökulmaansa tarinoimalla elokuvistaan ja ystäviensä kokemuksista. Omaperäisillä metaforilla leikittelevän Downey Jr.:n vilpittömät sanoitukset ovat kuin pieniä arvoituksia, jotka odottavat herkeämättä niiden läpi näkevää totuuden etsijää.

Näyttelijän kynäilemien laulujen lisäksi levyllä on innostava sikermä, jossa yhdistyvät Yes-yhtyeen Your Move ja John Lennonin Give Peace A Chance. Levyn päättää viipyilevän tunteikas tulkinta Charlie Chaplinin mestariteoksesta Smile. Downey Jr. esitti Chaplinia elokuvassa Chaplin (1992) ja sai pääosaroolistaan Oscar-ehdokkuuden.

Toistaiseksi ei ole tietoa, aikooko Downey Jr. palata joskus musiikin pariin. The Futurist ei missään nimessä ole kovin helposti lähestyttävä, kuten ei välttämättä herra näyttelijä itsekään. Downey Jr.:n levyllä on hyvin elokuvallinen, omintakeinen musiikkimaisema, johon on joko helppo uppoutua tai sitä on harvinaisen vaikea ymmärtää.


Downey Jr. esitti kappaleensa Man Like Me muun muassa Jonathan Rossin talk show'ssa promotessaan albumiaan.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows on nyt saatavana DVD:nä ja Blu-rayna.

1 kommentti

RDJ

21.6.2012 21:14

Viimeksihan Robert lauloi julkisesti yhdessa Stingin kanssa taman 60-vuotissynttarienkonsertissa, minka jalkeen mm. Will I Am kommentoi jenkki-tv:ssa etta haluaisi tuottaa musiikkia Robertin kanssa, eli ehkapa kaikki on viela mahdollista jos Iron Manilla riittaa aikaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi