Suosituimpiin museoihin pääsevät lapset ilmaiseksi

Lasten kanssa kesää viettämässä? Museot tarjoavat positiivisen yllätyksen.

Kuva: Fotolia / Jack F.

Kesällä moni vanhempi miettii, mitä hauskaa tekemistä lapsille voisi tarjota. Kalliina kaupunkina pidetty Helsinki tarjoaa perheellisille museon ystäville positiivisen yllätyksen. Suosituimmat museot päästävät usein alle 18-vuotiaat ilmaiseksi nauttimaan näyttelyistä. Seitsemän kymmenestä suosituimmasta museosta löytyy pääkaupunkiseudulta.

Vertailu on tehty tutkimalla 2016 vuoden kävijämääriä.

Kuva: Museotilasto, Museovirasto

Kun Suomen 100 suosituinta museota otetaan vertailuun, suosituimmat museot ovat aikuisten pääsylipuissa myös kalleimpia.
Ateneumin taidemuseoon aikuisen pääsylippu maksaa peräti 15 euroa, mutta lapsille se on kuitenkin ilmainen. Monissa museoissa on satavuotisen Suomen kunniaksi erikoisnäyttelyitä, joissa tarkastellaan Suomen kulttuuria ja historiaa. Ateneumissa on esillä esimerkiksi Alvar Aallon elämäntyöhön keskittyvä näyttely. Museo järjestää lauantaisin työpajoja, joissa pääsee tutustumaan taiteeseen tekemällä ja rakentamalla itse kuvia. Työpaja on tarkoitettu kaikenikäisille, ja lapsille se on ilmainen. Seuraava paja järjestetään 12. elokuuta.

Pääkaupunkiseudulta löytyy myös teemamuseoita, jonne on ilmainen sisäänpääsy niin aikuisille kuin lapsille, kuten vaikkapa Helsingissä sijaitsevaan Ratikkamuseoon ja Suomen pankin Rahamuseoon, tai Espoossa sijaitsevaan Kellomuseoon. Helsingin kaupunginmuseoon on niin ikään ilmainen sisäänpääsy kaikille perheenjäsenille.

Suomalaiset ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta museoita kohtaan. Viime vuoden museokäynnit kasvoivat peräti 19,3 prosenttia vuoteen 2015 nähden. Osaltaan tätä selittänee toukokuussa 2015 markkinoille tullut Museokortti, joka tarjoaa pääsyn 250 museoon ympäri maata. Vuoden voimassa oleva henkilökohtainen kortti maksaa 64,90 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi