Jätkäsaaren Vessel Bistro & Burger uudistuu – Kokkikisoissa kunnostautunut keittiömestari ottaa ohjat käsiinsä

Vessel Bistron menu monipuolistuu, kun Jussi Piiroinen tuo mukanaan tuulahduksen skandinaavista keittiötä välimerellisellä twistillä.

Jussi Piiroinen työskenteli vuosia Tampereella Arto Rastaan alaisuudessa ennen siirtymistään Vessel Bistro & Burgerin keittiömestariksi.
Jussi Piiroinen työskenteli vuosia Tampereella Arto Rastaan alaisuudessa ennen siirtymistään Vessel Bistro & Burgerin keittiömestariksi. Kuva: Vessel Bistro & Burger

Jätkäsaareen avattiin loppuvuodesta ravintolakaksikko Vessel Bistro ja Vessel Burger. Ravintolat toimivat vierekkäin, mutta erillisissä tiloissa.

Vessel Burgerin painopiste on nimensä mukaisesti burgereissa, joiden mediumiksi paistetut pihvit saavat lisäaromia aidosta puuhiiligrillistä.

Vessel Burgerista löytyy hampurilaisia moneen makuun.
Vessel Burgerista löytyy hampurilaisia moneen makuun. Kuva: Vessel Bistro & Burger

Vessel Bistron puolella tarjoillaan niin lounasta, illallista kuin brunssiakin. Tällä hetkellä listoilta löytyy perinteisempiä bistroannoksia tartarista ja toast skagenista possunposkeen ja punajuuririsottoon, mutta kevään korvalla listalle on suuntaan on tulossa muutos, kun puikkoihin astuu nuori ja nälkäinen keittiömestari Jussi Piiroinen.

Vuosia Tampereella Arto Rastaan Hellassa & Huoneessa sekä Dining 26:ssa työskennellyt Piiroinen tuo mukanaan tuulahduksen skandinaavista keittiötä välimerellisellä twistillä.

Piiroisen luoma menu otetaan käyttöön huhtikuun alussa. Hän lupailee Vessel Bistroon alusta asti itse tehtyä ruokaa, jossa on myös yllätyksellisyyttä. Monipuoliselta listalta tulee löytymään myös vegaanisia annoksia.

Bistron puolella tarjoillaan niin lounasta kuin illallistakin.
Bistron puolella tarjoillaan niin lounasta kuin illallistakin. Kuva: Vessel Bistro & Burger

Piiroinen on kartuttanut osaamistaan niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kokkikilpailuissa. Hän ylsi hopeasijalle Vuoden nuori kokki 2017 -kisassa ja osallistui samana vuonna S.Pellegrino Young Chef 2017 -kilpailuun, jossa hän eteni semifinaaliin saakka.

Viime kesänä hän voitti Grillimaisteri 2018 -kiertueen Tampereen osakilpailun ja sijoittui Helsingissä järjestetyssä finaalissa kolmannelle sijalle.

“Aion jatkossakin käydä kilpailuissa. Kilpailut kehittävät, kasvattavat ja niissä pääsee kokeilemaan uusia tekniikoita. Lisäksi kilpailujen omanlainen paine viehättää. Palautteen ruoan mausta ja teknisyydestä saa heti”, Piiroinen sanoo.

Hän aikoo osallistustua kilpailuihin vastaisuudessakin. Keväällä alkavat jälleen S.Pellegrino Young Chef 2019-2020 karsinnat ja tähtäimessä on myös seuraava Vuoden Kokki -kilpailu.

Vessel Bistro & Burger, Länsisatamankatu 36

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi