1800-luvulla avattu raittiusravintola on nyt Seurasaaren Kruunu – Menulla historia kohtaa ruokatrendit

Seurasaaren historiallinen ravintola sai uuden nimen ja ravintoloitsijan.

Seurasaaren ravintolarakennus valmistui vuonna 1890.
Seurasaaren ravintolarakennus valmistui vuonna 1890. Kuva: Mauri Mahlamäki

Vuonna 1890 Seurasaareen valmistunut historiallinen ravintola on saanut uuden ravintoloitsijan. Seurasaaren Kruunuksi nimetyn ravintolan vetovastuun ottaa KF Restaurants Oy, jolla on entuudestaan pääkaupunkiseudulla ravintolat Nokkalan Majakka Matinkylässä sekä Jätkäsaaren Vessel Bistro & Burger.

Frithiof Mieritzin suunnitteleman ravintolan juhlasali ja toisen juhlakerroksen kabinetit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta alkuperäisessä muodossaan. Rakennuksen uudempi kahvilaosa valmistui Helsingin olympiavuonna 1952.

“Seurasaaren ravintolan uusi konsepti tulee kunnioittamaan museosaaren historiaa, arvokkuutta ja perinteitä sekä koristeellista ravintolarakennusta”, toimitusjohtaja Tero Lahtinen sanoo tiedotteessa.

Tuotevalikoimassa aiotaan ottaa huomioon Seurasaaren merellinen ympäristö sekä alueen merkitys ulkoilu- ja suojelualueena.

“Kotimaisuus ja puhtaat raaka-aineet ovat tärkeässä osassa tuotevalikoimassamme ja ruoka on alusta asti itse tehtyä. Siinä näkyy ja maistuu käsityö”, Lahtinen kuvailee.

Kahvilatuotteet vaihtelevat vuodenajan ja sesongin mukaan, lounaalla on päivittäin tarjolla perinteistä lohikeittoa ja salaatteja sekä tuoretta leipää.

“À la carte -menumme tuotteissa tulee maistumaan erityisesti Seurasaaren historia yhdistettynä tämän päivän ruokatrendeihin. Annoksissa käytetään perinteisiä suomalaisia puhtaita ja tuoreita raaka-aineita sekä hyödynnetään esimerkiksi villiyrttejä. Mahdollisesti pidämme myös erilaisia teemapäiviä.”

Ravintolan juhlatila soveltuu hyvin myös yksityistilaisuuksiin, kuten hääjuhliin.
Ravintolan juhlatila soveltuu hyvin myös yksityistilaisuuksiin, kuten hääjuhliin. Kuva: Seurasaaren Kruunu

Vaikka ravintola oli avautuessaan 1800-luvulla raittiusravintola, tarjolla tulee olemaan myös viinejä sekä kotimaisia oluita.

Seurasaaren Kruunu avataan lähiviikkoina remontin valmistuttua, jonka jälkeen se on koko kesäkauden auki joka päivä, muina aikoina viikonloppuisin, juhlapyhinä ja tilauksesta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi