Viron ravintolaviikko kutsuu herkuttelemaan

Ensimmäinen Viron ravintolafestari tarjoaa makumatkan laadukkaisiin virolaisiin ravintoloihin.

Kuva: Mart Vares

Kaikkien aikojen ensimmäistä Viron ravintolaviikkoa vietetään 12.–25. lokakuuta. Mukaan on valittu 21 huippuravintolaa. Ravintolat sijaitsevat ympäri Viroa, ja ne tarjoavat kampanjan ajan mestarikokkien valmistamia aterioita edullisin hinnoin. 

Moderni virolainen keittiö on ainutlaatuinen sekoitus vanhoja perinteitä ja uusimpia tuulia, ja maanläheiset sesonkiainekset ovat viikon keskeinen teema. Ravintolaviikon aikana Viron moninaiseen kulttuuriin ja ihmisiin voi tutustua makumatkalla aina Tallinnasta Tarttoon.

Idea Viron ravintolaviikolle syntyi halusta tuoda esille etelänaapurin nousevaa kulinaristikulttuuria. Tarkoituksena on toivottaa tervetulleeksi ne, joille Viron ravintolakulttuuri on vielä verrattain vierasta, sekä ne, jotka haluavat uppoutua entistä syvemmälle moderniin virolaiseen gastronomiaan.

Jokainen ravintolaviikkoon osallistuva ravintola on räätälöinyt tapahtumalle erikoismenut ruokalistojensa parhaimmistosta, ja ravintoloiden ainutlaatuiset tyylit ja maut tulevat niissä varmasti esille. 

Kampanjaravintoloissa ravintolaviikon aikana voi nauttia vähintään kahden ruokalajin lounaan 20 euron hintaan ja vähintään kolmen ruokalajin illallisen 35 eurolla. Tapahtumaa varten on varattu etukäteen yli 10 000 paikkaa ravintoloista, ja näitä paikkoja voi varata ravintolaviikon nettisivujen kautta. Koska ravintolaviikkoa varten on tarjolla vain rajoitettu määrä paikkoja, kannattaa varausten kanssa toimia ajoissa. 

Kauempaa saapuvien ei tarvitse vaivata päätään majoituksen suhteen. Ravintoloiden lisäksi kampanjaan osallistuu kaksitoista neljän ja viiden tähden hotellia, jotta gastronomian ystävät pääsevät majoittumaan mukavasti reissunsa aikana Tallinnassa, Pärnussa, Tartossa ja Muhun saarella.

Viron ravintolaviikko 12.-25.10.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi