Youtube ja Teosto riidassa – suuri osa suomalaista musiikkia vedettiin pois Youtubesta

“Emme onnistuneet uusimaan Teoston kanssa tekemäämme lisenssisopimusta”, Youtube vastaa.

Suomalaiset Youtuben käyttäjät ovat olleet ihmeissään etsiessään suomalaista musiikkia videopalvelusta, sillä paljon suuri osa on poistettu ja videoiden sivuilta tulee vastaan viesti: “Video sisältää materiaalia, jonka omistaa TEOSTO. Video ei ole käytettävissä maassasi.”

Twitter-käyttäjä Eeli Remes kyseli Youtubelta, mistä on kyse. Vastauksen perusteella näyttäisi siltä, että Youtube on rajoittanut Teoston hallitseman musiikin soittamista suomalaisyleisölle osana jumiutuneita sopimusneuvotteluja. Musiikki on kuunneltavissa muissa maissa.

 

 

Youtube kertoo myös infosivullaan tilanteesta: “Emme onnistuneet uusimaan Teoston kanssa tekemäämme lisenssisopimusta, joten jotkin musiikkia sisältävät videot estetään Suomessa.”

“Tietyistä kappaleista” puhuminen kuulostaa nopean tarkistuksen perusteella vähättelyltä. Tietysti vaikka kaiken suomalaisen musiikin poistaminen on Youtuben kokonaisuudessa pieni juttu, mutta suomalaiseen musakenttään rajoitus näyttää osuvan täysmääräisesti. Poistuneiden listalta löytyy artisteja Almasta Antti Tuiskun kautta Kaija Koohon ja levy-yhtiöitä pienimmistä suurimpiin.

Teosto ei ole vielä kommentoinut tilannetta.

2 kommenttia

AnonExpectUs

30.11.2017 12:22

Niitä pystyy edelleen katsomaat anonyymiverkolla eli Tor browser:lla ja sen jäljittäminen on aika mahdotonta. Mihinkään rikolliseen toimintaan en ketään yllytä ja en väitä itse syyllistyneen sellaiseen. Heittelen tässä vaan ideoita. :)

Itse käyttänyt Tor:ia jo vuosia ja se ei ole rikollista käyttää sitä, vaan se että mihin sitä käytetään on oma juttunsa. Tuossa parit jutut Tor:sta.

http://tor.effi.org/

" Yksityisyydensuoja
Tor on suunniteltu piilottamaan sinut verkossa. Ihminen tarvitsee yksityisyyttä ollakseen oma itsensä. On luonnollista suojella omaa asuntoaan tarkkailulta ja mieltää siellä oleminen yksityiseksi. Sama koskee verkkokäyttäytymistä ja siellä lukemaasi sisältöä. Internetin käyttösi kertoo sinusta paljon ja paljastaa olinpaikkasi sekä ajatuksesi. Vaikka verkko voi tuntua turvalliselta ja et ole tehnyt mitään rikollista, niin sinua seurataan silti ja tiedot verkon käytöstäsi tallennetaan."

"Sananvapaus
Tor edistää sananvapautta kahdella tavalla: se tarjoaa anonymiteettiä sekä sitä voidaan käyttää sensuurin kiertämiseen. Ilman sananvapautta ei ole muitakaan vapauksia, koska ilman avointa julkista keskustelua ei saada tietoa mahdollisista ihmisoikeusrikkomuksista eikä siten saada vallanpitäjiä vastuuseen teoistaan. Näin ollen sananvapaus on yksi demokratian kulmakivistä yksityisyydensuojan rinnalla."

"Tor-verkon käyttäjän liikenne siirretään salattuna useiden vapaaehtoisten reitittäjien kautta. Näin verkkoliikenteen alkuperä eli käyttäjän olinpaikka ja henkilöllisyys piilotetaan. Salauksen ansiosta verkkoliikennettä valvova viranomainen ei pysty selvittämään liikenteen sisältöä. Tämän lisäksi käyttäjän tavoittelema palvelu ei saa tietoa käyttäjän olinpaikasta."

Kyseiseltä sivultaa saa myös ladattua selaimen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

gozamite

1.12.2017 12:48

Suomivideotkin näkyy taas. Olihan se ilman muuta selvää että tää on vain väliaikainen juttu. Teosto on niin Kekkosen-aikainen instanssi että sen pitäis radikaalisti uusiutua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi