3 x uutusravintolaa, jotka kannattaa kokea Helsingissä

Ovathan nämä ravintolat jo must go -listallasi?

Kesä ja alkusyksy ovat tuoneet Helsinkiin kolme todella kiinnostavaa uutta ravintolaa. Kokeilunhaluisille on nyt tarjolla Michelin-kokin fine casual -elämystä, kreikkalaista vieraanvaraisuutta sekä upeaa omakase-taidetta.

Tässä paikat, joihin kannattaa varata pöytä heti!

Birdie Numnum

  • Missä: Hämeentie 2
  • Mitä: Kekseliäitä makuyhdistelmiä ja rentoa tunnelmaa keskellä Kalliota

Birdie Numnum on Kallion uusin rohkea tulokas, jonka filosofia kuuluu ytimekkäästi: “no cages, no rules.” Tämän ravintolan menu elääkin jatkuvasti, ja uusia annoksia ja viinejä tuodaan tarjolle viikoittain.

Useissa huippuravintoloissa vaikuttaneen Ville Rainion uutuusravintola yllättää myös hinnaltaan. Kolmen ruokalajin menun saa 42 €:lla, eikä viiden ruokalajin menukaan kustanna kuin 59 €.

Vaikka ruoka on totta kai pääosassa, Birdie Numnumissa vierailu on myös visuaalinen elämys. Seinillä on vaihtuvien taiteilijoiden teoksia, jotka tuovat ravintolatilaan jatkuvasti uutta fiilistä.

Tähän ravintolaan jos mihin voit siis poiketa uudelleen ja uudelleen - ja yllättyä joka kerta!

LUE LISÄÄ: Michelin-kokki avasi ravintolan Kallioon - tällainen on persoonallinen Birdie Numnum

Papa Andreas

  • Missä: Pohjoisesplanadi 37
  • Mitä: Kreikkalaista ruokaa ja lämmintä tunnelmaa

Papa Andreas on ravintola sinulle, joka rakastat Kreikkaa! Ravintola on Andreou’n perheen uusin projekti, jossa perinteisiin resepteihin on haettu modernia twistiä. Listalta löytyy sekä runsaasti jaettavia meze-annoksia että kreikkalaisia klassikoita aina moussakasta souvlakiin ja kleftikoon.

Juomapuolella panostetaan kreikkalaisiin viineihin ja raikkaisiin signature-cocktaileihin, kuten ruusuntuoksuiseen Lefkara Roseen.

Tähän ravintolaan kannattaa ehdottomasti varata pöytä sisäpihan lämpimältä ja katetulta terassilta, joka palvelee hyvän ruoan ystäviä ympäri vuoden. Erityisesti iltahämärällä tämä paikka herää kukoistukseen, jollaista ei uskoisi löytävänsä keskeltä Helsinkiä.

Hanayagi Omakase

  • Missä: Kasarmikatu 25
  • Mitä: Harkittu japanilainen kokonaisuus

Omakase-buumi rantautui Suomeen muutama vuosi sitten koronan jälkimainingeissa, kun kysyntä pienille, vain muutaman hengen illallisille kävi kiivaimmillaan. Omakasen suosio ei kuitenkaan ole hiipunut, vaan uusia ravintoloita avataan yhä.

Yksi niistä on syyskuun alussa ovensa Kasarmikadulle avannut Hanayagi Omakase, jonka lukuisia pieniä annoksia sisältävä menu koostuu pääasiassa merenelävistä. Raaka-aineet vaihtuvat sesongin mukaan, ja jokainen annos rakentuu tarkkaan harkitusta käsityöstä.

Tähän ravintolaan suuntaavan kannattaa huomioida, että ravintola ei ota vieraita vastaan kuin ennakkovarauksella. Näin ollen se voi varmistaa, että jokainen yksityiskohta on mintissä saapuvia vieraita varten.

LUE SEURAAVAKSI: Hehkutetuimmat aamupalat Helsingissä juuri nyt: "Kaikki oli kohdillaan"