View: “Vientitoivo? En mä ajattele tommoista”

Suomalaisräppäri suuntaa alkuvuodesta pitkälle kiertueelle Eurooppaan ja on sopinut ensimmäisen keikkansa Koreaan.

Euroopassa keikkaillut ja sinne alkuvuodesta pidemmälle kiertueelle suuntaava suomalaisräppäri View vieraili Cityn haastattelussa kertomassa uudesta Say It Again -biisistään, Euroopan valloituksesta sekä suomalaisen musiikin ominaispiirteistä.

Englanniksi räppäävän suomalaiskentän eturiviin kuuluva View on saanut jalansijaa Itävallassa ja Saksassa ja tuleva Keski-Euroopan kiertue pitää sisällään peräti 16-18 keikkaa. Vientitoivona kaveri ei kuitenkaan osaa itseään pitää.

“Vientitoivo? En mä ajattele tommoista”, View pohtii.

“Onhan se kivaa ajatella, ettei Suomessa oo yhtään toista räppäriä, joka kiertää Eurooppaa.”

Pitkän tähtäimen suunnitelma vie View’tä Eurooppaakin kauemmas. Aasian valtaus on tarkoitus aloittaa ensimmäisestä jo sovitusta Korean keikasta.

Uutuusbiisi Say It Again on tyylitajuinen ja henkilökohtainen tarina siitä, että joku ihastuu siihen mitä olet, eikä siihen kuka olet. Biisillä vierailee englanninkielistä osaamistaan esittelevä Kasmir.

“Sä pönkität sun huonoa itsetuntoa asioilla, mitä sä et ehkä tekisi, kun oot tasapainoinen oman mielen kanssa”, View kertoo biisistä.

“Onhan siinä myös omat riskinsä riisua itsensä ihan alasti, mutta mä koen että se on enemmän siistiä kuin pelottavaa”, hän pohtii henkilökohtaisista asioista avautumista biiseissään.

Suomessa View on pysynyt toistaiseksi valitettavan pienten piirien suosiossa. Muutama tuhat Facebook-seuraaja ansaitsisi tuotannon laadun perusteella saada pian nollan peräänsä. View itse uskoo, että muutos on tulossa. Siitä kielivät muun muassa Post Malonen kaltaisten artistien menestys Yhdysvalloissa.

“Mikä Suomessa on mainstreamia, ei oo Ruotsissa mainstreamia. Meillä on tietyllä tavalla aika oma saundi. Esimerkiksi suomalainen diskojunttihumppa on ihan uskomaton ilmiö ja siistiä, etä jengi fiilaa sitä.”

“Se tulee ajan mukaan muuttumaan. Suomenkin valtavirrassa on jo paljon kokeellisempaa saundia. Kun miettii, millaiset artistit on jo tavoittanut isompia kuulijakuntia, niin mä uskon siihen että se ajanjakso on jo alkanut.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi