Tampereelle pystytetään pelimuseo

Joukkorahoituskampanja saavutti tavoitteensa. Museo avataan tammikuussa 2017.

Kuva: Tampereen museot / Reetta Tervakangas

Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle avataan loppiaisena 2017 Suomen pelimuseo, joka kertoo suomalaisen pelaamisen monikymmenvuotisen historian sen ansaitsemissa puitteissa. Museosta tulee Suomen ensimmäinen pelaamiseen keskittyvä museo ja yksi harvoista koko maailmassa.

Pelimuseon rakennusta varten aloitettiin 31. maaliskuuta joukkorahoituskampanja, jonka tavoitteena oli kerätä vähintään 50 000 euroa. Suomen pelimuseo tiedotti tänään torstaina 20. elokuuta, että kampanja on yltänyt minimitavoitteeseensa. Samalla tehtiin suomalaista joukkorahoitushistoriaa, sillä kyseessä on Mesenaatin selkeästi suurin joukkorahoituspotti. Suurimpia yksittäisiä rahoittajia ovat Supercell 10 000 eurolla ja Housemarque.

Minimitavoitteen täyttyminen mahdollistaa sen, että museosta tulee kävijöilleen elämyksellinen kokemus: museo, jossa pääsee myös pelaamaan. Lopullinen tavoite on 100 000 euroa. Joukkorahoituskampanja toteutetaan Mesenaatti.me -palvelun kautta ja se on avoinna 30. syyskuuta saakka. Museo avautuu rahoittajille jo joulukuussa 2016 ja muulle yleisölle tammikuussa 2017.

Suomen pelimuseo kiittää lämpimästi kaikkia tukijoitaan. 

Suomen pelimuseo on Vapriikissa sijaitsevan Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojekti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi