Vallila nousee Ääniwallin myötä

Vallilan teollisuusalueelta löytyvä Ääniwalli on noussut Helsingin kovimmaksi bilemestaksi.

Ääniwallin sunnuntaimeininkiä.
Ääniwallin sunnuntaimeininkiä. Kuva: Ääniwalli / Facebook

Ääniwalli-klubin syyskausi pyörähtää syyskuussa käyntiin uudella Wallihauta-klubifestivaalilla. Kahteen päivään mahtuu mittava kattaus laadukasta elektronista musaa, punkia ja vaihtoehtorockia. Sitä ennen Ääniwallissa ehditään bailaamaan vielä vuoden viimeiset ulkoilmabileet.

Sunnuntain ulkoilmaklubeista ja kovimmista mahdollisista ug-artisteista koostuvilla illoillaan Ääniwalli on onnistunut luomaan Helsingin Vallilaan jotain sellaista, mikä alueelta on puuttunut. Teollisuuspihassa raikava basso on kuin ääripää monien mielikuvissa pyörivälle idylliselle puu-Vallillalle.

Tällä viikolla kesän viimeistä kertaa järjestettävään sunnuntain VUM Open Airiin saapuminen on hämmentävä kokemus. Ensin vastassa ovat poikkeuksellisen tyhjät kadut ja toimistorakennukset, sitten havaitset vaimeana jytkyvän basson ja ensimmäiset “asioilleen” ympäristöön valuvat bilettäjät. Ihmisiä tulee vastaan enemmän ja enemmän ja harmaan tehdasalueen keskeltä aukeaa lopulta keidas, jossa tuhatpäinen yleisö tamppaa tuoreen musiikin tahdissa. Musiikkikattauksesta pitävät huolen pitkän linjan klubigurut Lil’Tony ja Tim Uskali.

Kesä ja Open Airit ovat pikkuhiljaa takana ja syyskauden alkua juhlitaan Ääniwallissa Wallihauta-festarin merkeissä. Meno jakautuu kahdelle illalle siten, että perjantaina vuoron saa elektronisesta musasta ammentavan tuotannon parissa, kun lavan ottavat haltuun muun muassa K-X-P, Khid ja Siinai. Lauantaina luvassa on punkia, kun paluuta tekevä Moderni elämä sekä ulkomaan ihmeet Red Dons ja Barren Womb rokkaavat Ääniwallin. Levymusiikkia tarjoillaan livejen ohessa molempina päivinä, kun dekkien takan häärivät Noah Kin, Natural Selekta & Raaka Rusina, Teenage Ate ja Shark Boys Die Hard.

Vallilan alue on muuttumassa päivä päivältä kiinnostavammaksi, kun viereinen Kallion kaupunginosa alkaa olla monelta osin täynnä ihmisiä ja tapahtumia. Alueelle rakennetaan paljon uusia asuntoja, joten toimistorakennukset saavat rinnalleen myös ihmisiä. Iltamyöhään voi juhlia nykyisin myös Mäkelänkadun muodonmuutoksen läpikäyneessä ja jatkoluvat hankkineessa Mustassa Härässä ja oman mausteensa Vallilaan tuo myös kulttuuritila-kahvila LéSPACE. Teollisuuskorttelit kätkevät sisäänsä yhä enemmän kiinnostavia luovia työläisiä ja työpajoja, joten puitteet uudelle kulttuurikaupunginosalle ovat rakentumassa. Tällä hetkellä öisin hiljentyvät teollisuus- ja toimistorakennukset palvelevat Ääniwallia erinomaisesti, sillä tällä puolella kaupunkia paikka, missä saa soittaa musaa yömyöhään, on harvinaisuus.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi