Taidenäyttely avaa ovet ihmisten koteihin - kirjaimellisesti

Olohuonenäyttely tekee helsinkiläiskodeista taidegallerioita viikonlopuksi.

Kuva: Christian Hillebrand / Fotolia

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa ravintolan, Siivouspäivänä kuka hyvänsä saa muuntaa kotikatunsa kirppikseksi ja Kotiteatterifestivaali tuo esittävän taiteen kaupunkilaisten asuntoihin. Olohuonenäyttely lisää kaupunkilaisten tapahtumatarjontaan uuden mahdollisuuden - nyt oman kodin voi muuttaa taidegalleriaksi yhden viikonlopun ajaksi.

Toista kertaa järjestettävä olohuonenäyttely vie taidetta tavallisten ihmisten olo- ja makuuhuoneisiin, eteisiin, vessoihin ja parvekkeille (tosin ilmoittautuminen tämän vuoden tapahtumaan on jo päättynyt). Tarkoituksena on tarjota taiteelle uusia esityspaikkoja - kaikki taide kun ei ole parhaimmillaan pelkistetyn gallerian seinillä. Näyttely tulee myös taiteilijalle itselleen edullisemmaksi kuin galleriayhteistyö: mikäli teos myydään, saa taiteilija pitää kaikki rahat itse. 

“Kotoisassa ympäristössä voi nauttia taiteesta rennommin. Vietetään aikaa yhdessä, juodaan vaikka kuppi kahvia tai lasi viiniä samalla ja tutustutaan taiteeseen. Viime kerralla jotkut jäivät meidän keittiöön moneksi tunniksi istumaan ja juttelemaan”, Jaakko Blomberg tapahtumaa järjestävästä Yhteismaa ry:stä kertoo.

Taidenautintojen lisäksi olohuonenäyttely tarjoaa siis oivan tlaisuuden tirkistellä muiden ihmisten koteihin ja tavata niiden asukkeja. Tapahtumassa on tänä vuonna mukana 13 kotia, joissa nähdään 40 kansainvälisen taiteilijan teoksia. Suurinta osaa taiteilijoista ei ole koskaan nähty Suomessa, ja osa teoksista on tehty nimenomaan kotiin sopivaksi. Olohuonegalleriat ovat avoinna lauantaina kello 14-21 ja sunnuntaina kello 13-18. 

Olohuonenäyttely on mm. Siivouspäivä-, Galleriakeskiviikko-, Kotiteatterifestivaali- ja Illallinen taivaan alla -tapahtumia järjestävän Yhteismaa ry:n sekä saksalaisen Rebecca Hirneisen ja ranskalaisen Line Arhainx’n yhteisprojekti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi