4 x Espoon upeimmat näköalaravintolat

Nämä espoolaiset näköalaravintolat tarjoavat hyvän ruoan ja juoman lisäksi merellisiä maisemia, jotka ovat vertaansa vailla.

Jos mielesi tekee nauttia hyvää ruokaa ja juomaa upeissa maisemissa, kannattaa suunnata Espooseen. Seuraavat ravintolat tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille.

Lucy in the Sky

Kuva: Lucy in the Sky
 • Mikä: Kattoravintola ja -baari 80 metrin korkeudessa
 • Missä: Espoon Keilaniemessä
 • Kenelle: Elämyksiä etsiville

Vaikka harvemmin sitä tulee mieleen lähteä Espoon Keilaniemeen drinkille, sitä vaihtoehtoa kannattaa toden teolla harkita. Keilaniemessä sijaitsevan Accountor Towerin, tuttavallisemmin Raaden hampaan, huipulta löytyy nimittäin kattoravintola ja -baari, jonka näköalat saavat haukkomaan henkeä.

Yli 80 metrin korkeudessa sijaitsevan Lucy in the Sky -ravintolan lasiseinät tarjoavat maisemia neljään ilmansuuntaan aina Helsingin keskustasta Nuuksioon. Maisemia voit ihailla niin klassisia cocktaileja kuin modernimpia drinkkejä siemaillen. Myös oluiden, siiderien, alkoholittomien juomien ja viinien ystäville löytyy taatusti oma suosikki laajasta juomalistasta.

Kuva: Lucy in the Sky

Juomien ja upeiden maisemien kaverina voi nauttia vaikkapa ravintolan suosittua uutuutta; sushia. Ruokalistalta löytyy lisäksi lounasta ja ala carte -ruokia aina ribseistä kanttarellipiiraaseen.

Haikaranpesä

Kuva: Haikaranpesä
 • Mikä: Perinteinen nälöalaravintola
 • Missä: Haukilahdessa
 • Kenelle: Nostalgisille

Haikaranpesä on klassinen, Haukilahden vesitornissa jo 1960-luvulta asti toiminut näköalaravintola. Vesitornin huipulta on merelliset, 360-asteen näkymät niin Helsingin kuin Espoonkin suuntiin. Tässä 76 metrin korkeudessa sijaitsevassa näköalaravintolassa voit nauttia niin lounaasta kuin erilaisista tapahtumista. Syksyn mittaan tarjolla on niin isänpäiväbrunssia kuin Jazz and Dinner -teemailtaa.

Ravintola tarjoaa uutuutena aina perjantaisin noudettavissa olevaa skandinaavista noutomenua, jonka ansiosta voit nauttia ravintolan herkkuja myös kotioloissa.

Kuva: Haikaranpesä

Jos yksityistilaisuus upeissa maisemissa houkuttaa, ravintolan voi varata 35-75 henkilölle iltaan kello 23 asti.

Nokkalan Majakka

Kuva: Nokkalan Majakka
 • Mikä: Ympärivuotinen rantakahvila
 • Missä: Matinkylässä
 • Kenelle: Rentoutujille

Nokkalan Majakkaan voit tulla nauttimaan merellisestä maisemasta rennoissa tunnelmissa. Jos kattoterassilla tulee liian vilu, voit aina siirtyä sisätiloihin lasitetulle terassille, jonka tarjoama maisema on vähintäänkin yhtä upea.

Majakan valikoimasta jokainen löytää itselleen sopivaa syötävää, sillä erikoisruokavaliot on huomioitu hyvin. Tarjolla on niin lounasta, kahvilatuotteita, alkoholijuomia, lasten annoksia kuin salaattejakin. Keskiviikkoisin majakassa nautitaan perinteisestä englantilaisesta kello viiden teestä. Viidestä seitsemään kestävä teekattaus sisältää haudutetun teen lisäksi joukon makeita ja suolaisia herkkuja.

Syksyn kylmillä säillä lämmittävät puolestaan perjantai- ja lauantai-iltaisin katettavat fondue-illat.

Nokkalan Majakan tuotteita voit ostaa myös kotona nautittavaksi.

Ravintola Haltia

Kuva: RavintolaHaltia
 • Missä: Nuuksiossa
 • Mikä: Ravintola luonnon keskellä
 • Kenelle: Retkeilijoille

Metsäisissä maisemissa, Nuuksion kansallispuistossa, sijaitseva ravintola Haltia tarjoilee luontoa paitsi näköalojen, myös ruoan puolesta. Ravintolan upeat maisemaikkunat avaavat koskemattomia näköaloja Nuuksion Pitkäjärvelle. Maisemia ihaillessa voit nauttia kotimaisista raaka-aineesta valmistettua, sesongin mukaista ruokaa.

Ravintola on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-17. Lounaan lisäksi tarjolla on ala carte -herkkuja ja kahvilatuotteita. Jos veri vetää metsään, mutta eväät unohtui kotiin, ei hätää. Ravintolasta voit ostaa retkieväitä luonnon helmassa nautittavaksi.

Luontoa rakastavaa isää voi muistaa myös tulevalla Isänpäivälounaalla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi