Lux Eat 2017

Suomeksi | In English

Koe Lux Helsingin elämykset myös makuaistilla! Lux Eat tuo Lux Helsingin ajan 5.–9.1.2017 tarjolle kattauksen annoksia ja menuja kaupungin säkenöivimmistä ravintoloista. 10 €, 30 € ja 50 € hintakategoriat sekä monipuolinen spektri ravintoloita takaavat kaamoksen kukistavan ruokaelämyksen jokaiseen makuun.

Kerää siis ystävät kokoon ja varaa pöytä tai piipahda spontaanisti syömään valotaiteen lomassa. Lux Eat on parhaimmillaan nautittuna yhdessä.

Helsingin kaupungin järjestämä valofestivaali Lux Helsinki tarjoaa elämyksiä jokaiselle aistille keskellä pimeintä talvea 5.–9.1.2017. Lux Helsinki sopii koko perheelle ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Lue lisää: www.luxhelsinki.fi

Lux Eat -annokset ja menut voimassa 5.–9.1.2017

Tarkistathan annosten ja menujen voimassaolon ravintolakohtaisesti. Annoksiin ja menuihin ei voi yhdistää muita etuja.

Annos 10 €

Jälkiruoka ja kahvi tai tee

  • 10 €

Menu 30 €

Pääruoka

Surf & Turf -hampurilainen: Klassinen pihvihampurilainen tiikerirapujen kera. Tarjoillaan vihannesten ja kahden eri juuston kanssa.

Jälkiruoka

New York juustokakku ja kahvi tai tee

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Talon salaatti: paistettuja tatteja ja kurpitsaöljyä sekä ilmakuivattua naudanlihaa

Pääruoka

Petite Tender steak (Australia) grillattujen vihannesten kera: Nautaa on ruokittu 270 päivää viljaruoalla ennen teurastamista. Pihvin valmistukseen käytetään naudan etuselkää, joka on pehmein ja maukkain kohta. Suositeltava kypsyysaste: medium.

Tai

Paistettua lohifilettä grillattujen vihannesten kera

Jälkiruoka

Amerikkalainen porkkanakakku ja kahvi tai tee

  • 50 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Straight outta Hanoi: mini vietnamilainen bánh mì, bò lá lốt street style ja hedelmäinen kesärulla

Pääruoka

Why is fish sauce so tasty?: nước mắm kalakastikkeella glaseerattua lohta omena-lime salaatin kera

Jälkiruoka

Back to childhood’s joy: tahmeita riisipalloja seljankukkakastikkeella

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Straight outta Hanoi: mini vietnamilainen bánh mì, bò lá lốt street style ja hedelmäinen kesärulla

Alkuruoka

Sitruunaruoholla höystettyä keisarihummerisalaatti

Pääruoka

Why is fish sauce so tasty?: nước mắm kalakastikkeella glaseerattua lohta omena-lime salaatin kera

Jälkiruoka

Back to childhood’s joy: tahmeita riisipalloja seljankukkakastikkeella

  • 50 €
Ravintola avoinna: to 11-21, pe 12-18, la 12-20, su 12-20, ma 11-21

Menu 50 €

Aperitiivi

Gin Tonic

Alkuruoka

Herkkusienikeitto pekonilla

Pääruoka

Dry aged entrecôte: 200g entrecôte steak

Jälkiruoka

Crunchy chocolate cake -suklaakakku

  • 50 €

Menu 50 €

Aperitiivi

Kir Royal

Alkuruoka

Kermainen lohikeitto

Pääruoka

Royal steak: 180g tenderloin steak of beef

Jälkiruoka

I <3 NY Cheesecake -juustokakku

  • 50 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Central park -salaatti

Pääruoka

Grillipihvi: 150g sirloin steak of beef

Jälkiruoka

Jäätelöannos

  • 30 €
Ennakkomaksu pöytävarauksen yhteydessä. Menut myynnissä torstaina ja maanantaina klo 14 eteenpäin ja pe-su koko päivän.
Ravintola avoinna: to 10.30-24, pe 12-23, la 11-24, su 12-23, ma 10.30-23

Annos 10 €

Salarakas-Hotsi ja virvoitusjuoma: lihapiirakka kahdella makkaralla ja palvikinkun siivulla + norm. mausteet

  • 10 €

Menu 30 €

Pääruoka

Original legendary ® burger

Jälkiruoka

Fresh apple cobbler: omenapiirakka

  • 30 €

Menu 30 €

Pääruoka

Famous fajitas grillatulla kanalla

Juoma

1 x olut (Karhu Tumma)

  • 30 €

Menu 50 €

Pääruoka

New York strip steak -pihvi

Juoma

Lasillinen punaviiniä

Jälkiruoka

Oreo®-juustokakku

  • 50 €
Ennakkomaksu pöytävarauksen yhteydessä.
Ravintola avoinna: to 11-24 (keittiö 22), pe-la 11-02 (keittiö 23), su-ma 11-24 (keittiö 22)

Menu 30 €

Päivän 2 ruokalajin kasvismenu (sis. alkuruoka + pääruoka)

  • 30 €
Tarjous ei ole voimassa lounasaikaan klo 11.30-14.
Ravintola avoinna: to-pe 17-24, la 14-24, su 15-22, ma 11.30-23

Annos 10 €

Bataatti- & halloumiranskalaiset, mayo-zu & ketch-up

  • 10 €

Menu 30 €

Pääruoka

Poke Bowl, liekitettyä lohta tai luomutofua, sushiriisiä, Tokyo goldia, avokadoa, vesimeloniretiisiä ja furikakea

Jälkiruoka

Lämmin omenapiirakka & talon pehmistä

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuruoka

Bataattiranskalaiset, mayo-zu ja ketch-up

Siikaa, avokadoa, kurkkua, misoa, inkivääriä ja furikakea

Pääruoka

Mustekalaa, suolapaahdettuja perunoita, kauden kasviksia, korianteria ja suolayrttiä

Jälkiruoka

Lämmin omenapiirakka & talon pehmistä

  • 50 €
Ravintola avoinna: to-ma 17 alkaen (keittiö 22)

Annos 30 €

Cavernan Lux Hummeri: ½ hummeri, aiolia, maalaisranskalaisia ja sitruskasviksia

  • 30 €

Annos 30 €

Cavernan Lux Pippuripihvi: härän sisäfile, palsternakkarösti, kasvispaistos, kermainen pippurikastike

  • 30 €
Tarjous voimassa to, pe ja ma klo 16 jälkeen sekä viikonloppuna koko päivän.
Ravintola avoinna: to 11-22 (keittiö 21), pe 11-24 (keittiö 23), la 12-24 (keittiö 23), su 12-22 (keittiö 21), ma 11-22 (keittiö 21)

Menu 50 €

Lyon lumières (Lyonin valot): Keittiömestarin päivän 5 ruokalajin yllätysmenu

  • 50 €
Erityisruokavaliot huomioidaan. Viimeiset varaukset otetaan klo 20.
Ravintola avoinna: to-la 16-23, su-ma suljettu

Annos 10 €

Roster Lobster Slider: oma briossi, caesarkastike, romaine salatti, grillattu hummeri, punasipuli

Saatavilla joka päivä, myös lounaalla.

  • 10 €

Menu 30 €

All in lounas: 2 alkuruokaa, väliruoka, pääruoka ja jälkiruoka

Saatavilla vain lounaalla to ja ma.

  • 30 €

Menu 50 €

Roster Share: 3 jaettavaa alkuruokaa, väliruoka, pääruoka ja jälkiruoka

Saatavilla vain illalla to, pe ja ma.

  • 50 €
All in lounas ja Roster Share voidaan pyydettäessä toteuttaa erikoisruokavalioille sopiviksi. Osa tarjouksista voimassa lounaalla.
Ravintola avoinna: to 11-02, pe 17-03, la 12-03, su 14-22, ma 11-00

Annos 10 €

Vaakunan perinteistä lohikeittoa ja ruisleipää L, (G)

  • 10 €

Annos 10 €

Vuohenjuustosalaatti, hunajaa, basilikaöljy VL, G

  • 10 €

Annos 10 €

Kananpoikasalaatti, inkiväärivinagretti L, G

  • 10 €
Lisäksi Barone Montalto Vino Spumante Brut Kuohuviini 12 cl 5 €. Tarjoukset ovat voimassa myös lounasaikaan.
Ravintola avoinna: to-pe 11.30-00, la 13-00, su suljettu, ma 11.30-22

Menu 30 €

Alkuruoka

Guacamolea ja nachoja

Pääruoka

Quesadilla valintasi mukaan: adobo (naudanliha), tinga (kana), carnitas (porsaanliha) tai berenjena (munakoiso)

Jälkiruoka

Appelsiinivanukas

  • 30 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Juustokastiketta ja nachoja chorizolla tai herkkusienillä

Pääruoka

Burrito valintasi mukaan: adobo (naudanliha), tinga (kana), carnitas (porsaanliha) tai berenjena (munakoiso)

Jälkiruoka

Meksikolaisia munkkeja ja suklaa-chilikastiketta

  • 30 €

Annos 10 €

Tostadat kana- tai munakoisotäytteellä

  • 10 €
Ennakkomaksu pöytävarauksen yhteydessä. Saatavana myös vegaanisena, gluteenittomana tai laktoosittomana. Tarjoukset ovat voimassa klo 15 alkaen.
Ravintola avoinna: to 11-21, pe 11-22.30, la 16-22.30

Annos 10 €

Nachos supreme (G): maissilastuja, juustokastiketta, salsaa, sipulia, oliiveja, tomaattia, jalopeñoja

  • 10 €

Menu 30 €

Alkuruoka

Santa Fé chilies: friteerattuja cheddarjuustolla täytettyjä jalapeñoja, ranskankermaa

Pääruoka

Fajitas: Juusto-, kasvis-, kana-, lohi-katkarapu- tai naudanlihatäyte. Kaikkiin fajitaksiin tulee lisäksi sipulia ja paprikaa parilalla, vehnätortilloja, guacamolea, salsaa ja hapankermaa

Jälkiruoka

Ice cream: valitsemasi jäätelö ja kastike

  • 30 €

Menu 50 €

Alkuun

Freixenet Cordon Negro 0,2L, Espanja

Alkuruoka

Shrimps bayou: jättikatkaravunpyrstöjä valkosipuli-pähkinävoissa, talon leipää

Pääruoka

Pedro’s blackened steak (L, G): tulinen mustattu 250g härän ulkofileepihvi, savubarbequekastiketta, yrtti-valkosipuliperunoita, tulinen maustevoi

Jälkiruoka

Cheese cake (L): suussa sulavaa juustokakkua, mansikkakastiketta

  • 50 €
30 € ja 50 € menut sisältävät lasin talon puna-tai valkoviiniä (Fuego) tai alkoholittoman juoman.
Ravintola avoinna: to 11-24, pe 11-02, la 11-02, su 13-24, ma 11-24

Annos 10 €

Kaksi burgeria: keittiön omalla 150g pihvillä ja makunautintoja hivelevällä omalla chilimajoneesilla sekä marinoidulla punasipulilla

  • 10 €

Menu 50 €

Keittömestarin päivän menu "High Five!" (5 ruokalajia)

  • 50 €
Erikoisruokavaliot huomioidaan henkilökohtaisesti ennakkoilmoituksen perusteella. Ruoka on laktoositonta.
Ravintola avoinna: to-la 17 alkaen (keittiö 21.45), su-ma suljettu

Menu 50 €

Alkuruoka

Maa-artisokkakeitto

Alkuruoka

Kylmäsavunieriää, omena-aioli

Pääruoka

Paahdettua portobellosientä, Douglaskuusivoihollandaise

tai

Uunisiikaa, persilja-tilli-salsa, perunaa

tai

Paistettua naudan maminhaa, paahtovihanneksia, punaviinikastike

Jälkiruoka

Suklaakakku, veriappelsiinisorbetti

  • 50 €
Yleisimmät erityisruokavaliot huomioidaan. Keittiö on auki klo 21 asti.
Ravintola avoinna: to 18-22.30, pe 18-23.30, la 16-23.30, su suljettu, ma 18-22.30

Menu 30 €

Alkuruoka

Kuohkeaa tattikeittoa, palvikylkeä ja maalaisleipämurua

Pääruoka

Paistettua nieriää, fenkoli-perunaterriiniä ja sitruunaruoho-vehnäolutkastiketta

  • 30 €
Tarjous ei ole voimassa lounaalla.
Ravintola avoinna: to 11-00 (lounas 11-14.30), pe-la 12-00, su 12-21, ma 11-00 (lounas 11-14.30)

Menu 30 €

Vaihtuva afrikkalainen buffet

Torstai 5.1. Somalia: cambaabur (eid-leipää), baasto (somalialainen pasta), digaag (somalialaista kanaa), somalialainen samboosa, somalialainen lammaspata linsseillä ja tamarindillä, somalialaista riisiä vihanneksilla, somalialainen baklava (pähkinää sisältävä makea leivonnainen)

Perjantai 6.1. Ghana: waakye (ghanalaista riisiä ja papuja), ghanalainen maapähkinäkastike, paistettua riisiä ja kanaa, banku (ghanalainen kalapata), keitetyt ruokabanaanit, paistetut ruokabanaanit, nuhuu (kookosjamssihöystö), ghanalaisia munkkeja

Lauantai 7.1. Kenia kohtaa Nigerian: mukimo (kenialainen kasvispata), maharagwe (kenialainen herkku pavuista ja kookoksesta), egusi (nigerialainen melonisiemenpata kalalla ja naudanlihalla), paistettu ruokabanaani, fufu (mannapalloja), masa (nigerialaisia riisilettuja), puff puff (nigerialaiset munkit)

Sunnuntai 8.1. Kongo: makayabu ya sauce (suolainen kala riisin ja paistetun ruokabanaanin kanssa), pondu (kongolainen maniokinlehtipata), kongolainen semolina, corner food (nautaa ja riisiä), madesu yana mbisi kokawuka (savustettua kalaa ja sipulia), mikate (kongolaisia munkkeja)

Maanantai 9.1. Senegal: salatu niebe (mustapapusalaatti), mafe (senegalilainen maapähkinäpata), thieboudienne (senegalilaista riisiä ja kalaa), yassa (senegalilainen sipulikastike sitruunalla), paistettua kanaa, Thiakry (couscous-vanukas)

  • 30 €
Tarjoukset voimassa: to 17-21, pe 17-22, la-ma 17-21

Annos 10 €

Misokeitto ja gyoza (dumplingit kanalla)

  • 10 €

Menu 30 €

Sumolajitelma kahdelle (10kpl nigiri: lohi, grillattu lohi, tonnikala, siika, ebi ja 16kpl maki: sumomaki ja spicy tuna maki)

  • 30 €

Menu 50 €

Lux-menu kahdelle

Alkuruoka

Misokeitto

Pääruoka

Sumolajitelma

Jälkiruoka

Matchajäätelö

  • 50 €
Tarjoukset ovat voimassa arkena klo 15-21 ja viikonloppuna klo 12-21.
Ravintola avoinna: to-ma 11-21

Menu 30 €

Alkuruoka

Tzatzíki + Melitzanosaláta: viettelevää tsatsikia ja miedon savuisaa munakoisosalaattia

Pääruoka

Suvláki: broilerin fileetä vartaassa grillattuna

Jälkiruoka

Jaúrti me meli: kreikkalaista jogurttia hunajalla

  • 30 €
Ravintola avoinna: to 11.30-23, pe 16-24, la 16-24, su suljettu, ma 11.30-23

Menu 30 €

Pääruoka

Yön yli haudutettua häränrintaa, savusipulimajoneesia ja paahdettua perunaa

Jälkiruoka

Mantelikakkua, omenaa ja suolakinuskia

  • 30 €
Ravintola avoinna: to-pe 14-22, la 16-22, su suljettu, ma 11.30-22

Annos 10 €

Pizzarulla

  • 10 €

Menu 30 €

Vaelsan Valoisa Menu

Alkuruoka

Bruschetta

Pääruoka

Tryffelipasta

Jälkiruoka

Aurinkoinen jälkkäri

  • 30 €
Tarjoukset ovat voimassa arkisin klo 15-22 ja pyhänä klo 12-22. Menu 30 € ei saatavilla sunnuntaina.
Ravintola avoinna: to 11-22, pe 12-24, la 11-24, su 11-18, ma 11-22

Annos 10 €

Pasta Scampi e Spinach

  • 10 €
Baccolo Bianco tai Baccolo Rosso 16 cl 3 €. Keittiö suljetaan 30 min ennen ravintolan sulkemisaikaa.
Ravintola avoinna: to 11-23, pe 13-23, la 12-24, su 12-21, ma 11-23

Annos 10 €

Vapaavalintainen piirakka tai omeletti sekä talon vihreä salaatti ja kahvi "Löfbergs": piirakat ja omeletit paistetaan joka päivä tuoreena, lisukesalaatti sisältää itsetehtyä hummusta, tomaattia, kurkkua, punasipulia sekä talon minttu-jogurttikastiketta

  • 10 €

Annos 10 €

"Citypie" all-day aamiainen: vapaavalintainen piirakka tai omeletti, raakapuuro tuorehedelmäsalaatin kera, kasvissalaatti ja itsetehty baby-brownie, vapaavalintainen kahvi tai tee

  • 10 €

Annos 10 €

Lohi Caesar salaatti: iso klassinen salaattiannos, jossa on kylmäsavulohta, itsetehtyä Caesar kastiketta, parmesan-juustoa, kananmunaa, krutonkeja ja vihreä salaattipohja

  • 10 €
Kahvila avoinna: to-pe 8-19, la 10-16, su suljettu, ma 8-19

Menu 50 €

Siikaballotiini ja rakuunaa

Ankkaa ja tummaa balsamicoa

Punakaaligazpacho ja sinappijäätelöä

Karitsan kareeta, kurpitsaa ja tummaa minttukastiketta

Tyrnivanukasta ja salmiakkijäätelöä

  • 50 €
Erityisruokavaliot huomioidaan ennakkoilmoituksen mukaisesti.
Ravintolan ikkunoihin toteutetaan valoinstallaatio festivaalin ajaksi – klikkaa ja lue lisää.
Ravintola avoinna: to-la 17 alkaen (keittiö 22), su-ma suljettu