3 x uudet ravintolat - nämä ovat Turun kiinnostavimmat tulokkaat

Turun uusissa ravintoloissa nautitaan niin kasvisruokaa, Lähi-idän makuja kuin avotulella valmistettua lihaa.

Turkuun on tänä vuonna avautunut joukko uusia kiinnostavia ravintoloita, joiden tarjontaan kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan. Valitsimme kolme kokeilemisen arvoista uutuutta.

Zeytuun

  • Mitä: Lähi-idän makuja
  • Missä: Aurakatu 1
  • Maista: Zeytuun leipä -annos

Zeytuunin nimikkoannoksessa libanolilainen leipä kätkee sisäänsä falafeleja ja mangokastiketta.
Zeytuunin nimikkoannoksessa libanolilainen leipä kätkee sisäänsä falafeleja ja mangokastiketta. Kuva: Zeytuun

Tampereella jo vuodesta 2015 makuelämyksiä tarjoillut Zeytuun on rantautunut vihdoin myös Turkuun. Uudessa Lähi-idän makuihin keskittyvässä ravintolassa tarjoillaan libanonilaisilla perinneresepteillä valmistettua ruokaa, jota ei ihan joka paikasta saa.

Kasvisruokaan keskittyvässä Zeytuunissa panostetaan ennen kaikkea raaka-aineiden tuoreuteen ja laatuun. Kun perinteet ja huippuraaka-aineet yhdistetään, saadaan erittäin maukasta ja terveellistä ruokaa, joka jättää hymyn huulille pitkäksikin aikaa.

Ruokalistalta löytyy muun muassa erilaisia meze-annoksia, salaatteja, pitaleipiä ja makeita jälkiruokia. Ruokien kanssa nautitaan raikkaita smoothieita ja mehuja, maukkaita libanolaisia viinejä ja kotimaisia pienpanimo-oluita.

Lähi-idän tunnelmaan siivittää ruoan lisäksi ilmassa leijuvien mausteiden tuoksu ja taustalla soiva itämäinen musiikki. Elämyksiä kaikille aisteille!

Crane 22

  • Mitä: Avotuligrillillä valmistettua ruokaa
  • Missä: Itäinenrantakatu 77
  • Maista: Entrecôtea

Kuva: Crane 22

Turun jokirannassa sijaitsevan Crane 22 -ravintolan keskiössä on avotuligrilli, jonka huumaava tuoksu tervehtii sisään astujaa. Grillauksen tuoksu, tunnelmallinen ravintolasali ja kauniit maisemat ovat yhdistelmä, joka kannattaa ehdottomasti kokea itse.

Vaikka tunnelma on tärkeä asia, kaikkein tärkein asia on tietenkin ruoka ja tarkemmin sanottuna maku. Ravintolassa keskitytään kauden raaka-aineisiin, jotka valmistetaan asiakkaan lautaselle mahdollisimman maukkaaseen muotoon. Ruokalistalta löytyy grillattujen liha- ja kala-annosten lisäksi myös kasvisruokaa, alkupaloja ja jälkiruokia.

Ruoan kanssa voi siemailla esimerkiksi cocktaileja, joita löytyy listalta useita.

Oobu

  • Mitä: Saaristolaisruokaa
  • Missä: Läntinen Rantakatu 9
  • Maista: Valkosipulilampaanpaistia

Kuva: Oobu

Vuonna 1884 valmistunut Bassin talo huokuu historiaa, ja nyt tämä perinteinen rakennus tarjoaa myös perinteisiä saaristolaisherkkuja. Ravintola Oobu tarjoilee perinteitä kunnioittavaa, mutta modernia ammattitaitoa hyödyntävää ruokaa, joka ravitsee niin sielua kuin ruumista.

Ruokalistalta löytyy klassikoita aina lohikeitosta katkarapuleipiin ja paistettuun kuhaan. Ateria on hyvä päättää uuniomenakohokkaalla tai suussasulavalla suklaakakulla. Oobu tarjoilee illallisen lisäksi myös maistuvaa lounasta.

Ravintolan tavoitteena on valmistaa rehellistä ruokaa, jota voi lähteä nauttimaan ilman turhaa pönötystä ja hienostelua. Joten ei kun rohkeasti kokeilemaan!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi