10 x kesän himotuimmat terassiruoat

Poimimme kaupungin tarjonnasta kymmenen erinomaista vaihtoehtoa kesäiselle ruokailulle.

Kaupunkien terassit ovat nyt täynnä ihania herkkuja!
Kaupunkien terassit ovat nyt täynnä ihania herkkuja! Kuva: Royale Estrad, Allas Sea Pool, XOXO

Tänä kesänä nautitaan lämpimistä ilmoista ja hyvästä seurasta kaupungin lukuisilla terasseilla.

Sen lisäksi, että terassit tarjoavat kävijöilleen toinen toistaan herkullisempia juomia, myös ruokatarjonta on noussut tänä kesänä aivan uudelle tasolle. Terasseilla ei siis tarvitse, eikä todellakaan kannata, istua tyhjin vatsoin.

Ps. Kaikki kesän parhaat terassit lisätietoineen löydät tietenkin Cityn Terassioppaasta.

10 x kesän parhaat terassiruoat

Klassista bistoruokaa: Bistro Telakan sinisimpukat

Jos haluat nauttia kesästä kuin ranskalaiset konsanaan, kannattaa suunnata Lauttasaaren Vattuniemenrantaan.

Merellisten maisemien ympäröimä Bistro Telakka tarjoaa kävijöilleen henkeä salpaavien maisemien lisäksi myös maukasta bistroruokaa, kuten sinisimpukoita. Simpukat, viini ja meri. Siinä vasta kesäinen combo!

LUE MYÖS: Nämä hittidrinkit maistuvat nyt terassikansalle: “Kaikkien huulilla”

Iltapäivänälkään: Royale Estradin bruchetta

Kun etsit pientä huikopalaa keskeltä kaupungin kuhinaa, vastaus tähän toiveeseen löytyy Royale Estradin terassilta. Tämä Svenska Teaternin historiallisissa tiloissa sijaitseva terassi tarjoilee kesäkansalle klassisia herkkuja aina parsarisotosta toast skageniin.

Royale Estradin terassilla kannattaa ehdottomasti ottaa testiin ihastuttava, tomaatti-basilikasalaattia ja buffala-mozzarellaa sisältävä bruchetta-leipä. Kun tähän kylkeen lisätään vielä lasillinen raikasta roseeta, niin elämä hymyilee!

Royale Estraden bruchetta maistuu vaikkapa kevyenä illallisena.
Royale Estraden bruchetta maistuu vaikkapa kevyenä illallisena. Kuva: Royale Estrad

Keventäjille: Allas Sea Poolin Summer Salad

Merellistä Helsinkiä parhaimmillaan pääset kokemaan Allas Sea Poolin terassilla paitsi maisemien, myös ruoan puolesta. Altaan kesäisestä Seagrill menusta löydät ihanan kesäisiä herkkuja niin pieneen kuin suurempaan nälkään.

Kun aurinko porottaa ja jäät sulavat laseissa, tekee usein mieli jotain raikasta. Vastauksena tähän himoon on Altaan Summer Salad, joka pitää sisällään tuoreita sesongin raaka-aineita, kuten marjoja ja melonia. Salaatin pääset viimeistelemään valintasi mukaan joko kanalla, halloumilla, lohella tai ravuilla.

Tarjoushaukoille: Burgers & Winen Double Smash

Triplan Burgers & Winen aurinkoinen terassi on mitä mainioin kohtauspaikka eri puolilta kaupunkia tai maata tuleville terassikavereille. Keskeisen sijainnin lisäksi tämä terassi houkuttaa myös monipuolisella tarjonnallaan - jokaiselle löytyy taatusti syötävää!

Takuuvarma valinta on Double Smash Burger, jonka saat tilattua terassille edulliseen 12 euron hintaan. Tätä tarjousta ei kannata ohittaa!

Burgers & Winella on oiva tarjous terassikansalle!
Burgers & Winella on oiva tarjous terassikansalle! Kuva: Burgers & Wine

Grilliruoan ystäville: Linnankellari grillileipä

Historiallisessa vankilamiljöössä sijaitseva Linnankellari siirtyy kesäksi upealle sisäpihan terassille - eikä suotta! Upean miljöön kruunaa hiiligrillin huumaava tuoksu, jonka herkkuja ei kannata yrittääkään vastustella.

Terassijuoman kaverina maistuu esimerkiksi levain-leivästä ja erilaisista lisukkeista koostuva grillileipä, jonka pääset muokkaamaan juuri omaan makuusi ja ruokavalioosi sopivaksi. Onko valintasi lohi, flank steak, halloumi vai tofu?

Kokeilunhakuisille: Bistro Koin baot

Jos japanilainen ruoka on sinun juttusi, ota suunnaksi Hämeentie ja Bistro Koi. Tämän ravintolan terassilla pääset nautiskelemaan auringon ja viileiden juomien lisäksi japanilaisista herkuista aina pienistä alkuruoista tuhteihin pääruokiin.

Yksi erinomainen terassiherkku on aasialainen täytetty höyrysämpylä eli bao. Neljä sämpylää sisältävä annos vie suuremmankin nälän, tai sen voi halutessaan jakaa terassiseuralaisen kanssa.

Bistro Koi kutsuu nauttimaan auringosta ja terassiherkuista Hämeentielle.
Bistro Koi kutsuu nauttimaan auringosta ja terassiherkuista Hämeentielle. Kuva: Bistro Koi

Sushifaneille: XOXO:n sushilajitelma

Aasialaisiin makumaailmoihin pääset käsiksi myös Sompasaaressa, tarkemmin sanottuna ravintola XOXO:n terassilla. Tämä terassi on etenkin sinulle, joka olet aina halunnut nautiskella maukkaasta sushilajitelmasta merituulen heilutellessa hiuksia.

Tässä yhtälössä toimii hyvin myös lasillinen kuohuvaa tai vaikkapa yuzu highball -drinksu.

Sushi+terassi=<3
Sushi+terassi=<3 Kuva: XOXO

Isolle porukalle: Junk y Veganin alkupalalajitelma

Keskeisellä paikalla Helsingin Sanomatalolla sijaitseva Junk y Vegan on takuuvarma valinta isommallekin porukalle.

Herkullisten juomien kylkeen kannattaa ehdottomasti tilata hupaisaa All or Nothing nimeä kantava alkupalalajitelma, joka pitää sisällään muun muassa kukkakaalisiipiä, chilivuustonugetteja, kevätkääryleitä ja vihannestikkuja kastikkeineen. Tästä riittää naposteltavaauseammankin juoman kylkeen!

Vaihtelua kaipaaville: Naughtyn Shroom -burgeri

Burgeribuumi se ei ota hiipuakseen - ja miksi pitäisikään! Hyvä burgeri tekee päivästäsi hetkessä paremma, ja jos se nautitaan vielä aurinkoisella terassilla viileän juoman kera, ei voi mennä pieleen.

Jos kaipaat vaihtelua perusburgereihin, kannattaa rohkeasti kokeilla Naughtyn Shroom-burgeria, joka pitää sisällään muun muassa paistettua portobelloa ja tryffelikastiketta. Tämä aavistuksen kevyempi burgeri sopii kesään kuin nenä päähän.

Portobello-sientä, rucolaa ja parmesaania... nam!
Portobello-sientä, rucolaa ja parmesaania... nam! Kuva: Naughty BRGR

Sokerihiirille: Fat Lizardin Flaming Alaska

Kesällä ei kannata unohtaa myöskään herkkuja! Terassikierros kannattaa päättää Herttoniemen Fat Lizardiin, jonka Flaming Alaska -jälkiruoka vie makeannälän hetkessä tiehensä.

Tämä liekitettyä italialaista marenkia ja vaniljajäätelöä sisältävä annos on maistamisen arvoinen, vaikka et mikään jälkiruokien ystävä olisikaan.

Eikä tässä suinkaan kaikki! Lisää terasseja ja herkullisia terassiruokia ja -juomia löydät Cityn kattavasta Terassioppaasta. Tutustu ja talleta suosikkeihin - tarvitset sitä vielä!

3 kommenttia

cumminssteve

26.6.2023 10:44

Nice Article here good one. Shaw Webmail is a convenient way to access your Shaw email accounts on any mobile device. To read, send, and manage your email, all you need is a secure internet connection and a mobile web browser for more see: https://www.tutorialsweb.live/shaw-webmail

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Triciacagle

27.6.2023 12:33

Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills as the post you published have some great information which is quite beneficial for me, I hope you will post more like that in the future. Target 401k

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marjaleena112

15.10.2023 16:03

Kattava artikkeli aiheesta.

https://www.äänikirjapalvelut.fi
https://www.xn--nikirjapalvelut-zkba.fi/storytel/
https://www.xn--nikirjapalvelut-zkba.fi/bookbeat/
https://www.xn--nikirjapalvelut-zkba.fi/elisa-kirja/
https://www.xn--nikirjapalvelut-zkba.fi/podit/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi