3 X Lux Eatin herkulliset yllätykset

Lux Helsingin ruokatapahtumassa voi heittäytyä ennaltatuntemattomalle makumatkalle kolmessa ravintolassa.

Kuva: Fotolia

Lux Helsinki on festivaali, jonka kyytiin voi heittäytyä huoletta ja samaa vapautta haluamme välittää Lux Eat -ruokatapahtumalla. Yksi tapa nauttia vapaudesta ravintolassa on luottaa keittiön ammattitaitoon tarjota raaka-aineet, keittiön osaamisen ja tapahtuman luonteen huomioonottava elämys. Tässä kolme poimintaa Lux Eat -menuista, joiden kanssa ei turhia stressata. Luota ja nauti.

Lyon ja Lyon lumières -menu

Mannerheimintiellä makuelämyksiä vuodesta 1966 tarjoillut Lyon yhdistää Lux Eat -menussaan valon ja kaupungin, joka on toiminut ravintolan inspiraation lähteenä. Tästä syntyy lyonilaisille, elokuvan kehittäveljeksille kumartava Lyon lumières -menu (Lyonin valot), jonka paras puoli tässä vaiheessa on sen vedet kielelle herauttava salaperäisyys. Elokuva on valon ja varjon leikkiä, joten on melkoinen sattuma, että sen kehittäneiden veljesten nimi tarkoittaa valoa. Se puolestaan ei ole sattumaa, että Lyon lähtee Lux Eatiin mukaan kekseliäällä, herkullisella ja tapahtumaan sopivalla yllätysmenulle. Se on osaamista ja pelisilmää.

Hinta 50 €

Gastrobar Emo ja keittiömestarin "High Five"

Emo on sympaattinen pieni ravintola, jonne voi astella huoletta sisään ilman tietoa tai turhia toiveita siitä, mitä lautaselle päätyy. Ilkka Lääverin, Pekka Terävän ja Petri Lukkarisen johtama ravintola on noussut kolmena peräkkäisenä vuotena pohjoismaiden parhaimmistoon White Guide -listauksessa ja sille on myönnetty erinomaisesta hintalaatusuhteesta Michelin-oppaan Bib Gourmand -maininta.

Lux Eatissa Emo on mukana keittiömestarin yläfemmalla eli viiden ruokalajin “High Five” -menulla. Kuulostaa paremmalta kuin joulupöytä.

Hinta 50 €

Ristorante Gastone ja päivän 2 ruokalajin kasvismenu

Kasvisruoan ystäville on tarjolla erinomainen vaihtoehto Korkeavuorenkadulla aivan valotaiteen tuntumassa. Modernista italialaisravintolasta Ristorante Gastonesta irtoaa kahden ruokalajin kasvismenu kolmella kympillä (tarjous ei voimassa lounasaikaan).

Gastone on mutkaton, mutta laadukas italialainen, joka luottaa uniikkeihin ja raikkaisiin makuihin saapasmaasta ja tämä tulee näkymään myös Lux Eat -menussa.

Hinta 30 €

Lux Eat ja Lux Helsinki 5.-9. tammikuuta 2017. Katso kaikki Lux Eat -menut.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi